Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Χρώματα και ιδιότητες

Kάθε ουσία στη γη περιέχει χρώμα. Το χρώμα επηρεάζει τις συγκινήσεις και έχει επιπτώσεις στον εγκέφαλό μας, γρηγορότερα από την ομιλία ή το γραπτό λόγο. Κάθε χρώμα επηρεάζει τα συναισθήματά μας με διαφορετικό τρόπο επειδή τα μεμονωμένα χρώματα κατέχουν διαφορετικές συχνότητες φωτός. Κάθε συχνότητα έχει επιπτώσεις σε διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου. Τα πολύ φωτεινά, έντονα χρώματα, ερεθίζουν το κέντρο των αισθημάτων.

Παραδείγματος χάριν, ο θυμός μπορεί να συνδεθεί με το κόκκινο χρώμα. ¶λλωστε όλοι ξέρουμε την φράση «με βλέπει σαν κόκκινο πανί».

Το χρώμα μπορεί να είναι διεγερτικό ή καταθλιπτικό, απωθητικό ή ελκυστικό. Κάθε χρώμα έχει τις δικές του μοναδικές θεραπευτικές και εξισορροπητικές ιδιότητές, μπορεί να διεγείρει τα βαθύτερα επίπεδα συνείδησης. Παρακάτω ακολουθεί μια συνοπτική, βασική επισκόπηση μερικών χαρακτηριστικών των χρωμάτων...


Κόκκινο 
Το κόκκινο είναι το σύμβολο της ζωής και της δύναμης, του θάρρους, του πάθους, της αγάπης, της γης και της ενέργειας. Χρησιμοποιήστε το κόκκινο με διάκριση, αφού αυτό το ζωηρό χρώμα μπορεί να σας …παραενεργοποιήσει!
Πορτοκαλί 
Το πορτοκάλι διεγείρει τη δημιουργικότητα, τη ζωτικότητα και τον αισθησιασμό.
Ο οραματισμός του πορτοκαλί μπορεί να βοηθήσει με την κατάθλιψη και φέρνει χαρά και ευτυχία.
Κίτρινο 
Το κίτρινο είναι ένα φωτεινό χρώμα που φέρνει φως και ανάπτυξη. Ενδυναμώνει και βοηθά στον αυτοπροσδιορισμό. Οραματιστείτε αυτό το χρώμα όταν λαμβάνετε μέρος σε σωματικές δραστηριότητες.
Πράσινο 
Το πράσινο είναι το πιο χαλαρωτικό χρώμα για τον εγκέφαλο. Η φύση καλύπτεται με τόσες πολλές αποχρώσεις πράσινου. Είναι ένα θεραπευτικό χρώμα, δεδομένου ότι αυτό καταπραΰνει σώμα, μυαλό και πνεύμα.
Μπλε
Το μπλε αντιπροσωπεύει την αλήθεια, δροσίζει το σώμα και το μυαλό και χρησιμοποιείται για να χαλαρώσει και να βοηθήσει στη μείωση της πίεσης του αίματος. Το μπλε είναι ένα άριστο χρώμα για εσωτερικούς χώρους, που μπορεί να τονώσει και να ηρεμήσει το νου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου