Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Standard & Poor's: πιθανή αναβάθμιση των προοπτικών της Ελλάδας

Standard & Poor's: πιθανή αναβάθμιση των προοπτικών της Ελλάδας

Ο οίκος αξιολόγησης θα δημοσιοποιήσει θετική έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας την Παρασκευή – Τον Σεπτέμβριο αναμένεται αναβάθμιση κατά μία ή δύο βαθμίδες της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας

Θετικές αναφορές στην πρόοδο που έχει καταγράψει η Ελλάδα τόσο στο σκέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής, όσο και στο σκέλος της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, θα περιέχει η έκθεση του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί επισήμως την προσεχή Παρασκευή 21 Μαρτίου.


Μάλιστα σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές δεν αποκλείεται στην ίδια έκθεση να περιλαμβάνεται και μια αναβάθμιση των προοπτικών, του outlook όπως χαρακτηρίζεται, της ελληνικής οικονομίας, από ουδέτερο σε θετικό.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν κυκλοφορήσει σενάρια που έκαναν λόγο ακόμα και για “κανονική” αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την Standard and Poor’s στις 21 Μαρτίου. Κάποιοι έκαναν λόγο ακόμα και για αναβάθμιση της οικονομίας μας κατά μία ή και δύο βαθμίδες στην κλίμακα του αμερικανικού οίκου, αλλά πλέον το πιθανότερο σενάριο είναι να προχωρήσει η Standard and Poor’s σε αναβάθμιση των προοπτικών της οικονομίας και η μεγάλη αναβάθμιση της αξιολόγησής μας να έρθει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Να σημειωθεί πως οι άλλοι οίκοι αξιολόγησης έχουν ομοίως δημοσιοποιήσει τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα κυκλοφορήσουν οι αντίστοιχες δικές τους εκθέσεις προόδου της ελληνικής οικονομίας, ενδεχομένως με τις δικές τους αναθεωρήσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας. Συγκεκριμένα ο οίκος Moody’s θα επαναξιολογήσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος στις 4 Απριλίου, ενώ στις 23 Μαΐου 2014 θα ακολουθήσει ο οίκος FitchRatings. 


via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου