Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

FaceTite : Λίφτινγκ κάτω από το δέρμα χωρίς νιστέρι



Η καλύτερή μου φίλη, και συμμαθήτρια από το σχολείο, σε λίγες μέρες γίνεται 41. Οι ατάκες μας κάθε χρόνο είναι ίδιες: «Δεν το πιστεύω ότι γίνομαι 41». «Θέλεις για δώρο μια τρομερή αντιγηραντική;». Φέτος, όμως, η απάντησή της ήταν διαφορετική. «Τι να μου κάνει; Τώρα πια χρειάζομαι κάτι ριζοσπαστικό». Όταν γνωριστήκαμε στο προαύλιο του...
σχολείου, δεν είχαμε προβλέψει τίποτα απ' όλα' αυτά. Το καλό είναι ότι μέχρι εμείς να φτάσουμε τα 40, η τεχνολογία της ομορφιάς βρήκε αμέτρητες, απίστευτες λύσεις για τις φθορές του χρόνου. Φέτος, λοιπόν, έχω κάτι καινούργιο για την καλύτερη μου φίλη (εννοείται και για μένα) : το λίφτινγκ που έχει θεαματικά αποτελέσματα χωρίς νυστέρι.
Το όνομα της καινούργιας τεχνικής είναι FaceTite (από την επωνυμία του μηχανήματος). Το έβαλα στο youtube και παρακολούθησα ένα βίντεο από την εργασία του Γάλλου πλαστικού χειρουργού Μαρκ Ντιβαρίς. Με ένα μαρκαδόρο ζωγράφισε ένα τετραγωνάκι στις παρειές. Μέτρησε τη διαγώνιό του με το χάρακα: 1,5 εκατοστό. Μετά πέρασε για μερικά δευτερόλεπτα την περιοχή με την κεφαλή του μηχανήματος και ξαναμέτρησε τη διαγώνιο: 1 εκατοστό.


Η εξήγηση του "θαύματος"
Επειδή στην ηλικία μας δεν πιστεύουμε πια στα θαύματα, αναζητώ πάντα την επιστημονική εξήγηση. Όταν μεγαλώνουμε, τα κύτταρα του οργανισμού γερνάνε. Οι ινοβλάστες, στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, δεν λειτουργούν όπως στα νιάτα μας. Οι ίνες του κολλαγόνου και της ελαστίνης που συνθέτουν είναι λιγότερες και χειρότερης ποιότητας. Το αποτέλεσμα το δέρμα να χαλαρώνει και το περίγραμμα του προσώπου να μην είναι πια σφιχτό. Για να ξαναγίνει επανέλθει, πρέπει να διορθώσουμε τη λειτουργία των ινοβλαστών. Όλα τα καλλυντικά και τα μηχανήματα που έχουν βγει μέχρι τώρα στην αγορά αυτό προσπαθούν. Τώρα μία καινούργια τεχνολογία το πετυχαίνει. Για πρώτη φορά το εργαλείο περνάει κάτω από το δέρμα και διοχετεύει με ακρίβεια την ενέργεια στους πολυσυζητημένους ινοβλάστες.
Η θεραπεία γίνεται σε οργανωμένο χειρουργείο, με ελαφριά αναισθησία (τοπική ή μέθη, ανάλογα με την έκταση των περιοχών που θέλουμε να διορθώσουμε). Το μηχάνημα έχει δύο άκρα, μία κεφαλή που εκπέμπει υπερήχους και μία λεπτή βελόνα που τους υποδέχεται. Μέσα από μία μικρή τομή στο μέγεθος του κεφαλιού της καρφίτσας (συνήθως κοντά στα αφτιά ή στα χείλια), το άκρο με τη βελόνα εισάγεται μέσα στο δέρμα και κατευθύνεται στην πάσχουσα περιοχή. Ο γιατρός πατάει το κουμπί, η κεφαλή εκπέμπει ραδιοσυχνότητες (δηλαδή ηλεκτρικό ρεύμα σε συγκεκριμένο μήκος κύματος) και η «βελόνα» που βρίσκεται μέσα τους υποδέχεται. Οι ινοβλάστες που βρίσκονται ανάμεσα στα δύο άκρα του εργαλείου υπόκεινται θερμικό σοκ. Το αποτέλεσμα είναι ότι αντιδρούν όπως σε ένα έγκαυμα: οι ίνες τεντώνονται ενώ συγχρόνως η παραγωγή τους αυξάνεται και βελτιώνεται. Συγχρόνως η άκρη του εργαλείου που βρίσκεται μέσα στο δέρμα κάνει αιμόσταση, δηλαδή οι ιστοί δεν ματώνουν κι έτσι δεν προκαλούνται μελανιές.
Στη συνέχεια το εργαλείο προχωράει σε άλλες περιοχές του προσώπου και του λαιμού. Όταν ολοκληρώσει τα «περάσματα», ο γιατρός κλείνει τις τομές με ένα μικρό ράμμα. Η διαδικασία τελειώνει και η ασθενής φεύγει. Όσοι το δοκίμασαν μιλούν για ελαφριά μετεγχειρητική ενόχληση και σε μερικές περιπτώσεις οίδημα. Το πρήξιμο και οι τυχόν μελανιές υποχώρησαν μετά από 5 έως 7 μέρες. Χάρη στην τεχνολογία της αιμόστασης, δεν εμφανίζονται ούτε μώλωπες, ούτε εγκαύματα. Η μόνη υποχρέωση της ασθενούς είναι να επιστρέψει μία εβδομάδα μετά στο ιατρείο για να αφαιρεθούν τα ράμματα. Όμως η σύσφιξη εξακολουθεί και μετά από αυτή την επίσκεψη. Για τους επόμενους έξι μήνες οι ινοβλάστες εξακολουθούν να λειτουργούν στο μάξιμουμ για να επιδιορθώσουν αυτό που οι ίδιοι υπέστησαν σαν έγκαυμα. Αυτό σημαίνει πως επί έξι μήνες το δέρμα βελτιώνεται διαρκώς.
Με την τεχνική των ραδιοσυχνοτήτων που περνούν κάτω από το δέρμα μπορεί να διορθωθεί η χαλάρωση σε όλες τις περιοχές του προσώπου και του λαιμού: μέτωπο, μεσόφρυο, παρειές, ρινοπαρειακές αύλακες, ρυτίδες του καπνιστή, πηγούνι, προγούλι και πλάτυσμα (το λυρί του κόκορα στο λαιμό). Με την ίδια τεχνική επιτυγχάνεται σύσφιξη στις «δύσκολες» περιοχές του σώματος, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται σε άλλες μεθόδους: μπράτσα, γόνατα, εσωτερική επιφάνεια μηρών. Το μόνο σημείο όπου το μηχάνημα δεν εφαρμόζεται ακόμα είναι τα μάτια, όπου το δέρμα είναι ιδιαίτερα λεπτό. Ωστόσο σύντομα αναμένεται μία καινούργια προέκτασή που θα είναι κατάλληλη και για την περιοφθάλμια περιοχή.
INFO: Η μέθοδος εφαρμόζεται σε ιδιωτική κλινική και ολοκληρώνεται σε μία μόνο επίσκεψη. Η τιμή για το πρόσωπο και το λαιμό είναι 1500 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθυνθεί στους πλαστικούς χειρουργούς Βίλλυ Ροδοπούλου, Βαγγέλη Κεραμίδα.


marieclaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου