Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Η απάτη με το "Χαμόγελο του Παιδιού"


Νέο κρούσμα οικονομικής εκμετάλλευσης του Οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού", καθώς επιτήδειοι οργώνουν την Ελλάδα μέσα στην κρίση, εκμεταλλεύονται ευαισθητοποιημένους πολίτες και συγκεντρώνουν χρήματα με το
πρόσχημα της υποστήριξης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».


Αυτή τη φορά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νεαρές γυανίκες που εμφανίζονται ως πωλήτριες περιοδικών του συλλόγου «Αγώνας για το Παιδί» που υποτιθέμενα υποστηρίζει οργανώσεις με δράση για παιδιά, κινούνται στην περιοχή του Ηρακλείου.



«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε από υποστηρικτές του σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη, τον Πύργο, τη Χίο, τη Λάρισα, την Κέρκυρα σχετικά με εράνους σε καφετέριες ανά την Ελλάδα από πωλήτριες περιοδικών του συλλόγου «Αγώνας για το Παιδί» που υποτιθέμενα υποστηρίζει οργανώσεις με δράση για παιδιά.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε η περίπτωση γυναικών οι οποίες ως πλανόδιες πωλήτριες περιοδικών, εκδίδοντας διάτρητη απόδειξη εκδοτικού οίκου βιβλίων, πραγματοποιούν σχετικές πωλήσεις αναφέροντας ότι μέρος των πωλήσεων αυτών θα διατεθεί στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Προκειμένου να καλυφθούν και νομικά, όπως αναφέρει ο Οργανισμός, "έχουν προβεί εν αγνοία μας σε τραπεζική κατάθεση ποσού 200 € σε τραπεζικό λογαριασμό του Οργανισμού μας η οποία σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνει το σύνολο του ποσού που έχουν εισπράξει πανελλαδικά, χρησιμοποιώντας «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαψεύδει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμειξή του στη συγκεκριμένη ενέργεια και έχει προβεί στις ενδεδειγμένες νομικές πράξεις, μεταξύ των οποίων σε κατάθεση αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στον Υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Τονίζει δε, ότι δε βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε από πόρτα σε πόρτα για να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε πωλήσεις ή να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, στα γραφεία του ή στους χώρους του. Επισημαίνει ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη απόδειξη με το λογότυπο του Οργανισμού. Επιπλέον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιοποιείται το σύνολο των δράσεων του Οργανισμού καθώς και λεπτομερής οικονομικός απολογισμός του.

Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού, δηλώνει σχετικά: «Δεν είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό εκμεταλλεύονται τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας αλλά και το έργο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που προσπαθεί να επιβιώσει σε δύσκολους καιρούς για χάρη των χιλιάδων παιδιών που στηρίζει. Ευχαριστούμε τους πολίτες που είναι δίπλα μας αλλά οφείλουμε να τους ενημερώσουμε ότι πέφτουν θύματα απάτης θεωρώντας ότι υποστηρίζουν τον Οργανισμό μας και προβαίνουν για υποτιθέμενο σκοπό σε διάθεση χρηματικών ποσών».

Σημειώνει, ακόμη, ότι στο παρελθόν, σε πολλές περιοχές της χώρας, πολίτες έχουν πέσει θύματα επιτήδειων οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι το όνομα του Οργανισμού και την κοινωνική ευαισθησία των ανθρώπων, προσπορίζονται οικονομικά οφέλη υπό το πρόσχημα δήθεν πωλήσεων ποικίλων ειδών, εράνων, κληρώσεων κ.ά. Για το λόγο αυτό και προς αποφυγή άλλων παρόμοιων περιστατικών που σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με τους σκοπούς και τις αρχές του Οργανισμού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρακαλεί όλους τους πολίτες, τους φίλους του αλλά και οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά να επικοινωνήσει άμεσα τόσο με τις Αστυνομικές Αρχές, όσο και με τον Οργανισμό, στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056.


via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου