Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Τα top 10 πιο παχυντικά φαγητά που υπάρχουν στον κόσμο


hamburger
Λοιπόν, πιστεύετε ότι αυτό που φάγατε το μεσημέρι ήταν ανθυγιεινό; Δοκιμάστε τότε να φάτε το χάμπουργκερ που περιέχει 5.000 θερμίδες! Νιώθετε ένοχοι που φάγατε μισό κουτί παγωτό βλέποντας ταινία χθες το βράδυ; Τι θα λέγατε για το παγωτό που φτιάχνεται βασικά από λίπος φώκιας; Πάμε να δούμε τα 10 πιο παχυντικά φαγητά του κόσμου…


1. Poutine

putine
Η «Poutine» είναι μια γαλλοκαναδική σπεσιαλιτέ, μόνο που η λέξη «σπεσιαλιτέ» μάλλον ακούγεται κάπως υπερβολική σε αυτή την περίπτωση.
Για να το θέσουμε απλά, είναι ένα πιάτο με πατάτες τηγανητές με μια κρέμα από τυρί και πολύ λίπος. Εξαρτάται από την ποσότητα που καταναλώνετε, αλλά μια μέση μερίδα περιέχει 1.300 θερμίδες και 72 γραμμάρια λίπος. Α! Συχνά σερβίρεται με ένα χάμπουργκερ. Δείτε μερικά παράξενα burgers που θα μπορούσαν να συνδυαστούν μαζί του!

2. Turducken


Για να φτιάξετε τη σπεσιαλιτέ του Αμερικάνικου Νότου, βάλτε μέσα σε μια πάπια ένα κοτόπουλο, και την πάπια μέσα σε μια γαλοπούλα και ανάμεσά τους βάλτε χοιρινό λουκάνικο. Απολαύστε μια αξιοπρεπή μερίδα και καταναλώστε μ’ αυτόν τον τρόπο 3.500 θερμίδες προτού απλώσετε χέρι στις πατάτες. Τουλάχιστον μπορείτε να κάνετε λίγο πιο υγιεινές τις πατάτες σας με αυτούς τους τρόπους

3. The Texan King


Το Big Texan steakhouse στο Αμαρίλο του Τέξας, είναι το σπίτι του «Βασιλιά του Τέξας», μια μπριζόλα που ζυγίζει 2 κιλά! Eίναι τόσο τρομακτικό, που η μπριζόλα και όλα αυτά που την συνοδεύουν (ψητή πατάτα, ψωμάκι, γαριδοσαλάτα, φασόλια), προσφέρονται δωρεάν σ’αυτους που θα τα φάνε όλα σε μια ώρα. Σχεδόν 50.000 άτομα το έχουν δοκιμάσει – λιγότεροι από 9.000 το έχουν καταφέρει.

4. Snickers Pie


Ο διάσημος άγγλος σεφ Άντονι Worrall Thompson μπήκε σε μπελάδες όταν δημιούργησε αυτό το νόστιμο παιδικό πιάτο. Το επιδόρπιο συνδυάζει πέντε Snickers bars με μασκαρπόνε, αυγά, ζάχαρη, μαλακό τυρί και σφολιάτα, και η μια φέτα περιέχει 1.250 θερμίδες. Αν μπείτε στο πειρασμό και το φάτε, τότε θα πρέπει να δείτε και τον κατάλογο με τις 10 δραστηριότητες που καίτε τις περισσότερες θερμίδες.

5. Chinese Lemon Chicken


Λίγο κοτόπουλο και λεμόνι δεν σας βλάψουν, έτσι δεν είναι; Αυτή η εκδοχή, όμως, μπορεί. Στη λίστα με τα πιάτα που περιέχουν τις περισσότερες θερμίδες, το Κινέζικο κοτόπουλο με λεμόνι βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας με 1.871 θερμίδες ανά μερίδα, μια γροθιά ενέργειας που θα χρειαστεί πάνω από 10 ώρες περπάτημα για να την κάψετε. Επειδή όμως το κοτόπουλο είναι όντως καλό για την υγεία σου, αλλά όχι με αυτό το συνδυασμό, φάε κοτόπουλο και η καρδιά σου θα σε ευχαριστήσει

6. Fifth Third Burger

hamburger
Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, αλλά αυτό το burger – που σερβίρεται στους αγώνες μπέιζμπολ εφήβων στο Μίτσιγκαν – θα μπορούσε να είναι το πιο λιπαρό στον κόσμο.

7. Super Scooby


Aς μην γελάσουμε και πολύ με τα αμερικανικά μπέργκερ. Το Super Scooby, που έχει πουληθεί στο take-away Jolly Fryer στο Μπρίστολ της Αγγλίας, είναι φορτωμένο με τέσσερα μπιφτέκια των 1/4lb (114 γραμμαρίων), οκτώ φέτες μπέικον, οκτώ φέτες τυριού, 12 φέτες από κρεμμύδι, σαλάτα και τρεις σάλτσες. Περιέχει 2.645 θερμίδες, δηλαδή το 1/20 από ότι περιέχει το μεγαλύτερο burger του κόσμου!

8. Doughnut Burger


Φαίνεται ότι η κατηγορία εφήβων του αμερικανικού μπέιζμπολ είναι ο τόπος που πρέπει να πάτε εάν θέλετε να φράξετε τις αρτηρίες σας, ενώ χειροκροτείτε μια βολή από παίκτες δεύτερης κατηγορίας.
Αυτό είναι το ντόνατ μπέργκερ, η εφεύρεση των Gateway Grizzlies που παίζουν στην κατηγορία της Illinois Frontier. Είναι ένα μπέργκερ με τυρί και μπέικον, γεμισμένο με κομμένο σε φέτες Krispy Kreme Original ντόνατ. Αν ακούγεται αηδιαστικό, σκεφτείτε ότι τουλάχιστον έχετε και το κυρίως πιάτο και το επιδόρπιο σε ένα.

9. Chocolate Salo


Το λαρδί είναι χοιρινό λίπος. Η σοκολάτα είναι σοκολάτα. Ρίξτε την λιωμένη σοκολάτα πάνω στο λαρδί και το αποτέλεσμα είναι μια ουκρανική λιχουδιά και ένα από τα πιο ανθυγιεινά – και πιο αποκρουστικά – σνακ της Ανατολικής Ευρώπης.

10. Τηγανητό Mars Bar


Είναι, πολύ απλά, ένα Mars Bar βουτηγμένο σε κουρκούτι και τηγανισμένο. Και τώρα έχει ενταχθεί σε μια σειρά από περιβόητα τσιγαριστά προϊόντα ζαχαροπλαστικής, συμπεριλαμβανομένων των Cadbury’s Cream Eggs και Snickers bars.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου