Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Τα 10 μέρη του κόσμου που απαγορεύεται να επισκεφθείς!

Εκεί που δεν θα μπορέσετε να βρεθείτε ποτέ, και σε κάποιες περιπτώσεις δεν θα θέλατε. Δέκα μέρη απαγορευτικά για το κοινό.

Mezhgorye, Ρωσία
Όσοι κατοικούν εκεί πιστεύεται πως εργάζονται στο όρος Yamantaw, σε μυστικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, ή πως κατασκευάζουν όπλα μαζικής καταστροφής. Οι ΗΠΑ βλέπουν από τους δορυφόρους ανασκαφές (κυρίως το 1990). Δύο φυλάκια που έχουν χτιστεί στην περιοχή αγχώνουν περισσότερο τους Αμερικανούς. Η ρωσική κυβέρνηση τους έχει δώσει κατά καιρούς διφορούμενες απαντήσεις, όπως «ότι πρόκειται για περιοχή εξόρυξης, χώρο αποθήκευσης τροφίμων, χρυσού και λοιπών ρωσικών θησαυρών, καθώς και καταφύγιο για τους ηγέτες σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου».


Περιοχή 51, Νότια Νεβάδα, ΗΠΑ
133 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λας Βέγκας βρίσκεται ένα μυστικό στρατιωτικό αεροδρόμιο. Εκεί υπάρχει η βάση 51. Εκεί κατασκευάζονται πειραματικά αεροσκάφη και οπλικά συστήματα. Η επιγραφή αναφέρει ότι θα χρησιμοποιηθεί βία σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να εισέλθει.



RAF MenwithHill, Αγγλία

Πρόκειται για βρετανική στρατιωτική βάση με συνδέσμους στο παγκόσμιο δίκτυο κατασκοπείας ECHELON και έχει χαρακτηριστεί ως ο μεγαλύτερος ηλεκτρονικός σταθμός παρακολούθησης στον κόσμο. Εκεί υπάρχει το σύστημα ECHELON που παρακολουθεί τις στρατιωτικές και διπλωματικές επικοινωνίες της Σοβιετικής Ένωσης, σύμφωνα με πληροφορίες. Φιλτράρει όλες τις ραδιοτηλεπικοινωνίες στα κράτη που φιλοξενείται. Αναζητά στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών, φυτείες ναρκωτικών, καθώς και πολιτικές και διπλωματικές πληροφορίες. 

Τα Μυστικά Αρχεία του Βατικανού, Ιταλία
Μπορεί κανείς να δει τα έγγραφα του Βατικανού, αν κάνει μια αίτηση. Όμως υπάρχουν κάποια έγγραφα που δεν επιτρέπεται να δει κανείς – είναι εκείνα που δεν έχουν συμπληρώσει 75 χρόνια ζωής, λόγω προστασίας διπλωματικών και κυβερνητικών πληροφοριών.


Club 33, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Στην Disneyland απαγορεύεται το αλκοόλ, εκτός από ένα σημείο. Στο Club 33 η πώληση αλκοόλ είναι ελεύθερη. Το Club 33 είναι μια ιδιωτική λέσχη που βρίσκεται στην καρδιά του τμήματος New Orleans Square της Disneyland. Για να μπει κανείς στο Club 33, πρέπει να καταβάλει ένα ποσό μεταξύ 10–30 χιλιάδων δολαρίων και παίρνει δώρο ένα χώρο στάθμευσης για το αυτοκίνητό του… αν κατορθώσει να μπει, αφού υπάρχει λίστα αναμονής 14 χρόνων!


White's Gentlemen's Club, Λονδίνο, Αγγλία
Η αγγλική λέσχη που ιδρύθηκε το 1693 από τον Ιταλό Francesco Bianco πουλούσε αγγλική σοκολάτα. Είναι όμως γνωστή και για το «βιβλίο με τα πονταρίσματα», στο οποίο τα μέλη στοιχηματίζουν σε περίεργα τυχερά παιχνίδια. Απαγορεύονται οι γυναίκες και για να μπει κανείς πρέπει να τον έχει καλέσει κάποιο μέλος και να τον υποστηρίζουν άλλα 2.


Αίθουσα 39, Βόρεια Κορέα
Ιδρύθηκε το 1970 και ψάχνει μεθόδους για να μεταφέρει ξένα χρήματα από τον πρόεδρο της Βόρειας Κορέας. Πιθανολογείται ότι ο οργανισμός χρησιμοποιεί 10 με 20 τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κίνα και την Ελβετία για πλαστογραφία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλες παράνομες συναλλαγές, ενώ υπάρχουν φήμες πως γίνεται διακίνηση ναρκωτικών και παράνομης αγοραπωλησίας όπλων. Η οργάνωση τελούσε υπό τον άμεσο έλεγχο του Kim Jong–il και από το θάνατό του και μετά, του Kim Jong–il. 


Ise Grand Shrine, Ιαπωνία
O πιο ιερός χώρος προσκυνήματος στην Ιαπωνία είναι αφιερωμένος στη θεά Amaterasu (τη θεά Ήλιο) και δημιουργήθηκε τον 4 αιώνα π.Χ.. Εκεί βρίσκεται το Naikū (ένας καθρέφτης από την ιαπωνική μυθολογία, ο οποίος κατέληξε στα χέρια των πρώτων αυτοκρατόρων). Το ιερό κατεδαφίζεται και ξαναχτίζεται κάθε 20 χρόνια, σύμφωνα με τις αρχές του Σιντοϊσμού για το θάνατο και την αναγέννηση (η τελευταία ανοικοδόμηση έλαβε χώρα το 2013). Το μόνο πρόσωπο που επιτρέπεται να εισέλθει είναι ο ιερέας ή η ιέρεια, ο οποίος ή η οποία είναι πάντα μέλος της ιαπωνικής αυτοκρατορικής οικογένειας

.
Mount Weather Emergency – Operations Center, Βιρτζίνια, ΗΠΑ
Μια περιοχή που είναι κλειστή και προσπελάσιμη μόνο από τους αξιωματούχους της κυβέρνησης σε περίπτωση που γίνει πόλεμος (ή έρθει το τέλος του κόσμου!). Ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1950, λόγω του Ψυχρού Πολέμου, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Διευθύνεται από την Federal Emergency Management Agency και εξυπηρετεί και περιπτώσεις... τοπικών καταστροφών στις ΗΠΑ, αφού ένα μεγάλο μέρος της τηλεπικοινωνιακής κίνησης δρομολογείται απ' αυτό.


Metro–2 της Μόσχας, Ρωσία
Κατασκευάστηκε επί εποχής Στάλιν με κωδική ονομασία D–6 από την KGB. Το μήκος του φημολογείται πως υπερβαίνει ακόμη και εκείνο του δημόσιου μετρό. Λέγεται ότι έχει 4 γραμμές και βρίσκεται σε βάθος 50 με 200 μέτρων. Θεωρητικά, συνδέει το Κρεμλίνο με την έδρα της FSB, το κυβερνητικό αεροδρόμιο στο Vnukovο–2.


 | E-Radio.gr Daily 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου