Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Άνδρες αλλάξτε το relatioship status στο Facebook!

Άντρες, αλλάξτε το προφίλ σας στο Facebook και εκεί που γράφει «Προσωπική κατάσταση» (Relationship status) πατήστε «Είναι περίπλοκο» (It’s complicated). 

Μια νέα μελέτη δείχνει πως οι γυναίκες ελκύονται από τους άντρες των οποίων τα... συναισθήματα παραμένουν μυστήριο!

Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Psychological Science», ομάδα φοιτητριών κλήθηκαν να σχολιάσουν τα προφίλ ανδρών στο Facebook.

Οι ερευνητές τους είπαν πως οι άντρες είχαν δει τα δικά τους προφίλ και τις είχαν χαρακτηρίσει όμορφες ή μέτριες, ενώ κάποιοι δεν είχαν δώσει χαρακτηρισμό διότι δήλωσαν πως δεν είναι σίγουροι εάν οι γυναίκες τους άρεσαν ή όχι.

Αποτέλεσμα: οι γυναίκες χαρακτήρισαν ως πιο ελκυστικούς τους άντρες των οποίων την γνώμη για τις ίδιες δεν ήξεραν.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι «η αμφιβολία αφήνει ένα κορίτσι να αναρωτιέται, με αποτέλεσμα να το σκέφτεται διαρκώς», απαντά η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Έριν Γουϊτσερτς, από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια.

«Εάν μια γυναίκα δεν είναι σίγουρη εάν το φευγαλέο άγγιγμά του ήταν τυχαίο ή έγινε επίτηδες, το σκέφτεται διαρκώς, το αναλύει και προσπαθεί να αποσαφηνίσει την κατάσταση», προσθέτει.

Για τους άντρες, το εύρημα πρακτικά σημαίνει ότι, αν θέλουν να κατακτήσουν μια γυναίκα, δεν πρέπει να «πέφτουν» με τα μούτρα, αλλά να αφήνουν μικρές ενδείξεις ότι τη θέλουν ως κάτι περισσότερο από απλή φίλη, ούτως ώστε να παρακινούν το ενδιαφέρον της, συνιστά η δρ Γουϊτσερτς.

Ποιες μπορεί να είναι αυτές οι ενδείξεις; «Μια σύντομη στάση στο γραφείο της στη δουλειά, η αποστολή της αστείας φωτογραφίας που της άρεσε – οτιδήποτε αφήνει να εννοηθεί ότι την θέλουν για κάτι παραπάνω», λέει. «Δεν πρέπει όμως να παριστάνουν τους δύσκολους. Το κλειδί είναι να δηλώνουν πως είναι διαθέσιμοι, δίχως να γίνονται ενοχλητικοί ή αδιάφοροι».


πηγη:ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο: