Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Οι πιο άσχετες ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως επιλέχτηκαν από τους επιστήμονες της NASA

 Τις  χειρότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας των τελευταίων ετών επέλεξαν οι ειδικοί της NASA, που όπως φαίνεται απηύδησαν με τη φαντασία ορισμένων σεναριογράφων. Την πρώτη θέση της λίστας κατέκτησε η ταινία...

«2012» ως το χειρότερο φιλμ επιστημονικής φαντασίας που έγινε ποτέ! 
Η ταινία χαρακτηρίζεται ως μια παρωδία της επιστήμης, από τους επιστήμονες της NASA, ενώ τα γεγονότα που συμβαίνουν σε αυτήν ως κωμικοτραγικά. Η λίστα όμως περιλαμβάνει και άλλες δημοφιλείς ταινίες, ενώ οι επιστήμονες δεν αμέλησαν να αναφερθούν και σε ταινίες που χειρίζονται την επιστήμη υποδειγματικά…
 Ο σκηνοθέτης Roland Emmerich διαθέτει ένα ιδιαίτερο ρεκόρ, με αρκετές από τις ταινίες του να μπαίνουν στο στόχαστρο της NASA. Θυμίζουμε ότι ο Emmerich κατέστρεψε τον Λευκό Οίκο στο «Independence Day», κατέψυξε την Αµερική στην «The Day After Tomorrow» και επινόησε διάφορα σενάρια ολέθρου στην ταινία «2012». Μαζί με το «2012» την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι ταινίες: «The Core», «Armageddon», «Volcano» και «Chain Reaction». Ακολουθούν οι ταινίες «The 6th Day» και «What the #$*! Do We Know?».
 Το ενδιαφέρον είναι ότι για κάποιες από αυτές τις ταινίες είχε ζητηθεί από τη NASA να δώσει συμβουλές κατά την παραγωγή, τώρα όμως οι επιστήμονες της Υπηρεσίας δείχνουν να μετανιώνουν γιατί έτσι έδωσαν κάποιου είδους επισημότητα στα παράλογα story των ταινιών.
«Μα δεν πάει άλλο. Η υπηρεσία µας δέχεται τόσες πολλές ερωτήσεις από φοβισμένους ανθρώπους, που συνεχώς µας ρωτούν αν πράγματι ο κόσμος µας θα καταστραφεί το 2012» δήλωσε ο Dr. Donald Yeomans, υπεύθυνος στη NASA για την αποστολή διαστηµοσυσκευών σε κοντινούς προς τη Γη αστεροειδείς. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «Αναγκαστήκαμε να site που να εξηγούμε για ποιον λόγο όσα διαδραματίζονται σε τέτοιου τύπου ταινίες είναι μυθεύματα».
 Υπήρχαν όμως και περιπτώσεις ταινιών που δέχτηκαν επαίνους για την αληθοφάνεια και το ακριβές επιστημονικό τους υπόβαθρο. Η σχετική επτάδα έχει ως εξής: «Gattaca (1997)», «Contact (1997)», «Metropolis (1927)», «The Day the Earth Stood Still (1951)», «Woman in the Moon (1929)», «The Thing from Another World  (1951)» και «Jurassic Park (1993)»


Πηγή: e-radio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου