Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

Το καταραμένο ...γονίδιο του χωρισμού βρέθηκε!

Τελικά το διαζύγιο είναι πρόβλημα… κληρονομικό. Έτσι λένε τουλάχιστον οι 
Σουηδοί ερευνητές από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, οι οποίοι ανακάλυψαν μια γονιδιακή μετάλλαξη που θα μπορούσε να θεωρηθεί αιτία για πολλούς προβληματικούς γάμους.

250226_134009396673098_8085231_n_large


Το γονίδιο παρουσιάζεται αποκλειστικά σε γυναίκες και είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο των επιπέδων της οξυτοκίνης, της ορμόνης που βοηθά στη σύναψη δεσμών αγάπης μεταξύ των ανθρώπων.

Οι γυναίκες που το κληρονομούν είναι από τη φύση τους λιγότερο δεκτικές στον θεσμό του γάμου αλλά ακόμα κι αν κάνουν την υπέρβαση θα έχουν και πάλι 50% πιθανότητες να ζήσουν μια πλήρως προβληματική γαμήλια ζωή.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι οι σύζυγοι των γυναικών με τη γονιδιακή αυτή ιδιαιτερότητα φάνηκαν δυσαρεστημένοι με τον γάμο τους όταν απαντούσαν στη σχετική έρευνα.

«Ανακαλύψαμε ενδείξεις ότι η οξυτοκίνη μπορεί να εμπλέκεται στον έλεγχο της ανάπτυξης των ανθρώπινων δεσμών», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας και προσθέτει: «Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι το γονίδιο που συνδέεται με τον υποδοχέα της οξυτοκίνης έχει άμεση σχέση με το πόσο έντονα οι γυναίκες προσκολλώνται στους συντρόφους τους».

http://www.neolaia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου