Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Η ομορφιά είναι αντικειμενική ή υποκειμενική; ΛΑΘΟΣ!Είναι μαθηματική!


Πολλοί από εμάς θεωρούν πως η ομορφιά είναι μία υποκειμενική αίσθηση που εξαρτάται ολοκληρωτικά από την οπτική αντίληψη και το γούστο ενός παρατηρητή. Άλλωστε, η λαική ρήση, «ο έρωτας είναι τυφλός», δεν μπορεί να προέκυψε ...

τυχαία.
Ταυτόχρονα, στη σύγχρονη ... πραγματικότητα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί άνδρας που δεν αναστατώνεται στη θέα της Angelina Jolie ή γυναίκα που δεν θαυμάζει την ομορφιά του Brad Pitt. Συνεπώς, είναι λογικό να θεωρήσουμε πως η ομορφιά, πέρα από υποκειμενική, μπορεί να είναι και αντικειμενική!


Κοινωνικοί ψυχολόγοι σε συνεργασία με μαθηματικούς ήρθαν να ταράξουν αυτή την πραγματικότητα καθώς οι νέες ανακαλύψεις δείχνουν ξεκάθαρα πως η ομορφιά, είτε αντικειμενική είτε υποκειμενική, είναι απλά μαθηματική. Φαίνεται πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος να αναλύει αλγοριθμικά τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου πριν τον θεωρήσει όμορφο, καθώς ο αλγόριθμος αυτός παρέχει πληροφορίες γονιμότητας, γενετικού υλικού και ψυχικής ισορροπίας. Πληροφορίες που οι άνθρωποι συλλέγουμε υποσυνείδητα πριν επιλέξουμε ή απορρίψουμε κάποιο σύντροφο. Τέτοιες έρευνες έχουν αρχίσει να εκμεταλλεύονται αισθητικοί και πλαστικοί χειρουργοί, με ματαιόδοξο σκοπό – την τεχνητή κατασκευή ανθρώπων ακταμάχητης αισθητικής υπεροχής.


http://b-fit-greece.blogspot.com

http://bio-blue-gene.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου