Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

6 Συμβουλές για όμορφα και υγιή δόντια!


Δεν είναι όμως τόσο απλό, καθώς υπάρχουν κάποια βήματα που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.
Πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν επανειλημμένα τα ίδια λάθη, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλα προβλήματα στο μέλλον.
Για να δούμε λοιπόν τις 6 συμβουλές για υγιή δόντια…

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι επειδή χρησιμοποιούν οδοντικό νήμα αυτό αρκεί. Όμως σημασία έχει και το πώς χρησιμοποιεί κανείς το νήμα. Πρέπει να το σύρετε απαλά ανάμεσα στα δόντια, ακολουθώντας μια zig zag κίνηση. Αλλιώς μπορεί να τραυματίσετε τα ούλα σας.
Δεν πρέπει να βουρτσίζετε πολύ έντονα τα δόντια σας, γιατί μπορεί να τα κάνει πολύ ευαίσθητα και να τραυματίσει τα ούλα. Ο οδοντίατρος σας θα μπορεί να σας πει αν τα βουρτσίζετε πολύ έντονα και να σας προτείνει μια πιο μαλακή οδοντόβουρτσα.
Μελέτες έχουν δείξει ότι δεν είναι καλό να βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά το γεύμα. Καλύτερο είναι να περιμένετε ένα μισάωρο αφού φάτε.
Δεν πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας ξεκινώντας πάντα από το ίδιο σημείο. Ξεκινώντας από το ίδιο σημείο, συνήθως, δεν δείχνετε την ίδια φροντίδα για τα δόντια που βουρτσίζετε προς το τέλος.
Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι αποφεύγουν τον οδοντίατρο. Άλλοι επειδή δεν βρίσκουν τον χρόνο ή από βαρεμάρα, άλλοι λόγω φοβίας. Μια επίσκεψη όμως στον οδοντίατρο τον χρόνο μπορεί να αποτρέψει πολλά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.
Προσπαθήστε να περιορίσετε την κατανάλωση γλυκών και φαγητών που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Αν δεν μπορείτε να τους αντισταθείτε, κάντε πλύση με νερό για 15 με 20 δευτερόλεπτα αμέσως μετά την κατανάλωση τους.

medicalnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου