Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Γερμανικές αντιδράσεις στις δηλώσεις Παπούλια

Αντιδρώντας στις δηλώσεις Παπούλια αναφορικά με τον Β. Σόιμπλε, ο γερμανός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ δήλωσε πως αυτές αποδεικνύουν "πως υπάρχει αρκετή νευρικότητα αυτή τη στιγμή".

Ο Κάμπετερ πρόσθεσε ότι "οι ..

Ευρωπαίοι φορολογούμενοι επιδεικνύουν μεγάλη αλληλεγγύη αυτή τη στιγμή σταθεροποιώντας μακροπρόθεσμα την Ελλάδα οικονομικά και πολιτικά. Σε αντάλλαγμα ζητούμε από την ελληνική πλευρά μία αλλαγή συμπεριφοράς και μέτρα που θα οικοδομήσουν την εμπιστοσύνη πως οι συμφωνίες μας θα τηρηθούν", συμπλήρωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, κάλεσε τους πολιτικούς ηγέτες σε Αθήνα και Βερολίνο να επιδείξουν μετριοπάθεια.

"Καλώ τους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες να μην συμμετάσχουν στην κλιμάκωση μιας τέτοιας αντιπαράθεσης. Η μετριοπάθεια είναι ο αναγκαίος κανόνας", αναφέρει.

"Δεν μπορούμε να δεχτούμε μια τέτοια κριτική απέναντι στη Γερμανία και στους επικεφαλής των διαπραγματεύσεων (για την ελληνική κρίση). Είναι απαραίτητο να συμβάλλουν όλοι ώστε ο διάλογος να διεξαχθεί σε μετριοπαθείς τόνους", πρόσθεσε. 

"Αυτό ισχύει και για εμάς αλλά επίσης και για την ελληνική ηγεσία, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις", καταλήγει.

Πάντως, μετά τις σκληρές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Β. Σόιμπλε για την Ελλάδα, στη Γερμανία υπήρξαν φωνές σύνεσης, ζητώντας να πρυτανεύσει η ηρεμία

"Δεν θα πρέπει να αφήσουμε τους τόνους να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο", τόνισε ο Χέρμαν Γκρέε, αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ.

Κάποιοι δεν κατανοούν...


"Αρνητικό αποκορύφωμα της κριτικής κατά της Γερμανίας και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης που επιδιώκουν την σταθερότητα", χαρακτήρισε τις δηλώσεις Παπούλια ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ν24.

"Δεν μπορώ να κατανοήσω αυτή τη συμπεριφορά
. Πρόκειται για το αρνητικό αποκορύφωμα της κριτικής κατά της Γερμανίας και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης που επιδιώκουν τη σταθερότητα", δήλωσε ο κ. Μπόσμπαχ και αναφερόμενος στις εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι διαδηλωτές στην Ελλάδα κατά της Γερμανίας, επισήμανε ότι τώρα γίνεται μετωπική επίθεση στον Ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών, κάτι εξαιρετικά άδικο, δεδομένου ότι, όπως είπε, ο κ. Σόιμπλε ανέκαθεν προσπαθούσε να βοηθήσει την Ελλάδα. 

"Όταν λέει [ενν. ο κ. Σόιμπλε] ότι δεν θέλουμε να βάζουμε συνεχώς χρήματα σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, τότε έχει απόλυτο δίκιο", δήλωσε.

Σε ακόμη υψηλότερους τόνους ήταν η αντίδραση του στελέχους των Χριστιανοδημοκρατών (CDU)Κρίστιαν φον Στέτεν στην εφημερίδα "Die Welt". 

"Είναι απίστευτο. Ο ύψιστος αξιωματούχος του ελληνικού κράτους προσβάλλει εκείνον ειδικά τον άνθρωπο, που είναι ο μεγαλύτερος υπερασπιστής των Ελλήνων στη Γερμανία… Χωρίς τον κ. Σόιμπλε η Ελλάδα θα βρισκόταν σήμερα σε αδυναμία πληρωμών. Ο κ. Σόιμπλε με προσωπική του εμπλοκή έχει φτάσει για την Ελλάδα στα όρια της σωματικής και ψυχικής του αντοχής. Αυτό το γνωρίζουν όλοι οι βουλευτές και για το λόγο αυτό επιδεικνύουν τεράστιο θαυμασμό στο πρόσωπό του".nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου