Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Η γλώσσα του σώματος στον έρωτα

Θέλεις να μάθεις ποιες είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματα που τρέφει για σένατο άτομο που ενδιαφέρεσαι ; Νιώθεις ότι υπάρχει ερωτική έλξη, αλλά δεν έχεις την σιγουριά; Μην χάνεις χρόνο προσπαθώντας να αναλύσεις στο μυαλό σου όλες τις συζητήσεις και τα λόγια που έχεις ανταλλάξει με το πρόσωπο που πριν λίγο καιρό γνώρισες.

Η γλώσσα του σώματος μπορεί να σου αποκαλύψει αν υπάρχει ερωτική έλξη ανάμεσά σας, τι σκέφτεται για σένα και ποιες είναι οι πραγματικές ερωτικές προθέσεις του.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, μόνο το 19% της επικοινωνίας μας στηρίζεται στα λόγια. Οιπραγματικές προθέσεις, οι σκέψεις και τασυναισθήματά φανερώνονται από την «γλώσσα του σώματος», η οποία περιλαμβάνει τη στάση του κορμιού, τις χειρονομίες και τις εκφράσεις του προσώπου. 

Το παρακάτω άρθρο σου αποκαλύπτει τι φανερώνουν οι  πιο συνηθισμένες εκφράσεις του προσώπου, αλλά και οι κινήσεις του σώματος, ώστε να ερμηνεύσεις τι κρύβει πίσω από τα λόγια του το άτομο που ποθείς...



Οι εκφράσεις του προσώπου

Ας ξεκινήσουμε από τις ενδείξεις που δίνουν οι εκφράσεις του προσώπου κατά την διάρκεια της επικοινωνίας, που μπορούν να φανερώσουν τις πραγματικές προθέσεις και τις βαθύτερες επιθυμίες.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να καταλάβεις αν το άτομο που βρίσκεται απέναντι σου είναι ειλικρινές και έντιμο, είναι να κοιτάξεις τα μάτια του, που είναι ο καθρέφτης της ψυχής και των συναισθημάτων.

  • Στην συνάντησή σας, αν το βλέμμα του είναι ζεστό,  διαπεραστικό και σταθερό,  είναι μια πολύ καλή ένδειξη ότι νιώθει πραγματική έλξη για σένα. Αν το βλέμμα του φανερώνει πόθο, είναι όμως στιγμιαίο  και γρήγορα αλλάζει επίκεντρο, σημαίνει ότι υπάρχει έντονη νευρικότητα και αμηχανία.

  • Η κόρη του ματιού αρχίζει να διαστέλλεται όταν έχουμε έντονο ερωτικό πόθο. Πρόσεξε λοιπόν τα μάτια του, όταν η βραδιά σας οδεύει προς το τέλος της.

  • Όταν μιλάς, το βλέμμα του ατόμου που βρίσκεται απέναντί σου είναι στα μάτια, αλλά και στα χείλη σου; Παρατηρείς ότι εντελώς αυθόρμητα το βλέμμα του πέφτει στο στόμα, στα χείλη σου; Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει έντονη ερωτική έλξη και ότι οι επιθυμίες του είναι πολύ ερωτικές.

  • Αν παρατηρήσεις ότι κατά την διάρκεια που μιλάς, τα μάτια του συνομιλητή σου επικεντρώνονται σε κάποιο άλλο σημείο του προσώπου σου, εκτός των ματιών σου, είναι μία ένδειξη ότι πρέπει γρήγορα να αλλάξεις θέμα συζήτησης, γιατί έχει βαρεθεί την κουβέντα σας.


  • Εάν το βλέμμα του την ώρα που μιλάς, περιπλανιέται στο χώρο που βρίσκεται και όχι στο πρόσωπο ή στα μάτια σου, σημαίνει ότι το άτομο που έχεις απέναντι σου δεν πιστεύει τα λόγια σου, ότι βαριέται την παρέα σου ή ότι δεν θέλει να υπάρξει συνέχεια στη γνωριμία σας.

  • Αν το βλέμμα του ατόμου που ποθείς είναι επικεντρωμένο κατά την διάρκεια της κουβέντας σας στα μάτια σου, αυτό φανερώνει ότι έχει αρχίσει να αναπτύσσεται μεταξύ σας μία στενή σχέση.  Αν η ματιά του όμως είναι καθηλωμένη στο πρόσωπό σου - χωρίς να επικεντρώνεται σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο - τότε σημαίνει ότι δεν τον έχεις πείσει ακόμα με τα λόγια σου και προσπαθεί να καταλάβει από τις συνολικές εκφράσεις σου, τι είναι αυτό που πραγματικά εννοείς και  ανιχνεύει όλα όσα κρύβεις πίσω από τις λέξεις.
    • Έχεις κάνει μία ερώτηση και όταν σου απαντάει το άτομο που ποθείς, το βλέμμα του εστιάζεται στην αριστερή κατεύθυνση; Αυτό σημαίνει ότι πίσω από τα λόγια του κρύβονται ανακρίβειες, ίσως και ψέματα. Αν όμως το βλέμμα του στρέφεται προς τα δεξιά, σημαίνει ότι μπορεί προς στιγμή να έχει χάσει τα λόγια του και να προσπαθεί να θυμηθεί αυτά που θέλει να σου πει.

    • Αν κατά την διάρκεια που  μιλάς, το πρόσωπο που ενδιαφέρεσαιανασηκώνει τα φρύδια του, σημαίνει ότι δεν πιστεύει στα λόγια σου και   ότι έχει καχυποψία απέναντί σου. Γενικά οι κινήσεις των φρυδιών μπορούν να φανερώσουν πολλές από τις σκέψεις και τα συναισθήματα, παρατήρησε τις κινήσεις του και σίγουρα θα καταλάβεις πολλά.

    • Οι συχνές μυϊκές συσπάσεις του προσώπου (χαμόγελο, ανασήκωμα φρυδιών κτλ ) κατά την διάρκεια της συνομιλίας, είναι μία πολύ καλή ένδειξη ότι το άτομο που βρίσκεται απέναντί σου, προσπαθεί να σου κρύψει την αλήθεια ή ότι δεν θέλει να σου φανερώσει τα πραγματικά του συναισθήματα.

    • Το χαμόγελο μπορεί να αποκαλύψει ποιες είναι οι σκέψεις, οι προθέσεις και τα πραγματικά συναισθήματα του ανθρώπου που έχουμε απέναντί μας. Όταν κατά την διάρκεια της συνομιλίας υπάρχει ένα μόνιμο «παγωμένο» χαμόγελο, που δεν αλλάζει τόνο και ένταση, φανερώνει ότι το άτομο που έχεις απέναντί σου είναι αυστηρό ή ότι πιέζει πολύ τον εαυτό του να προσποιηθεί ότι περνά καλά μαζί σου. 

    • Αν το πρόσωπο που ενδιαφέρεσαι χαμογελάει πολύ συχνά (και όχι συνέχεια) και το χαμόγελό του συμβαδίζει με τα λεγόμενά σου (δηλαδή προκύπτει, όταν λες κάτι ευχάριστο), σημαίνει ότι έχεις καταφέρει να κερδίσεις το ενδιαφέρον του και να του κεντρίσεις την προσοχή.
    • Ο άνδρας που κρύβει ερωτικό πόθο για μία γυναίκα, γελάει πάντα με το στόμα ανοιχτό !
    Οι κινήσεις του σώματος

    Είναι πολλές οι κινήσεις του σώματος που φανερώνουν ότι μπορεί να υπάρχει ερωτική έλξη ή ότι μπορεί να υπάρχει αμηχανία, αδιαφορία, απλή συμπάθεια. Συγκεντρώσαμε τις πιο συχνές κινήσεις σώματος, που μπορούν να σε βοηθήσουν να ερμηνεύσεις τις πραγματικές προθέσεις του ατόμου που κυριαρχεί στη σκέψη και στην καρδιά σου.

    • Αν κατά την διάρκεια της συνάντησής σας, το άτομο που σε ενδιαφέρει αγγίζει πολύ συχνά τα μαλλιά του, περνά τα δάχτυλα του μέσα στα μαλλιά του ή παίζει παιχνιδιάρικα με το αυτί του ενώ σου μιλάει, είναι μία πολύ καλή ένδειξη ερωτικού ενδιαφέροντος.

    • Πρόσεξε την στάση του κορμιού του όταν είστε καθισμένοι και συζητάτε. Αν στο ξεκίνημα της κουβέντας σας το σώμα του είναι ίσιο, ακριβώς απέναντι από το δικό σου και κατά την διάρκεια της συζήτησης αρχίζει και παίρνει ελαφριά κλίση προς την πλευρά σου, σημαίνει ότι ενδιαφέρεται για σένα. Νιώθει ζεστασιά, τρυφερότητα και υποσυνείδητα του δημιουργείται η επιθυμία να σε αγκαλιάσει, γι αυτό και το σώμα του αρχίζει να παίρνει κλίση προς το μέρος σου.

    • Σίγουρα έχει πολύ καλές προθέσεις απέναντί σου, αν την ώρα που μιλάς χαϊδεύει τα φρύδια, το πρόσωπο και το κούτελό του ή το κεφάλι του έχει ελαφριά κλίση προς την πλευρά σου.

    • Αν όμως όταν μιλάς αγγίζει το πηγούνι ή παίζει αμήχανα με το μούσι του, σημαίνει οτι αυτός ο άνθρωπος θέλει να σου κρύψει κάποια πράγματα ή ότι μπορεί να σου πει και αρκετά ψέματα (από εκεί προκύπτει και η λαϊκή φράση, λες «μούσια», δηλαδή λες ψέματα).
    • Δώσε πολύ σημασία στις κινήσεις των χεριών του. Αν ενώ κουβεντιάζετε τρίβει τα χέρια του, παίζει με τα δάχτυλά του, σημαίνει ότι έχει έντονη νευρικότητα και αμηχανία, ότι δεν νιώθει ακόμα οικειότητα μαζί σου   
    • Τα σταυρωμένα χέρια στο στήθος, υποδηλώνουν ότι το άτομο που έχεις απέναντί σου έχει πολλές συναισθηματικές άμυνες.
    • Αν τα χέρια και οι παλάμες είναι χαλαρά, σημαίνει ότι ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου έχει μεγάλη οικειότητα μαζί σου.

    • Το άγγιγμα του λαιμού, της γραβάτας ή του γιακά, όσο ανόητο και αν σου φαίνεται, είναι μία πολύ καλή ένδειξη ότι οι προθέσεις του ατόμου που ενδιαφέρεσαι είναι ερωτικές.

    • Ενώ συνομιλείτε, κάποιες από τις κινήσεις που κάνεις εσύ, μετά από λίγο τις κάνει και το άτομο που συνομιλείς (πχ  πίνεις λίγο καφέ, πίνει και αυτός, χαϊδεύεις τα μαλλιά σου, κάνει την ίδια κίνηση),  αυτό φανερώνει ότι αυτό το άτομο κρέμεται κυριολεκτικά από τα χείλη σου και ότι είναι πρόθυμο να εκπληρώσει κάθε επιθυμία σου.

    • Μια γυναίκα αποκαλύπτει τις ερωτικές της προθέσεις, αν την ώρα που μιλάει παίζει με τα μαλλιά της ή όταν κάθεταιτα πόδια της είναι σταυρωμένα,  αγγίζει  τα γόνατά της που  βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το άτομο που ποθεί.

    • Τα αθώα αγγίγματα την στιγμή που προκύπτουν κατά την διάρκεια της συνομιλίας,  δεν είναι τόσο τυχαία όσο φαίνονται. Υποσυνείδητα φανερώνουν ότι υπάρχει η επιθυμία να έρθεις πιο κοντά στο άτομο που συνομιλείς.

    • Όταν υπάρχει μία συνάντηση, ένα φλερτ ή μία επικοινωνία, αν παρατηρήσεις ότι το άτομο που βρίσκεται απέναντί σου «υγραίνει» αρκετές στιγμές τα χείλη του, τότε ένα είναι το σίγουρο ....ότι η ερωτική διάθεση είναι τόσο έντονη, που προσμένει την ώρα και τη στιγμή που τα χείλη του θα αγγίξουν τα δικά σου.
    • [via]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου