Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τι να κάνετε όταν «σκάνε» τα χείλη σας


Η επιδερμίδα των χειλιών περιλαμβάνει κάποιες ουσίες, γνωστές ως φυσικοί ενυδατικοί παράγοντες, οι οποίες βρίσκονται στην εξωτερική στιβάδα της. … Αυτές είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση της υγρασίας και της απαλότητας των χειλιών. Ωστόσο, οι χαμηλές θερμοκρασίες…
ή η έκθεση στον ήλιο εμποδίζουν τη φυσιολογική λειτουργία τους, με αποτέλεσμα να χάνεται η φυσική υγρασία της επιδερμίδας.
Θα πρέπει να δίνεις προσοχή στην πολύ ξηρή ατμόσφαιρα: Όταν τα επίπεδα της υγρασίας στην ατμόσφαιρα κυμαίνονται κάτω από το 45%, το νερό που βρίσκεται στην επιδερμίδα σου χάνεται με γρήγορους ρυθμούς και ο οργανισμός σου δεν προλαβαίνει να το αντικαταστήσει.
Τα λιπ γκλος που προσδίδουν όγκο: Εάν το προϊόν που χρησιμοποιείς περιέχει συστατικά όπως το τζίντζερ, η επιδερμίδα ερεθίζεται και πρήζεται – αυτό είναι το ζητούμενο άλλωστε. Το γεγονός αυτό, όμως, επηρεάζει τη λειτουργία της φυσικής υδρολιπιδικής προστασίας του δέρματος, με αποτέλεσμα αυτό να ξηραίνεται.
Την έλλειψη υγρασίας γενικότερα: Εάν το σώμα σου παρουσιάζει ξηρότητα και σε άλλα σημεία, αυτό σημαίνει ότι δεν παρέχεις στον οργανισμό σου αρκετό νερό. Προσπάθησε να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα.
Χρησιμοποίησε ένα λιπ μπαλμ. Έχε πάντα στην τσάντα σου ένα προϊόν για τα χείλη με ενυδατικούς παράγοντες. Άπλωνέ το στην επιδερμίδα σου σε τακτά διαστήματα, ιδιαίτερα αν είσαι εκτεθειμένη στο κρύο, ενώ για τον ήλιο προτίμησε ένα με υψηλό δείκτη προστασίας.
Απόφυγε τις «πικάντικες» οδοντόκρεμες. Εάν τα χείλη σου είναι ξηρά, επίλεξε καλύτερα οδοντόκρεμα με ουδέτερη γεύση.
Περιποιήσου τα χείλη σου πριν κοιμηθείς. Πριν ξαπλώσεις για ύπνο, πρόσφερέ τους ιδιαίτερη φροντίδα με ένα έξτρα ενυδατικό προϊόν πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Το πρωί, η επιδερμίδα σου θα είναι απαλή και ενυδατωμένη.
Πηγή: ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου