Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

8 τρόποι να πεις αντίο στο λίπος! Μυστικά για να αποχαιρετίσεις ψωμάκια και κυτταρίτιδα...!!!


Λίπος! Και μόνο στο άκουσμα της λέξης αισθάνεσαι δυσφορία. Μπορείς να πεις πως είναι ο μεγαλύτερός σου εχθρός στη μάχη για το σώμα των ονείρων σου. Ε, λοιπόν εμείς βρήκαμε κι άλλους που έχουν τον ίδιο στόχο με σένα. Να διαλύσουν δηλαδή το λίπος, όπου αυτό περισσεύει. Τρόφιμα που στα πλαίσια μιας ισοροοπημένης διατροφής θα επιταχύνουν τα αποτελέσματα...



Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς εξηγεί ποιες είναι εκείνες οι τροφές που συμβάλουν στην λιπόλυση και πως ακριβώς το πετυχαίνουν. Σημείωσε και την ενδεδειγμένη μερίδα, για να είσαι σίγουρη πως κάνεις τη... "δουλειά" σου σωστά. 


1. ΤΟΝΟΣ
Τα ψάρια ούτως ή αλλιώς μόνο καλό μπορεί να κάνουν στη διατροφή. Συγκεκριμένα ο τόνος θρέφει τους μύες, ενισχύοντας παράλληλα τη λιποδιάλυση. 


Ενδεικτική Μερίδα: 115 γρ. (1 κονσέρβα)


Προσφέρει: 120 θερμίδες αυτομάτως βοηθά στην καύση 44 θερμίδων.




2. ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ/ΣΑΓΚΟΥΙΝΙ 
Δύο εσπεριδοειδή που θα βρεις εύκολα στην αγορά αυτό τον καιρό. Εκτός όλων των άλλων ευεργετικών δράσεων στον οργανισμό, έχουν την ικανότητα να κινητοποιούν το αποθηκευμένο -ξέρεις σε όλα τα σημεία που δεν θέλεις όπως ψωμάκια, κοιλιά- λίπος. 


Ενδεικτική Μερίδα: ½ μικρό φρούτο


Προσφέρει: 37 θερμίδες, ενώ την ίδια ώρα βοηθά στην καύση 14 θερμίδων




3. ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ
Ένας σπόρος που προέρχεται από ένα όμορφο λουλούδι. Είναι το φυτό που για χρόνια μας έδινε τα ντελικάτα λινά υφάσματα. Σήμερα οι διαιτολόγοι το εντάσουν μεταξύ των τροφών που προσφέρουν πολύτιμα οφέλη στο σώμα. Ο διαιτολόγος εξηγεί πως είναι ένα πρώτης τάξεως φυσικό καθαρτικό. 


Ενδεικτική Μερίδα: 1 κουταλιά αναποφλοίωτοι σπόροι


Προσφέρει: 60 θερμίδες, ενώ καις άμεσα σχεδόν το σύνολο τους, δηλαδή 50 θερμίδες




4. ΑΓΡΙΑ ΡΑΔΙΚΙΑ
Θυμάσαι τη γιαγιά στο χωριό. Έβγαινε για 5 λεπτά και γύριζε με μια τεράστια τσάντα από δαύτα. Είναι η πιο νόστιμη βραστή σαλάτα που έφαγες ποτέ, ενώ θωρακίζει άψογα την υγεία. 


Ενδεικτική Μερίδα: ½ φλιτζάνι μαγειρεμένα


Προσφέρει: 17 θερμίδες, την ώρα που το σώμα σου καίει 22 μόνο για να τα μεταβολίσει! Εντυπωσιακό;




5. ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΗΛΟ
Δεν θα σου πω το πιο κλισέ που έχεις ακούσει για τα μήλα. Απλά συγκράτησε πως ένα και μόνο μήλο θα σου κόψει την πείνα... μαχαίρι!


Ενδεικτική Μερίδα: 1 μεγάλο


Προσφέρει: 125 θερμίδες, ενώ μόνο για να το "χωνέψεις" καις 28 θερμίδες




6. ΣΟΛΟΜΟΣ
Στο είπα, τα ψάρια έχουν την τιμητική τους στην πάλη με το λίπος. Είναι μια τροφή για να τονώσεις την καρδιά και να διώξεις το άγχος...


Ενδεικτική Μερίδα: 115γρ.


Προσφέρει: 132 θερμίδες. Καίτε: 42 θερμίδες.




7. ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ/ΚΑΦΕΣ
Είναι το αγαπημένο ρόφημα της σωστής και ισορροπημένης διατροφής. Ένα φλιτζάνι γεμάτο αντιοξειδωτικές ουσίες και θρεπτικά συστατικά. Το αποτέλεσμα; Να τονώνει τον μεταβολισμό, να βοηθά στη λιποδιάλυση και να προλαμβάνει την κυτταρίτιδα. 


Ενδεικτική Μερίδα: 1 φλιτζάνι χωρίς ζάχαρη


Προσφέρει: Ω, ναι! Το φλιτζάνι με το τσάι δεν δίνει καθόλου θερμίδες. Αντίθετα βοηθά να καταναλώσεις άμεσα 15-25 θερμίδες.




8. ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΒΓΩΝ 
To γνωρίζεις καλά. Η πρωτεϊνη απαιτείται για να έχεις ενέργεια και να αισθάνεσαι δυνατή όλη την ημέρα. Και το ασπράδι είναι η αρίστη των πρωτεϊνών!


Ενδεικτική Μερίδα: 4 ασπράδια 


Προσφέρει: 53 θερμίδες και καις 17 θερμίδες


www.tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου