Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΔΙΑ; ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΑΡΙΑ Ή ΠΑΝΕ ΓΙ ΑΛΛΑ;

Μετά τον χωρισμό τι κάνουν τα ζώδια ; Το παίρνουν βαριά ή πάνε γι άλλα;


«Αν πεθάνει μια αγάπη, δεν πεθαίνει κι η ζωή… το γιατί μη με ρωτήσεις το ’χω νιώσει όταν πονώ…. Ό, τι κι αν λες, λέξεις νεκρές στου χωρισμού την ώρα, χίλιες οχιές οι ενοχές, οι δυο μας βοηθήσαμε και φταίω όσο φταις να σβήσει ό, τι ζήσαμε, ό, τι κι αν λες...»Μόνο να υποκλιθεί μπορεί κάποιος μπροστά σ’ έναν άνθρωπο που πονάει, που τόλμησε κι άνοιξε την καρδιά του, που εμπιστεύθηκε κι αφέθηκε άοπλος μπροστά στα βέλη του έρωτα. Είναι σαν να στήθηκε μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα με αξιοπρέπεια και περηφάνια, με ανοιχτά τα χέρια, παραδίνοντας ό, τι έχει και δεν έχει, με μόνο αντίτιμο λίγες στιγμές ευτυχίας… 

Από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής μας! Πονάει και μάλιστα πολύ! Βέβαια, από τα παραδείγματα του παρελθόντος μας, ξέρουμε πολύ καλά ότι «ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός!» Αλλά μέχρι τότε τι γίνεται…; 

Να ’ναι καλά οι φίλοι μας! Μεγάλος πλούτος, μεγάλη ευλογία να έχει κάποιος έστω και έναν άνθρωπο να τον ακούσει και να τον συμπονέσει. Να τον ενθαρρύνει και να του θυμίσει ότι η ζωή δεν τέλειωσε εδώ αλλά ότι, ευτυχώς, κρύβει συνέχεια και πολλές καλές εκπλήξεις. Αυτό που πάνω απ’ όλα χρειάζεται κάποιος που βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση, είναι να δει ότι έστω και κάπου αχνοφαίνεται ένα φως ελπίδας, συνέχειας, πίστης, ευτυχίας!

 Πως λοιπόν, σε γενικές γραμμές, κάθε ζώδιο αντιμετωπίζει αυτή τη δύσκολη στιγμή του χωρισμού και τι θα μπορούσε να το βοηθήσει;

  ΚΡΙΟΣ

 «Ο αετός πεθαίνει στον αέρα ελεύθερος και δυνατός…». Θα πονέσει η περήφανη καρδιά του Κριού, θα νιώσει ότι σπάει κάτι μέσα του και θα βιώσει όλο  τον πόνο που του αναλογεί. Μετά τον αρχικό του θυμό, θα ξεχάσει ότι δεν του κάνει καλό και ξανά… προς τη δόξα τραβά! Θα σηκωθεί αγέρωχος και θα αποδείξει, πάνω απ’ όλα, στον ίδιο του τον εαυτό ότι ξεπέρασε μια κατάσταση που δεν του ταίριαζε και βάζει πλώρη για νέα ταξίδια. Η περηφάνια του δε θα του επιτρέψει να ρίξει δεύτερη ματιά στο παρελθόν, και το μέλλον θα το ατενίζει με αισιοδοξία. Ο κυβερνήτης του Άρης δε θα του επιτρέψει, για πολύ, να κλαψουρίζει πάνω στα συντρίμμια μιας σχέσης που δεν του άρμοζε.

 ΤΑΥΡΟΣ

 «Είτε έτσι, είτε αλλιώς, το προσωπείο του αντικειμένου του πόθου θα επαναληφθεί…», αυτό τουλάχιστον μου είπε ένας φίλος μου Ταύρος. Κυνικός; Δεν ξέρω. Σοφός; Μπορεί. Ο Ταύρος δεν είναι ο τύπος που θα πάρει εύκολα μια τέτοια απόφαση. Βέβαια, μπορεί μια χαρά με τις πράξεις του να οδηγήσει το άλλο άτομο στο να πάρει αυτή την απόφαση και την ευθύνη που της αναλογεί. Υπάρχει πάντα η περίπτωση να κάνει ότι δεν άκουσε και να συνεχίσει να συζητά σαν να μην τρέχει τίποτα, αν όμως το άλλο πρόσωπο επιμείνει στην απόφαση του χωρισμού, να ξέρει ότι ένας Ταύρος δεν είναι από εκείνους που θα τον κυνηγήσουν και θα τον παρακαλέσουν ν’ αλλάξει γνώμη. Ας πρόσεχε!  


ΔΙΔΥΜΟΙ 

Γαμώτο! Δε θέλει σε κανέναν να δείξει πόσο πονάει… ακόμη και στον ίδιο του τον εαυτό δε θα τολμήσει να το εκμυστηρευτεί. Θα το ρίξει έξω, θα πάρει την ατζέντα του και θα θυμηθεί όλους τους φίλους του που είχε καιρό να τους δει. Αν δεν ήταν έτοιμος για ένα χωρισμό, τότε πραγματικά θα βιώσει έναν βαθύ ψυχικό πόνο αλλά ποτέ δε θα δείξει σε πόσο μεγάλο βαθμό τον έχει επηρεάσει όλο αυτό. Ακόμη και στους ανθρώπους που θα το εκμυστηρευτεί, δε θα αφήσει να καταλάβουν πόσο πολύ πόνεσε. Θα το αναλύσει και μετά από λίγο θα «παραδεχτεί» ότι ποτέ δεν τον ένοιαζε πραγματικά το μέλλον αυτής της σχέσης. Σε σημείο που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν το πιστεύει πραγματικά κι ο ίδιος αυτό που λέει!  


ΚΑΡΚΙΝΟΣ 

«Αν θα σε χάσω, να το ξέρεις θα χαθώ, δεν έχει άλλη το βιβλίο μου σελίδα. Αν θα σε χάσω, ένα είναι πιθανό, κάθε ψιχάλα να τη βλέπω καταιγίδα.» Πολύ μελοδραματικά θα το περάσει ο Καρκίνος όλο το στάδιο που ακολουθεί έναν χωρισμό. Θα κλάψει και θα πονέσει βαθιά. Θα το δει ως την εσχάτη προδοσία και, εν μέρει, δε θα έχει άδικο, γιατί εκείνος έδωσε με την ψυχή του «γη και ύδωρ», εμπιστεύθηκε και πίστεψε στο άλλο άτομο. Το ότι ο άλλος του γύρισε την πλάτη κι έφυγε, μόνο ως προδοσία μπορεί να το χαρακτηρίσει. Πως μπορεί να μην εκτίμησε ό, τι έκανε για εκείνον; Πως τολμά και ακυρώνει όλα τα σχέδια που είχαν για ένα κοινό μέλλον; Ερωτήσεις που θα βασανίζουν για πολύ καιρό το μυαλό και την ψυχή του! 


ΛΕΩΝ 

«Κι αφού βάνω σε μια τάξη τ' ασυμμάζευτα, θα σου πω αν είσ' εντάξει, τώρα μάζευ' τα, κι αν κρατάς το χαρακτήρα τον αλύγιστο, παρ' το δρόμο που σου πρέπει τον αγύριστο!» Αν δεν πρόλαβε εκείνος να διαβάσει πρώτος τα σημάδια για το που βάδιζε η κατάσταση και να πει εκείνος το “This is the end!”, το πιο πιθανό να μη δείξει ποτέ στον άλλον πόσο πολύ πόνεσε. Η περηφάνια του, αν και πληγωμένη βαθιά, δεν θα του επιτρέψει να δείξει ποτέ πόσο πολύ πληγώθηκε. Όταν όμως μείνει μόνος του, θα κάτσει και θα «γλείψει» τις πληγές του, χωρίς ποτέ να δώσει το δικαίωμα σε κανέναν να δει αυτή του την τρωτή και ανθρώπινη πλευρά! Σε λίγες μέρες, θα είναι έτοιμος να το ρίξει και πάλι έξω, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι …ελεύθερος κι ωραίος! 


ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Θα το αντιμετωπίσει όσο πιο ορθολογικά γίνεται, θα αναλύσει όλα τα υπέρ και τα κατά και φυσικά θα αποδείξει στον εαυτό του ότι υπερίσχυαν τα αρνητικά σ’ αυτή τη σχέση, οπότε λογικό κι επόμενο, έτσι έπρεπε να συμβεί. Τώρα, πόσο πραγματικά το πιστεύει αυτό, είναι μια άλλη ιστορία. Ένας Παρθένος φοβάται «να το πάει ως το κόκαλο το μαχαίρι» και τι μπορεί να συναντήσει αναλύοντάς το πιο βαθιά όλο το θέμα. Προτιμά να μείνει σε πιο ανώδυνα επίπεδα και να αντιμετωπίσει όσο γίνεται πιο ψύχραιμα την όλη κατάσταση. Κι ενώ μπορεί να φαίνεται ψυχρός, στην πραγματικότητα το ότι θα αργήσει να ξαναεμπιστευτεί και να μπει σε μια νέα σχέση, αποδεικνύει πόσο πολύ τον είχε επηρεάσει η ιστορία που έληξε! 


ΖΥΓΟΣ 

«Απόψε θέλω να πιω... Όλους κι όλα να τα διαγράψω. Μέσα στον καπνό να εξαφανιστώ, πίσω να μην ξανακοιτάξω.» Σαν ζώδιο της αρμονίας και της συντροφικότητας, δύσκολα θα έχει πει πρώτα εκείνος το τέρμα. Το πιο πιθανό είναι ότι τον πρόλαβε το άλλο άτομο. Όχι ότι ο Ζυγός δεν είχε καταλάβει προς τα βάδιζε η κατάσταση, αλλά πριν αποφασίσει να χωρίσει, θέλει να ξέρει ότι δοκίμασε τα πάντα και δεν άφησε καμιά ευκαιρία να πάει χαμένη. Θα στεναχωρηθεί βαθιά, θα πληγωθεί, ένα βαθύ παράπονο θα κάνει την ψυχή του να πονέσει, αλλά ποτέ δε θα ντραπεί να το δείξει σε ανθρώπους που εμπιστεύεται. Θα βγει με φίλους κι αφού θα κλάψει και θα ανοίξει την ψυχή του, θα πιει και θα αρχίσει να χορεύει έως πρωίας! 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 

«Θα πιω απόψε το φεγγάρι…» κι όλο το Βόσπορο μη σου πω! Θα πιει μέχρις τελικής πτώσεως, θα καπνίσει ένα ολόκληρο περίπτερο, θα αναβιώσει και θα αναλύσει κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια της σχέσης τους. Ξέρει ότι πάντα έβλεπε τα σημάδια, αλλά δεν ήταν ακόμη έτοιμη-ος να αποδεχτεί την κατάληξη. Φυσικά και οι αμέσως επόμενες σκέψεις ενός Σκορπιού που σέβεται τον εαυτό του, είναι εκείνες της… εκδίκησης! Θα ξοδέψει πολύ φαιά ουσία για να καταλάβει γιατί έφτασαν τα πράγματα εκεί που έφτασαν, θα περάσει πολλές άυπνες νύχτες και θα κάνει συζητήσεις επί συζητήσεων με άτομα που εμπιστεύεται. Αλλά στο τέλος, κι ενώ όλοι θα πιστεύουν ότι δεν πρόκειται ποτέ ξανά να σταθεί και πάλι στα πόδια του, θα τον ακούσουν ένα πρωί να σιγοτραγουδά για έναν νέο έρωτα!  


ΤΟΞΟΤΗΣ 

«Θα ζήσω ελεύθερο πουλί…» Ίσως να προβληματιστεί, προς στιγμήν, ένας Τοξότης από πού του ’ρθε αυτή η κατακεφαλιά αλλά δε θα κάτσει να σκάσει για πολύ καιρό. Εξάλλου, πάνω απ’ όλα είναι από τη φύση του ελεύθερος άνθρωπος, και επειδή είναι επίσης και αισιόδοξος, πιστεύει ότι κάθε νόμισμα έχει δυο πλευρές, προτιμά, λοιπόν, να δει τη θετική όψη του γεγονότος και να εκτιμήσει τα καλά που του παρέχει αυτή η κατάσταση κι αυτό σημαίνει ελευθερία και πρόκληση, μπροστά σε νέες εμπειρίες! Τι καλύτερο, λοιπόν, γι’ αυτόν από το να συνεχίσει τη ζωή του, χωρίς περιορισμούς και γκρίνιες. Αν κάτι τέλειωσε, σημαίνει ότι δεν είχε κάτι άλλο να του δώσει, οπότε το μόνο που μένει είναι να προχωρήσει σε νέα ανεξερεύνητα ακόμη μονοπάτια!


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 

«Τα πιο μεγάλα όνειρα ειν' οι στιγμές που οι άλλοι σου 'χουν κλέψει και ζεις με τα υπόλοιπα για να μη δεις τι σου 'χουν καταστρέψει…. Κι άρχισα όνειρα να κάνω, δε θα πονέσω παραπάνω, και για κανένα πια, τον εαυτό μου θα κοιτάξω, δρόμο καινούριο θα χαράξω…» Ο Αιγόκερως θα εκτιμήσει όσο πιο ορθολογιστικά γίνεται την κατάσταση, δε θα δείξει εύκολα τις πληγές του στους γύρω του, αλλά θα προτιμήσει να βιώσει όσο πιο διακριτικά γίνεται τον πόνο του, κυρίως γιατί ένιωσε ότι δεν τον εκτίμησαν όσο πραγματικά του αξίζει. Η απόρριψη δεν είναι εύκολη υπόθεση για εκείνον και σε ανάλογες περιπτώσεις δυστυχώς επιβεβαιώνεται η φοβία που έχει στο να εμπιστευθεί τους άλλους. Δύσκολα θα αφεθεί σε μια νέα σχέση σε σύντομο χρονικό διάστημα.  

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 

«Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι…» Κι όμως, ένας Υδροχόος, όσο κι αν δεν του το είχες, θα πονέσει βαθιά, αλλά δε θα το δείξει εύκολα, ακόμη και στους πιο κοντινούς του ανθρώπους. Θα πιει, θα κλάψει, θα γράψει για να αποφορτίσει τον πόνο του, θα κάνει πράγματα που θα κάνουν κακό στον εαυτό του, θα αυτομαστιγωθεί, χωρίς λύπηση, που τόλμησε και πίστεψε γι’ άλλη μια φορά σε ανθρώπους που τον πρόδωσαν… Μετά από λίγο καιρό όμως, κι όταν θα έχει ξοδέψει όλο αυτόν τον πόνο, θα προχωρήσει μπροστά στη ζωή του, χωρίς να τον βαραίνει τίποτα πια από το παρελθόν. Θα είναι σαν να μην βίωσε ποτέ ό, τι έγινε και θα ψάξει να βρει σύντομα σε έναν νέο σύντροφο το alter ego του!  

ΙΧΘΥΣ

Κι εκεί που νομίζεις ότι όλα χάθηκαν και το άτομο βαδίζει στον γκρεμό… κάτι γίνεται κι αναγεννιέται από τις στάχτες του –ευτυχώς– και ξανά προς τη δόξα τραβά! Θα λειτουργήσει ιδιαίτερα αυτοκαταστροφικά, το πρώτο διάστημα μετά το χωρισμό. Θα βιώσει έντονα όλο τον πόνο και την οδύνη της απεξάρτησης από τον άλλον, κι εκεί που λες ότι πραγματικά κινδυνεύει και πρέπει σύντομα κάτι να γίνει για να τον σώσεις… τον ακούς, ένα πρωί, να σιγοτραγουδά: «Καλημέρα καινούργια αγάπη, καλημέρα καινούρια ζωή…!» Όσο αδύναμος κι αν φαίνεται, άλλο τόσο μεγάλη αναγεννητική δύναμη κρύβεται μέσα του. Το δύσκολο κομμάτι για εκείνον είναι ότι πάντα εξιδανικεύει τις σχέσεις του και δε θέλει πάντα να δει τα «σύννεφα», όταν παρουσιάζονται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου