Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Προσθετικό χέρι από τουβλάκια Lego δίνει χαμόγελα στα παιδιά

Προσθετικό χέρι από τουβλάκια Lego δίνει χαμόγελα στα παιδιάΣε μια προσπάθεια να εμψυχώσει τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάρρωση μετά από τον ακρωτηριασμό των άκρων τους, ο Carlos Arturo Torres Tovar, από το Ινστιτούτο Σχεδίου Umeå, δημιούργησε ένα προσθετικό μπράτσο, το οποίο διαθέτει ένα ειδικά σχεδιασμένο εναλλάξιμο χέρι, που μπορεί να αντικατασταθεί με οποιαδήποτε κατασκευή από Lego. Μάλιστα, αυτή η τεχνοτροπία στα προσθετικά μέλη είναι κάτι εντελώς καινούργιο.


Ο Tovar ανέπτυξε το Προσθετικό Σύστημα IKO, θέλοντας να κάνει τα παιδιά να ανακαλύψουν τη χρησιμότητα της νέας τους δεξιότητας.

Σύμφωνα με τις μελέτες του, αποδείχθηκε πωςΑΝ επιτραπεί στα παιδιά να φτιάχνουν όπως θέλουν τα προσθετικά μέλη τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους, τότε αυτά θα αυξήσουν την κοινωνικότητά τους, όπως και τη συναισθηματικότητά τους, αλλά όλο αυτό θα κάνει καλό και στη γενική ψυχολογία τους. Επιπλέον, φαίνεται να είναι και αρκετά διασκεδαστικό!

Ο Dario, το αγόρι του παρακάτω βίντεο, δείχνει πώς λειτουργεί το σύστημα IKO, χρησιμοποιώντας το πρόσθετο χέρι του με τρόπους που ποτέ πριν δεν είχε δοκιμάσει. Δείτε, λοιπόν, στην πράξη την ιδέα του Tovar και τα συμπεράσματα δικά σας!| E-Radio.gr Daily 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου