Υλικά
3 πλάκες σοκολάτα κουβερτούρα πολυτελείας
250γρ. αμύγδαλα
250γρ. φουντούκια
250γρ. φιστίκια Αιγίνης (καθαρισμένα)
1 κουτ. σούπας κονιάκ ή Amaretto
3 πλάκες σοκολάτα κουβερτούρα πολυτελείας
250γρ. αμύγδαλα
250γρ. φουντούκια
250γρ. φιστίκια Αιγίνης (καθαρισμένα)
1 κουτ. σούπας κονιάκ ή Amaretto
Εκτέλεση
Κόβουμε μικρά κομμάτια αλουμινόχαρτου σε τετράγωνα. Τσαλακώνουμε ελαφρά τις άκρες προς τα πάνω και τοποθετούμε μέσα τους ξηρούς καρπούς. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και μετά προσθέτουμε λίγο κονιάκ ή λικέρ Amaretto (όχι πολύ γιατί η σοκολάτα δεν θα πήξει). Μόλις η σοκολάτα λιώσει, την ανακατεύουμε καλά για 5 λεπτά ώσπου να πέσει η θερμοκρασία της και με κουταλάκι παίρνουμε λίγο από το μείγμα και σκεπάζουμε τους ξηρούς καρπούς που είναι στα αλουμινόχαρτα. Τέλος, τοποθετούμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο για περίπου τρεις ώρες.
Κόβουμε μικρά κομμάτια αλουμινόχαρτου σε τετράγωνα. Τσαλακώνουμε ελαφρά τις άκρες προς τα πάνω και τοποθετούμε μέσα τους ξηρούς καρπούς. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και μετά προσθέτουμε λίγο κονιάκ ή λικέρ Amaretto (όχι πολύ γιατί η σοκολάτα δεν θα πήξει). Μόλις η σοκολάτα λιώσει, την ανακατεύουμε καλά για 5 λεπτά ώσπου να πέσει η θερμοκρασία της και με κουταλάκι παίρνουμε λίγο από το μείγμα και σκεπάζουμε τους ξηρούς καρπούς που είναι στα αλουμινόχαρτα. Τέλος, τοποθετούμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο για περίπου τρεις ώρες.
aplita
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου