Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Είσαι ωραίος/α; Είσαι και έξυπνος/η!

Οι πιο εμφανίσιμοι έχουν κατά μέσο όσο δείκτη νοημοσύνης (IQ) περίπου 14 μονάδες πάνω από το μέσο όρο και φαίνεται να προσελκύουν συντρόφους που δεν είναι κι αυτοί μόνο όμορφοι, αλλά και έξυπνοι. Όσο για τα παιδιά που θα κάνουν, τείνουν να κληρονομούν αυτά τα βιολογικά-νοητικά πλεονεκτήματα, «χτίζοντας» σταδιακά μια γενετική «αλυσίδα».

Αυτό προκύπτει από τη νέα έρευνα του ιαπωνικής καταγωγής ερευνητή Σατόσι Καναζάβα, της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου, ο οποίος και στο παρελθόν, με παλαιότερη έρευνά του είχε υποστηρίξει ότι οι προοδευτικοί και οι άθεοι είναι πιο έξυπνοι από τους συντηρητικούς και τους θρησκευόμενους.
Ο εξελικτικός ψυχολόγος Σατόσι Καναζάβα, δημοσίευσε τη σχετική μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό «Intelligence» (Νοημοσύνη), σύμφωνα με τη...
βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», μελέτησε τις περιπτώσεις περίπου 17.400 ατόμων, οι οποίοι όλοι είχαν γεννηθεί στη διάρκεια μιας συγκεκριμένης εβδομάδας του Μαρτίου 1958.
«Η φυσική ελκυστικότητα σχετίζεται σε σημαντικό βαθμό με τη γενική νοημοσύνη. Η συσχέτιση αυτή είναι ισχυρότερη στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες» δηλώνει ο Καναζάβα τους «Τάιμς του Λονδίνου». Στη Βρετανία, ειδικότερα, όπως είπε, οι ωραίοι άνδρες έχουν IQ μεγαλύτερο κατά 13,6 μονάδες από τον μέσο όρο του πληθυσμού, ενώ οι ωραίες γυναίκες έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης κατά 11,4 μονάδες.
«Ο ισχυρισμός ότι οι ωραίοι άνθρωποι είναι πιο έξυπνοι είναι καθαρά επιστημονικός. Δεν έχει να κάνει με το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους άλλους ή να τους κρίνουμε», διευκρινίζει ο Καναζάβα. Ο ίδιος «αιρετικός» ερευνητής εξάλλου ισχυρίζεται ότι, σύμφωνα με τις έρευνές του, τα κορίτσια της μεσαίας τάξης τείνουν να έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης σε σχέση με τα κορίτσια της εργατικής τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου