Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Προλάβετε τον καρκίνο σήμερα κάνοντας 10 απλά πράγματα!

Προλάβετε τον καρκίνο σήμερα κάνοντας 10 απλά πράγματα!
Ο καρκίνος είναι μία από τις πιο «ύπουλες» ασθένειες. Μάλιστα, σε πολλές μορφές του, η εκδήλωση των συμπτωμάτων σε προχωρημένο στάδιο, έχει ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη κινητοποίηση του ασθενούς και διάγνωση, με ολέθρια πολλές φορές αποτελέσματα για την υγεία.
 Δείτε τις 10 συνήθειες που «τρέμει» ο καρκίνος και θα σας βοηθήσουν να τον «προλάβετε»:
Μην ξεχνάτε να γυμνάζεστε!Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Βερμόντ, οι πιο γυμνασμένοι άντρες είχουν 68% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα και 38% λιγότερες πιθανότητες για καρκίνο του παχέος εντέρου.
Περιορίστε τα τηγανητά!Όπως προέκυψε από μελέτη του Ερευνητικού Κέντρου για τον Καρκίνο στο Σιάτλ, Fred Hutchinson, όσοι καταναλώνουν τηγανητά ή
γλυκά όπως ντόνατ, συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα, διατρέχουν 37% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη.
Γνωρίστε τον χυμό από ρόδι!Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν διαπίστωσαν ότι ο χυμός από το ρόδι μπορεί να ανακόψει την ανάπτυξη καρκίνου του πνεύμονα. Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι ο χυμός ροδιού καθυστερεί τον καρκίνο του προστάτη και σταθεροποιεί τα επίπεδα του PSA σε άνδρες που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία για τον καρκίνο.
Κάνετε συχνά εξετάσεις!Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν όλοι οι άνθρωποι άνω των 50 ετών υποβάλλονταν σε τακτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, το 60% των θανάτων από τη νόσο θα μπορούσε να αποφευχθεί.
Φάτε μούρα!Όπως διαπίστωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Rutgers, τα μούρα, χάρη σε μια ένωση που ονομάζεται πτεροστιλβένη, έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν τις προκαρκινικές αλλοιώσεις στο έντερο, που ίσως εξελιχθούν σε καρκίνο του παχέος εντέρου.
Εντάξτε στη διατροφή σας τις φυτικές ίνες!Μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Clinical Nutrition δείχνει πως μία διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μπορεί να μειώσει έως και 19% τον κίνδυνο για καρκίνο του νεφρού. Συγκεκριμένα, οι φυτικές ίνες μπλοκάρουν τις καρκινογόνες τοξίνες και δεν τις επιτρέπουν να φτάσουν στο έντερο και τα νεφρά.
Αντιμετωπίστε το ροχαλητό!Σύμφωνα με μελέτη της ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν, όσοι ροχαλίζουν έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο. Με την υπνική άπνοια, τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα «πέφτουν» επικίνδυνα, κάνοντας τους μικρούς υπάρχοντες όγκους να αναπτύξουν νέα αιμοφόρα αγγεία.
Σηκωθείτε από τον καναπέ!Πάνω από 92.000 περιπτώσεις καρκίνου ετησίως «πυροδοτούνται» από την καθιστική ζωή, σύμφωνα με στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Έρευνας για τον Καρκίνο.
Αυξήστε την πρόσληψη σε βιταμίνη D!Όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition, όσοι προσλαμβάνουν μέσω της διατροφής τους αρκετές ποσότητες βιταμίνης D καθημερινά παρουσιάζουν μειωμένο κίνδυνο καρκίνου κατά 77%.
Τρία καρύδια την ημέρα…Τρία καρύδια καθημερινά είναι αρκετά για να ενισχυθούν τα επίπεδα σεληνίου στον οργανισμό, περιορίζοντας, σύμφωνα με μελέτη του Χάρβαρντ, την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη κατά 48%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου