Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Οι καλύτερες... ένοχες απολαύσεις ανά τον κόσμο!

Το Lonely Planet μας προτείνει μερικές από τις πιο «αμαρτωλές»
απολαύσεις που μπορούμε να ικανοποιήσουμε στα ταξίδια μας...

Σε όλους μας αρέσει να «παραδινόμαστε» που και που σε μερικές «αδυναμίες» μας που μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα. Το Lonely Planet προτείνει μερικές από τις πιο «αμαρτωλές» απολαύσεις που μπορούμε να ικανοποιήσουμε στα ...

ταξίδια μας. Πάντα με αρκετές δόσεις… υπερβολής και οικονομικής σπατάλης.



Ρίξτε μια ζαριά καλή… Las Vegas, Νεβάδα, ΗΠΑ



Η… αμαρτωλή πόλη, το Las Vegas - σκηνικό της υπερβολής σε διάφορες ταινίες: από την Fear and Loathing in Las Vegas του Hunter Τhompson, μέχρι το The Hangover- έχει γίνει συνώνυμο της υπερβολής και των χαλαρών ηθών. Ξεχωρίζει για τον αριθμό των καζίνων της, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον πλανήτη, αλλά και για τον μεγαλύτερο μπουφέ φαγητών στον κόσμο και το μεγαλύτερο στριπτιζάδικο και 15 από τα 20 μεγαλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου. Δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για την ετήσια κατανάλωση αλκοόλ στο Λας Βέγκας, καθώς μάλλον είναι αδύνατο να γίνει τέτοια καταγραφή. Σε μια πόλη που η ίδια προωθεί το σύνθημα, «Ό,τι συμβαίνει στο Vegas, μένει στο Vegas», όλα μπορούν να συμβούν.

Παραδόξως, το Las Vegas είναι επίσης φιλικό προς τα παιδιά.

Kαπνίστε όπως οι Αιγύπτιοι, Κάιρο, Αίγυπτος





Υπάρχει κάτι το ιδιαίτερα ελκυστικό στο ναργιλέ, που καπνίζεται μανιωδώς από τους Αιγυπτίους. Ίσως είναι το βράσιμο του νερού στη γυάλινη βάση, ίσως είναι ο σωλήνας που μεταφέρει τον καπνό, ή ίσως είναι το περίτεχνο σχέδιο του μπρούτζινου σώματός του. Το να δοκιμάσετε ναργιλέ σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεία του Καϊρου, είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε μια γεύση από την αιγυπτιακή κουλτούρα. Παραγγείλτε hagar (η αραβική λέξη για την «πέτρα») κολλώδη καπνού (πολλοί τουρίστες προτιμούν τη γεύση μήλου, ενώ οι ντόπιοι προτιμούν τον απλό) και απολαύστε το με τσάι, καφέ ή karkadai (παρασκευάζεται από φύλλα ιβίσκου).



Το πιο διάσημο καφενείο του Καΐρου, είναι το Fishawi, στην αγορά Khan al-Khalili.

Χαλαρώστε σε ένα beach party, Ko Pha-Ngan, Ταϊλάνδη



Λίγα μέρη του πλανήτη είναι οι ιδανικά για να ξεπεράσετε τις αναστολές σας, όσο το Ko Pha-Ngan, ειδικά αν παρευρεθείτε στα επικά beach party με πανσέληνο, τα οποία ισχυρίζονται ότι είναι τα πιο επιτυχημένα στον κόσμο. Με φθηνό ταϊλανδέζικο ουίσκι και πολλές άλλες… χαλαρωτικές ουσίες -που κυκλοφορούν ελεύθερα- κόσμο που χορεύει σε έκσταση πάνω στην άμμο, δυνατή μουσική και φωτιές, δημιουργείται ένα κλίμα ανόθευτου ηδονισμού.



Ίσως το καλύτερο από όλα, την επόμενη μέρα μπορείτε να χαλαρώσετε, ακόμη και να κοιμηθείτε ανέμελα στις πανέμορφες παραλίες και να κολυμπήσετε στα πεντακάθαρα σμαραγδένια νερά –η σίγουρη θεραπεία για τον πονοκέφαλο.

Κοιμηθείτε σα… βασιλιάδες, Jaipur, Ινδία





Το πρώτο παλάτι στη Jaipur, χτισμένο το 1727, είναι σήμερα ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία πολιτιστικής κληρονομιάς του κόσμου. Το Raj Palace είναι ένα εξαιρετικό δείγμα Mughal αρχιτεκτονικής, με πτυχωτές καμάρες, οροφές από φύλλα χρυσού, μαρμάρινα μπάνια, έπιπλα από ελεφαντόδοντο και κρυστάλλινους πολυελαίους: άψογα αριστοκρατικό και αναμφισβήτητα αυθεντικό.



Οι επισκέπτες αισθάνονται σα βασιλιάδες. Εάν έχετε τη δυνατότητα να κάνετε σπατάλες, προτιμήστε τη σουίτα Shahi Mahal Presidential Suite, που κοστίζει 40.000 δολάρια το βράδυ και περιλαμβάνει μια ιδιωτική πισίνα, προσωπικό spa και αποκλειστική υπηρεσία δωματίου.



Κάθε Μάρτιο, το Jaipur φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ελέφαντα, όπου ζωγραφισμένοι ελέφαντες παρελαύνουν στους δρόμους και στη συνέχεια συμμετέχουν σε αγώνες, με ομάδες ανδρών.

Φράξτε… τις αρτηρίες σας, Las Vegas, Νεβάδα, ΗΠΑ



Με σπεσιαλιτέ, όπως το Burger για τετραπλό Bypass (λέγεται ότι έχει 8000 θερμίδες), τηγανητές πατάτες για… θάνατο (τηγανισμένες σε χοιρινό λίπος) και το MilkShake βουτύρου, το εστιατόριο Heart Attack Grill στο Las Vegas στέκεται στο ύψος του σλόγκαν της: «γεύσεις που αξίζουν να πεθάνετε»! Σερβιτόρες ντυμένες νοσοκόμες λαμβάνουν παραγγελίες σε σε ένα μπλοκ ιατρικών συνταγών και σας μεταφέρουν στο αυτοκίνητό σας με μια αναπηρική καρέκλα, αν καταφέρετε να φάτε ένα ολόκληρο Burger για… τετραπλό Bypass.



Μπορείτε να αγοράσετε μπύρα και τσιγάρα (υπάρχουν τσιγάρα καραμέλες για τα παιδιά), αλλά όχι σόδα ή διαιτητικά ποτά. Τα φαγητά είναι τόσο προκλητικά ανθυγιεινά, που ακόμη και ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου τα αποκαλεί «διατροφική πορνογραφία».

Λιώστε… λάστιχα, Φλωρεντία, Ιταλία





Φωτογραφία: www.red-travel.com





Η Φλωρεντία είναι μια από τις πρωτεύουσες της τέχνης του κόσμου, ευλογημένη με άφθονες εκκλησίες, παλάτια και μουσεία που εκθέτουν σημαντικότατα έργα της αναγεννησιακής ζωγραφικής, γλυπτικής και αρχιτεκτονικής.



Αν πάντως έχετε κουραστεί από αυτή την καλλιτεχνική τελειότητα (ή τις φρικτές ουρές), μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να αισθανθεί… αμόρφωτος. Αντ’ αυτού, ζήστε τη μοναδιή εμπειρία μιας διαφορετικής μορφής του θρυλικού ιταλικού design -νοικιάσετε μια Ferrari! Ημερήσιες εκδρομές στην εξοχή της Τοσκάνης, πίσω από το τιμόνι, θα σας δώσουν την ευκαιρία να οδηγήσετε κατά μήκος της φημισμένης αγωνιστικής διαδρομής Mille Miglia, μέσα από πανέμορφους λόφους με αμπελώνες Chianti και όμορφα χωριά.



Υπεύθυνοι της εταιρείας , θα σας δείξουν πώς να χειριστείτε αυτά τα εκπληκτικά αυτοκίνητα-πυραύλους. Οι τιμές για μισή ημέρα, ξεκινούν από 850 ευρώ.

Ουράνιο… επιδόρπιο, Bangkok, Ταϊλάνδη





Φωτογραφία: www.lebua.com





Παραγγείλτε ένα κομμάτι κέικ σοκολάτας Μαδαγασκάρης, μους φράουλας και σοκολάτας, μια κουταλιά από σερμπέτι σαμπάνιας και crème brûlée με τρούφα, σε ένα πιάτο με βρώσιμα φύλλα χρυσού! Προσθέστε ένα ποτήρι της σπάνιας σαμπάνιας Moyet Très Vieille Grande no. 7 και θα έχετε το Chocolate Variation, ένα από τα πιο ακριβά επιδόρπια στον κόσμο.



Σερβίρεται στο εστιατόριο Mezzaluna στην Μπανγκόκ, που βρίσκεται 65 ορόφους πάνω από το έδαφος και προσφέρει εκπληκτική θέα. Το σίγουρο είναι ότι θα νιώσετε κάπω… περίεργα όταν έρθει ο λογαριασμός -640 δολάρια για το επιδόρπιο και μόνο!


Τα ποτά των νομάδων, Mongolia










Επισκεφτείτε μια σκηνή από τσόχα (τις λεγόμενες ger) στη μογγολική στέπα και εκεί σίγουρα θα δοκιμάστε ένα μεγάλο μπολ airag –είδος μογγολικού τσίπουρου που παρασκευάζεται από γάλα αλόγων που έχει υποστεί ζύμωση. Αυτό το αφέψημα είναι λίγο ξινό και δυνατό και μπορεί να σας ζαλίσει -λιγότερο από την ισχύ του και περισσότερο λόγω της καθαρότητάς του. Και αν επίσης πιείτε βότκα Genghis Khan , τότε θα είναι αδύνατο να μη ζαλιστείτε, καθώς το μπουκάλι δεν είναι επανασφραγιζόμενο.



clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου