Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Δούλεψε από το σπίτι σου για την Google με μισθό 3.700€

Μπορεί κάποιο να μην έχουν πειστεί ακόμη για το γεγονός ότι ο ανοικτός κώδικας και το ελεύθερο λογισμικόείναι το μέλλον (και σε πολύ μεγάλο βαθμό το παρόν) της πληροφορικής αλλά η δυναμικότερη εταιρεία του Internet το έχει καταλάβει πολύ καλά. Αναφερόμαστε φυσικά στη Google η οποία, ανάμεσα σε άλλα, διοργανώνει και αυτό το καλοκαίρι το Google Summer of Code.


Πρόκειται για ένα project που φέτος κλείνει τα 7 του χρόνια και το οποίο προσφέρει χρήματα σε φοιτητές 3-βάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη έργων ελεύθερου λογισμικού όπως το LibreOffice, το Drupal, το GNOME, το OpenSuse καθώς και πολλά άλλα.

Για το 2012 το πρόγραμμα είναι σε ήδη σε εξέλιξη και πολλοί φοιτητές επικοινωνούν με τα διάφορα έργα (όπως για παράδειγμα το LibreOffice) για να έρθουν σε γνωριμία με τους μέντορες και να αποφασίσουν σε ποιο απ' όλα θα κάνουν αίτηση.

Δεδομένου μάλιστα ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχουν αρκετές συμμετοχές από Ελλάδα και Κύπρο αν είστε εκκολαπτόμενος developer μάλλον θα πρέπει να το σκεφτείς να κάνεις κι εσύ μια αίτηση. Εξάλλου η αμοιβή είναι κάτι περισσότερο από ικανοποιητική:

Σκέψου ότι θα λάβεις συνολικά $5000 (κάπου 3700€) για 3 μήνες δουλειάς και ότι θα μπορείς να δουλεύεις από τον υπολογιστή σου στο χώρο σου (π.χ. στο εξοχικό σου).

Αν και κάθε χρόνο έχουμε γύρω στους δέκα φοιτητές με ελληνικά ονόματα, από σύνολο 1100 ατόμων παγκοσμίως, στόχος είναι για το 2012 να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό αυτό από όλο τον κόσμο.

Πηγή :http://www.proho.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου