Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Τι λέει το χρώμα μαλλιών σας για την υγεία σας;


Ναι, πράγματι, το χρώμα των μαλλιών σας μπορεί να σας παρέχει υποδείξεις για την υγεία σας και τον τρόπο ζωή σας.
Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας μπορεί να σας προσφέρει… υπαινιγμούς για τη φυσική και πνευματική σας ευεξία, ενώ επίσης σας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για συγκεκριμένα θέματα υγείας.
Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τι λέει για εσάς η κορυφή του κεφαλιού σας…


  • Εάν είστε μελαχρινή…
Έχετε περισσότερες πιθανότητες να καπνίσετε. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας ανακάλυψαν πρόσφατα πως εκείνες με σκούρα μαλλιά έχουν μεγαλύτερη τάση προς την εξάρτηση από την νικοτίνη από τις ξανθές. Ο λόγος; Οι μελαχρινές έχουν υψηλότερα επίπεδα χρωστικών-μελανίνης, που μοιάζει σε δομή στην νικοτίνη, έτσι αυξάνει τις πιθανότητες να αρχίστε το κάπνισμα.
  • Εάν είστε ξανθιά ή κοκκινομάλλα…
Κινδυνεύετε περισσότερο από ηλιακά εγκαύματα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος. Στην πραγματικότητα, ο καθηγητής του Γιέιλ, Δρ. Ντάγκλας Μπρας, πιστεύει πως το χρώμα των μαλλιών δίνει καλύτερες ενδείξεις για τους πιθανούς κινδύνους υγείας σε σχέση με το χρώμα του δέρματος.
Σύμφωνα με την έρευνα του, το ίδιο είδος μελανίνης που «αποφασίζει» εάν ένα άτομο θα έχει ξανθά ή κόκκινα μαλλιά -«pheomelanin»- μπορεί επίσης να είναι υπεύθυνη για τη μελανίνη που προκαλεί την απόπτωση των κυττάρων του δέρματος. Οι μελαχρινές έχουν ένα διαφορετικό είδος μελανίνης, γνωστή ως «eumalin».
  • Εάν είστε κοκκινομάλλα…
Τι λέει το χρώμα μαλλιών σας για την υγεία σας;
Μπορεί να διατρέχετε μεγαλύτερο ρίσκο να αποκτήσετε Πάρκινσον. Μία πρόσφατη έρευνα του Χάρβαρντ, ανακάλυψε πως οι κοκκινομάλλες, έχουν κατά 90% μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν την ασθένεια. Γιατί; Οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτό μπορεί να οφείλεται σε μία κληροδοτημένη μετάλλαξη του DNA που σχετίζεται με αυτή την περίπτωση.
  • Εάν είστε ξανθιά…
Χρειάζεται να σηκώνεστε νωρίτερα το πρωί. Γιατί; Πρόσφατη έρευνα της Goody Haircare ανακάλυψε πως οι ξανθές χρειάζονται γύρω στα 72 λεπτά κάθε μέρα για την καθημερινή τους προετοιμασία μπροστά στον καθρέφτη, ενώ οι μελαχρινές χρειάζονται μόλις 66 λεπτά για να φτιαχτούν και να δείχνουν όμορφες.
Ο λόγος; Δεν έχει να κάνει με τη ματαιοδοξία: προφανώς, τα ξανθά μαλλιά χρειάζονται λίγο παραπάνω δουλειά για να φτάσουν τα ίδια επίπεδα λάμψης με τα μελαχρινά μαλλιά.
  • Εάν είστε μελαχρινή…
Διατρέχετε έναν ελαφρώς μεγαλύτερο κίνδυνο να υποφέρετε από κηλίδες. «Οι μελαχρινές τείνουν να έχουν πιο λιπαρό δέρμα από τις ξανθές και τις κοκκινομάλλες, που σημαίνει πως είναι περισσότερο επιρρεπής σε εξάρσεις ακμής» λέει ο τριχολόγος Φίλιπ Κίνγκσλεϊ.
Τα καλά νέα ωστόσο είναι πως οι λιπαρές επιδερμίδες, αργούν γενικότερα να εμφανίσουν σημάδια γήρανσης. Γι’ αυτό πίνετε πολύ νερό, ακολουθήστε υγιεινή διατροφή και χρησιμοποιήστε προϊόντα δέρματος που είναι ειδικά κατασκευασμένα για λιπαρά δέρματα, και τότε θα αφήσετε αυτές τις εκνευριστικές κηλίδες στην άκρη.
  • Εάν είστε κοκκινομάλλα…
Μπορεί να είστε πιο ευαίσθητες στον πόνο, λόγω μίας κληροδοτημένης μετάλλαξης γονιδίων. Επιπλέον, αμερικάνικη έρευνα έδειξε πως οι άνθρωποι με κόκκινα μαλλιά είναι πιο ανθεκτικοί στα αναισθητικά και χρειάζονται 20% περισσότερη ποσότητα από άλλους ασθενείς για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία τους. Το αποτέλεσμα;
Οι κοκκινομάλλες έχουν διπλάσια πιθανότητα να αποφύγουν μία επίσκεψη στον οδοντίατρο, σύμφωνα με νέα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα του Αμερικανικού Οδοντιατρικού Συνδέσμου. Η λύση φυσικά, είναι να μιλήσετε στον οδοντίατρό σας για τις ανησυχίες σας και να σιγουρέψτε πως θα λάβετε την κατάλληλη ποσότητα αναισθητικού που θα σας ανακουφίσει από τον πόνο.
  • Εάν είστε ξανθιά…

Ίσως να έχετε παρατηρήσει πως οι άντρες συμπεριφέρονται λίγο σαν χαζοί όταν σας συναντούν για πρώτη φορά. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού ανακάλυψαν πως η πνευματική ευφυΐα των αντρών πέφτει όταν συναντούν γυναίκες με ανοιχτό χρώμα μαλλιών επειδή επηρεάζονται ασυνείδητα από το στερεότυπο της «χαζής ξανθιάς». Από την άλλη πάλι, μπορεί και να πρόκειται για αυθεντικά χαζούς άντρες…
  • Εάν είστε μελαχρινή ή κοκκινομάλλα…
Υπάρχει μία πιθανότητα να υποφέρετε περισσότερο από ορατή απώλεια μαλλιών. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Κατά πρώτον, οι μελαχρινές και οι κοκκινομάλλες έχουν λιγότερα μαλλιά από τις ξανθές, αν και οι τρίχες τους είναι πιο χοντρές και πιο δυνατές. Έτσι όταν τα θυλάκια των σκούρων μαλλιών πεθαίνουν, αφήνουν πίσω τους πιο εμφανή λεπτά «μπαλώματα».
  • Εάν είστε ξανθιά…
Είναι πιο πιθανό να είστε πλούσιες. Τυχερές! Μία πρόσφατη Αυστραλέζικη έρευνα έδειξε πως οι ξανθές γυναίκες κερδίζουν ελαφρώς υψηλότερους μισθούς από άλλες, χωρίς να υπάρχει καμία ξεκάθαρη διαφορά στην εκπαίδευση ή στην ευφυΐα. Επιπλέον, οι σύζυγοι των ξανθών γυναικών κερδίζουν γύρω στο 6% υψηλότερους μισθούς από τους συντρόφους γυναικών με άλλο χρώμα μαλλιών.
  • Εάν είστε κοκκινομάλλα…

Συγχαρητήρια – ίσως και να κάνετε σεξ περισσότερο από κάθε άλλον! Ο ερευνητής από το Αμβούργο, Δρ. Βέρνερ Χάμπερμελ μελέτησε την σεξουαλική ζωή εκατοντάδων Γερμανίδων γυναικών, και ανακάλυψε πως αυτές με κόκκινα μαλλιά, ήταν «ξεκάθαρα πιο σεξουαλικά ενεργές» από εκείνες που είχαν οποιοδήποτε άλλο χρώμα μαλλιών. Πρόσθεσε πως οι γυναίκες που έβαφαν τα μαλλιά τους κόκκινα έστελναν «σήματα» πως βρίσκονται σε αναζήτηση συντρόφου.
Πηγή: msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου