Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Ράδιο Αρβύλα ή... Σαπίλα σύμφωνα με το ΚΚΕ

Η άποψη της εφημερίδας Ριζοσπάστης για την ομάδα Ράδιο Αρβύλα εκφράστηκε περίτρανα στον τίτλο του άρθρου “Ράδιο... Σαπίλα”, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, 26 Απριλίου. Φυσικά, στο κείμενο αναπτύχθηκαν όλα τα βαρύγδουπα επιχειρήματα κατά της τηλεοπτικής παρέας του Βορρά.  
Κατά καιρούς οι Ράδιο Αρβύλα έχουν ασκήσει την κριτική τους στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ωστόσο όχι λιγότερο από τα υπόλοιπα κόμματα που διεκδικούν την αμέριστη προσοχή μας… και φυσικά την υποστήριξή μας. Πλησιάζοντας όμως όλο και πιο κοντά στην ημερομηνία των “ιστορικών” (πράγματι!) εκλογών της 6ης Μαΐου, το ΚΚΕ αποφάσισε να απαντήσει στα καυστικά σχόλια του Αντώνη Κανάκη, Γιάννη ΣερβετάΣτάθη Παναγιωτόπουλου και Χρήστου Κιούση, που σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη είναι «προπαγανδιστικά». 

Παρακάτω παραθέτουμε ολόκληρο το άρθρο (προς αποφυγή παρεξηγήσεων…) 

“Ράδιο... Σαπίλα” 

Καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές, οι του ράδιο-Αρβύλα σχεδόν κάθε μέρα όλο και κάτι θα πουν για το ΚΚΕ. Με το γνωστό τους στιλ συμβάλλουν και αναπαράγουν τα κύρια σημεία της αντι-ΚΚΕ προπαγάνδας. Έκαστος στο είδος του... Οι Αρβύλα το κάνουν μέσα από τις σάχλες που τις πουλάνε και για αστεία... Οι ίδιοι βέβαια μπορεί να πουν ότι απλά κάνουν χιούμορ και ότι το ΚΚΕ το πιάνει πάλι «μανία καταδίωξης». Αλλά τα πράγματα είναι απλά. 

Πριν μερικές μέρες ανακάτεψαν σε μια σούπα το ΚΚΕ, το facebook, τον «Ριζοσπάστη» σε έναν καταιγισμό ασυναρτησίας που δυσκολεύεσαι να σχολιάσεις στα σοβαρά... 

Μέσα από αυτόν τον αχταρμά, στα θολά προσπαθούσαν να γελοιοποιήσουν τα όσα λέει το ΚΚΕ για τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ταυτόχρονα να γελοιοποιήσουν και τον «Ριζοσπάστη». Που μιλάει για τα λαϊκά προβλήματα και λέει την αλήθεια στο λαό, πράγματα για τα οποία δεν ανοίγουν το στόμα τους οι Αρβύλες. 

Χτες αναπαρήγαγαν την κύρια γραμμή επίθεσης των τελευταίων ημερών απέναντι στο Κόμμα, ότι δηλαδή το ΚΚΕ δε θέλει να κυβερνήσει, ότι θέλει μόνο να είναι στην αντιπολίτευση και να κάνει απεργίες. 

Το ΚΚΕ όχι μόνο δε θέλει να είναι στην αντιπολίτευση αλλά παλεύει για να έχουν την εξουσία η εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα και αυτή η εξουσία βέβαια θα έχει και την κυβέρνησή της. Αυτό είναι που δεν τους αρέσει. Γιατί θα προτιμούσαν το ΚΚΕ να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση της αριστεράς που θα χαντακώσει το λαό. 

Είπαν μάλιστα: «Σιγά το δύσκολο να κάνεις απεργία, στην Ελλάδα γίνονται περίπου 3.500 απεργίες το δευτερόλεπτο...». Μην έχοντας ιδέα από απεργία επί της ουσίας χλευάζουν τον εργάτη που συγκρούεται στο χώρο δουλειάς του με το αφεντικό ενώ κινδυνεύει να απολυθεί όταν κάνει απεργία. Πάει πολύ όμως τέτοιες απόψεις να περνιούνται για «εναλλακτικές» και «προοδευτικές». 

Αναπαράγουν γνωστά και ξεφτισμένα στερεότυπα που επιδιώκει να καλλιεργεί το σύστημα, ότι το ΚΚΕ λέει τα «ίδια και τα ίδια», ότι είναι ξεπερασμένο και «παλιομοδίτικο». 

Βέβαια... είναι παλιό το ΚΚΕ και οι ιδέες του για τη νέα κοινωνία και φρέσκες (!) οι ιδέες των Αρβύλα. Ολόφρεσκη σαπίλα...


nooz

1 σχόλιο: