Σάββατο, 19 Απριλίου 2014

20 πράγματα που δεν πρέπει να αφήνετε τους άλλους να σας κάνουν

20 Πράγματα που δεν πρέπει να αφήνεται τους άλλους να σας κάνουν
Αυτή είναι η ζωή σας και δεν πρέπει να αφήνεται κανένα να την επηρεάζει. Πάρτε θέση. Μπορεί να μην είστε ικανοί να ελέγξετε την κάθε παρεμβολή που θα θελήσει κάποιος να κάνει στη ζωή σας, μπορείτε όμως να την μειώσετε. Πως; Με το να μην αφήνεται τις πράξεις και τις γνώμες τους να εισβάλουν στο μυαλό και την καρδιά σας.
Είναι ώρα λοιπόν να..

 1. Μην αφήνετε τους άλλους να σας συμπαρασύρουν σε άσκοπους καυγάδες.
  Ποτέ μην χάνετε τον χρόνο σας με το να δικαιολογείτε τις απόψεις σας σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα έχουν αντίθετη άποψη από εσάς και είναι αφοσιωμένοι να τ’ αποδείξουν. Η νοημοσύνη σας ή η αυτοεκτίμηση σας δεν είναι ανάλογη των φορών που κερδίσατε μια διαμάχη αλλά των φορών που είπατε «Δε θα δώσω συνέχεια σε αυτή τη τρέλα, είναι άσκοπο.»
 2. Μην αφήνετε τους άλλους να σας πνίγουν με την αρνητικότητα τους.- Η θετική σκέψη είναι επιλογή. Επιλέξτε συνετά και να είστε αρκετά έξυπνος να αποφεύγετε την αρνητικότητα γύρω σας. Ποτέ δεν αξίζει τον κόπο.
 3. Μην αφήνετε τους άλλους να χρησιμοποιούν τις πληγές του παρελθόντος για να σας κάνουν να ντρέπεστε.
  Οι πληγές μας θυμίζουν ότι το παρελθόν υπήρξε και ότι το έχουμε προσπεράσει. Κάθε πληγή κρύβει μια ιστορία μέσα της. Μην φοβάστε να εκτεθείτε, κάντε την αδυναμία σας όπλο ισχυρό!
 4. Μην ακούτε αυτούς που σας επιπλήττουν για τα λάθη σας.- Μέσα από τα λάθη σας γίνεστε σοφότεροι και δυνατότεροι. Για αυτό θα πρέπει επιτρέπετε στον εαυτό σας να κάνει λάθη. Γίνετε πρωτάρηδες, κανείς δε ξεκίνησε ειδήμονας!
 5. Μην αφήνετε τους άλλους να σας «τυφλώσουν» απ’ τη ΔΙΚΙΑ σας αλήθεια.- Σήμερα το μόνο άτομο που θα έπρεπε να είστε καλύτερο είναι ο εαυτός σας εχθές. Αποδείξτε ότι έχετε γίνει καλύτεροι στον εαυτό σας όχι στους άλλους.
 6. Μην επιτρέπετε τον τεντιμποϊσμό (Bullying).
  Κανείς πάνω στον πλανήτη αυτό δεν έχει το δικαίωμα να σας ασκήσει σωματική ή λεκτική βία. Λυπηρά, υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα ικανοποιηθούν ποτέ, αν δεν ποδοπατήσουν τον εγωισμό σας. Βρείτε το σθένος να σταθείτε στα πόδια σας. Μην τους δώσατε την παραμικρή ευκαιρία. Κανείς δε μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς λίγος εκτός κι αν του το επιτρέψεις εσύ.
 7. Μην αφήνετε τους πραγματικούς φίλους σας να φέρονται σαν να μην είναι.
  -
   Τι είναι πραγματικός φίλος; Κάποιος που σε αγαπά για αυτό που πραγματικά είσαι, ενώ ταυτόχρονα σε παρακινεί να γίνεις καλύτερος. Να είστε πραγματικοί φίλοι στους άλλους και να κρατάτε κοντά σας μόνο τους πραγματικούς σας φίλους.
 8. Μην τους αφήνετε να σας λένε ψέματα.- Αν κάποιος σας ξεγελάσει μιά, ντροπή δική του. Αν σας ξεγελάσει δυό η ντροπή δικιά σας! Κάποιος σας λέει ψέματα και το καταλάβατε; Ζητήστε του τον λόγο. Κάποιοι άνθρωποι είναι ικανοί να σας πούνε ψέματα ξανά και ξανά με απώτερο σκοπό το ψέμα τους να γίνει αλήθεια. Μην παίρνετε μέρος σ αυτή την τρέλα.
 9. Μην αφήνετε τους άλλους να σας εκμεταλλεύονται.
  -
   Υπάρχουν φορές που ο άλλος δεν καταλαβαίνει πόσα πράγματα κάνεις για εκείνον και θα τα εκτιμήσει όταν πάψει να τα έχει. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι αυτό είναι πολύ λάθος και θα πρέπει να το σταματήσετε άμεσα. Δεν σας αξίζει. Αυτό που σας αξίζει είναι να είστε με φίλους που σας κάνουν να περνάτε καλά, δεν σας παίρνουν για δεδομένους και δε θα σας αφήσουν όταν δε θα τους βολεύει.
 10. Μην αφήνετε τους άλλους να σας φέρονται λες και είστε η ενναλακτική τους λύση.
  Μην συμβιβάζεστε στο να έχετε ανθρώπους δίπλα σας όταν τους είναι βολικό ή όταν δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν. Μάθετε να είστε η επιλογή τους. Αν δε μπορούν να είναι έμπιστα δίπλα σας όταν τους έχετε ανάγκη, δεν αξίζουν το χρόνο σας.
 11. Μην αφήνετε τους λάθος ανθρώπους να μπαίνουν ανάμεσα σε σας και τους σωστούς.
  Μην αφήνετε ανθρώπους που αρνούνται να σας αγαπήσουν να σας κρατούν μακριά απ’ αυτούς που όντως σας αγαπούν. Αφιερώστε περισσότερο χρόνο σε ανθρώπους που μόνο με την παρουσία τους μπορούν να κάνουν τον κόσμο σας πιο φωτεινό. Θα έρθει μια μέρα που ή θα το έχετε μετανιώσει που δεν το κάνατε ή που θα πείτε «χαίρομαι που το έκανα!»
 12. Μην παρασύρεστε απ’ το μίσος του άλλου για εσάς.
  Ο Gandhi είχε πει: «Ο Οφθαλμός αντί οφθαλμού το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να δημιουργήσει ένα κόσμο από τυφλούς.» Ανεξάρτητα από το πόσο απεχθείς είναι οι πράξεις κάποιου, δε θα πρέπει ποτέ να αφήσετε το μίσος να μολύνει τη καρδιά σας. Μην πολεμάτε το μίσος με μίσος γιατί περισσότερο πόνο θα βάλετε στη ζωή σας. Με το που θα πάρετε την απόφαση να μισήσετε κάποιον, αυτόματα σκάβετε δύο λάκκους. Τον δικό του και τον δικό σας..
 13. Μην παρασύρεστε στην μνησικακία.- Να θυμάστε, ο πρώτος που θα πει συγνώμη είναι ο πιο γενναίος, ο πρώτος που θα συγχωρέσει πραγματικά είναι ο πιο δυνατός και ο πρώτος θα το αφήσει στο παρελθόν και θα κοιτάξει μπροστά είναι ο πιο ευτυχισμένος. Πάντα.
 14. Μην αφήνετε τους άλλους να χρησιμοποιούν το παρελθόν για να δηλητηριάζουν το παρόν σας.
  Η ζωή είναι πολύ μικρή για να κολλάτε στο παρελθόν. Κάποιοι δεν θα το αντέξουν αυτό και θα προσπαθήσουν να σας τραβήξουν πίσω γιατί δεν έχουν κάποιο άλλο τρόπο να σας φτάσουν. Μην προσπαθείτε να τους δικαιολογήσετε ή να τους καταλάβετε απλά προχωρήστε μπροστά. Ασκηθείτε στη αποδοχή και τη συγχώρεση. Αφήνοντας το παρελθόν είναι το πρώτο σας βήμα προς την ευτυχία.
 15. Μην αφήνετε τους άλλους να σας κάνουν να πιστέψετε ότι η αλλαγή είναι κάτι κακό.
  Τα πράγματα που δε μπορούμε να αλλάξουμε καταλήγουν να αλλάζουν εμάς. Όταν συμβαίνει μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας τείνουμε να μην αποδεχόμαστε το γεγονός. Σκεφτείτε ότι αυτό συμβαίνει για κάποιο λόγο. Δείτε ποιο είναι το μάθημα που θέλει να σας δώσει η ζωή και αφεθείτε. Δεν θα είναι εύκολο στην αρχή, στο τέλος όμως θα δείτε ότι άξιζε τον κόπο.
 16. Μην αφήνετε τους άλλους να σας αποθαρρύνουν από στόχους που έχουν σημασία για εσάς.
  Το πώς νιώθετε κάθε φορά που κάνετε πράξη τις ιδέες σας το ξέρετε εσείς και μόνο. Μην αφήσετε κανένα να μπει ανάμεσα.
 17. Μην αφήνετε τους άλλους να κατακρίνουν τα όνειρα σας.
  Η ζωή θα σας δοκιμάσει για να δει πόσο αποφασισμένοι είστε να ακολουθήσετε τα όνειρα σας. Αργά η γρήγορα θα σας κατακρίνουν. Μην αποθαρρύνεστε, αν κανένας δε σας κρίνει για τις πράξεις σας τότε κάτι κάνετε λάθος! Να έχετε πάθος για τα όνειρα σας, κυνηγήστε τα. Μόνο έτσι θα γίνουν πραγματικότητα.
 18. Μην αφήνετε τους λιγόψυχους να σας λένε ότι δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείτε παραπάνω.
  -
   Οι δυσκολίες οδηγούν σε μεγαλεία. Κάθε αρχή και δύσκολη, να έχετε πίστη μέχρι το τέλος και θα δείτε ότι άξιζε!
 19. Μην αφήνετε τους άλλους να σας πείσουν για τις γρήγορες λύσεις τους.
  -
   Ό,τι αξίζει θέλει χρόνο και αφοσίωση. Τελεία.
  Η θέληση και οι ευχές μας βοηθούν να αλλάξουμε μέσα μας και εμείς στην συνέχεια να αλλάξουμε την πραγματικότητα μας. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» λέγαν οι αρχαίοι.
 20. Mην αφήνετε τους άλλους να σας λένε τι άλλο χρειάζεστε για να είστε ευτυχισμένος.
  -
   Να είστε ευγνώμων για αυτά που έχετε. Μην ξεχνάτε να λέτε ευχαριστώ για όσα έχετε και να εκτιμάτε τις μικρές χαρές της ζωής. Αυτές είναι που πραγματικά έχουν αξία.
ΠΗΓΗ:via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου