Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια - Θρήνος και οργή για τον άδικο χαμό του 13χρονου

Το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια - Θρήνος και οργή για τον άδικο χαμό του 13χρονου


Ενα τραγικό, όσο και αδιανόητο, γεγονός συγκλονίζει από χθες το Πανελλήνιο.
Ενα 13χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του, ενώ η 9χρονη αδερφή του τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σήμερα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Παίδων», όταν μία ισχυρή ριπή ανέμου σήκωσε την μπάλα μέσα στην οποία βρίσκονταν τα δύο παιδιά στον αέρα πετώντας την σε απόσταση τουλάχιστον 20 μέτρων μακριά από την πισίνα.
Οπως αποδεικνύεται το λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό, λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητη άδεια, και, κατόπιν εντολής του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Παρασκευάς Νομικός διέταξε άμεση διενέργεια ελέγχου στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, προκειμένου να εξεταστεί η νομιμότητα λειτουργίας.
Με ανακοίνωσή του, ο δήμος Ελληνικού τονίζει ότι το δημοτικό συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, είχε εγκρίνει την παραχώρηση- εκμίσθωση του επίμαχου χώρου, όπως αιτήθηκε η εταιρεία HAPPY FUN ΕΠΕ.
Το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια - Θρήνος και οργή για τον άδικο χαμό του 13χρονου
Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά με το τραγικό γεγονός ότι διενεργείται προανάκριση στα πλαίσια της οποίας θα ερευνηθούν οι συνθήκες του τραγικού συμβάντος και θα αποδοθούν οι σχετικές ευθύνες.
Εμείς ως Δήμος, αναφέρεται στην ανακοίνωση, αυτό που είμαστε σε θέση να σας γνωρίσουμε είναι ότι:
1. Η εταιρεία «Happy Fun ΕΠΕ» είχε ζητήσει με την από 10-10-2013 αίτησή της, την παραχώρηση χώρου στο παρκάκι στη συμβολή των οδών Αφροδίτης και Κύπρου.
2. Το δημοτικό συμβούλιο με την 299/30-10-2013 ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε την παραχώρηση - εκμίσθωση του χώρου που αιτήθηκε από την εταιρεία.
3. Στις 15-11-2013 υπογράφηκε συμφωνητικό εκμίσθωσης του χώρου μεταξύ Δήμου και Εταιρείας
4. Η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ στο συγκεκριμένο χώρο και τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από το Δήμο.Το χρονικό του μοιραίου
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4.10 το απόγευμα της Κυριακής και σύμφωνα με τις Αρχές ο 13χρονος είχε καταλήξει πριν διακομισθεί στο Νοσοκομείο Παίδων. Το υπαίθριο λούνα παρκ βρίσκεται στο Πάρκο Αφροδίτης, στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη στο Ελληνικό.
Τα δύο παιδιά είχαν μπει μέσα στις γνωστές κυλινδρικές πλαστικές μπάλες (νερόμπαλες) που υπήρχαν στον παιδότοπο για να παίξουν στο νερό.
Οπως είναι γνωστό, στο εν λόγω παιχνίδι τα παιδιά μπαίνουν μέσα στις μπάλες και προσπαθούν να σταθούν όρθια μέσα στη σφαίρα την ώρα που αυτή κυλάει στο νερό της πλαστικής πισίνας.
Ωστόσο, για τα δύο αδέλφια το ανέμελο κυριακάτικο παιχνίδι μετατράπηκε μέσα σε μια στιγμή σε τραγωδία. Αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι την ώρα που ο 13χρονος και η 9χρονη βρίσκονταν στην πισίνα, μία ισχυρή ριπή ανέμου σήκωσε την μπάλα σε μεγάλο ύψος -για 10 μέτρα έκαναν λόγο αυτόπτες μάρτυρες- πετώντας την σε απόσταση τουλάχιστον 20 μέτρων μακριά από την πισίνα.
Η νερόμπαλα με τα δύο παιδιά μέσα, και αφού χτύπησε σε παρακείμενη βραχώδη επιφάνεια, προσγειώθηκε δίπλα σε ένα «καρουζέλ» που βρισκόταν στον παιδότοπο. Αμέσως οι γονείς των παιδιών προσπάθησαν να βγάλουν από τις μπάλες τα παιδιά και να τα συνεφέρουν, ενώ ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου