Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

11 πράγματα που ήταν καλό να γνωρίζατε για τη ζωή

tumblr_n4fm1noXU81qjv22ro1_500
Οι ρυθμοί ζωής είναι τόσο γρήγοροι που πολλές φορές μαθαίνουμε πράγματα αλλά δεν έχουμε το χρόνο να τα κατανοήσουμε. Δεν προλαβαίνουμε να τα συνειδητοποιήσουμε. Μπορεί να φαντάζει υπερβολικό ή πολύ ποιητικό αλλά αν το σκεφτείτε σ” ένα δεύτερο χρόνο είναι πολύ αληθινό.
Συνεπώς αν κάτι θα ήταν καλό να παρατηρήσετε μέχρι τώρα είναι τα εξής:

  1. Η διαδρομή προς τον προορισμό σας δεν είναι ποτέ μια ευθεία γραμμή. Λίγο πολύ πάντα λοξοδρομείτε. Αλλά δεν έχει πάντα σημασία από ποιο δρόμο θα ξεκινήσετε, αυτό που έχει σημασία είναι ότι έχετε ξεκινήσει. Όπως και να ‘χει η ζωή κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει λίγο περίπλοκη και θα φέρει απροσδόκητα εμπόδια και αλλαγές. Αλλά είναι εντάξει. Μερικές φορές πρέπει να σκοντάψετε και να νιώσετε αδύναμοι για λίγο για να συνειδητοποιήσετε το πόσο δυνατός είστε πραγματικά.
  2. Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται πραγματικά για εσάς, σας αποδέχονται όπως είστε. Δεν προσπαθούν να σας αλλάξουν. Και αυτό πρέπει να το έχετε συνεχώς στο μυαλό σας γιατί δεν χρειάζεται να αλλάξετε για να σας συμπαθήσουν.
  3. Το παρελθόν δεν μπορεί να σας πληγώσει πια – εκτός και αν το αφήσεις. – Συγχωρέστε και προχωρήστε! Η συγχώρεση σας επιτρέπει να συγκεντρωθείτε στο μέλλον χωρίς να καταπολεμάτε το παρελθόν.
  4. Οι δυσκολίες και τα εμπόδια είναι αναπόφευκτα. Μοιάζει να μην έχετε δικαίωμα επιλογής γι΄αυτά. Έχετε όμως δικαίωμα για τον τρόπο που θα επιλέξετε να τα αντιμετωπίσετε.
  5. Αρκετές φορές στη ζωή σας τα πράγματα μπορεί να μην είναι όπως θέλετε. Θα νιώσετε ότι τα πάντα γύρω σας καταρρέουν. Όμως, αυτό δεν είναι κάτι σαν τιμωρία ή κάποια αδικία. Είναι μια ευκαιρία να τα φτιάξετε όλα από την αρχή. Να γίνετε πιο δυνατοί και σίγουροι για τον εαυτό σας.
  6. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, με διαφορετικές εμπειρίες και βιώματα. Αυτό δεν σημαίνει πως εκείνος είναι καλύτερος ή το αντίστροφο. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και βλέπει με το δικό του τρόπο τον κόσμο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποδεχτείτε την άποψή του. Δεν χρειάζεται να την υιοθετήσετε κιόλας.
  7. Το πιο ωραίο πράγμα στη ζωή είναι τα λάθη. Ζήστε, δοκιμάστε να κάνετε πράγματα, πάρτε το ρίσκο κι αν δεν σας βγει δεν πειράζει. Σίγουρα, κάτι θα έχετε μάθει στο τέλος.
  8. Υπάρχει πάντα κάποια αλήθεια πίσω από το «απλά αστειευόμουν», γνώση πίσω από το «δεν ξέρω», συναίσθημα πίσω από το «δεν με νοιάζει» και πόνος πίσω από το «είμαι εντάξει». Για αυτό δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο πως αισθάνονται οι άνθρωποι, ειδικά αυτοί για τους οποίους νοιάζεσαι περισσότερο. Και να θυμάστε, η σιωπή είναι συχνά η πιο δυνατή κραυγή. Μερικές φορές αυτό που χρειάζεται περισσότερο ένα άτομο είναι ένα χέρι για να κρατηθεί και μια καρδιά να το καταλάβει.
  9. Η ζωή είναι ένα θαρραλέο ταξίδι ή τίποτα. Συνήθως δεν μπορείτε να γίνετε αυτό που θέλετε συνεχίζοντας να κάνετε αυτό που κάνετε ήδη. Παλέψτε για τη ζωή. Αγωνιστείτε γι΄αυτό που θέλετε.
  10. Μην είστε αυστηροί με τον εαυτό σας.
  11. Μην ψάχνετε για το τέλειο. Δεν υπάρχει τελειότητα στη ζωή αλλά μια απέραντη δυνατότητα για συνεχή βελτίωση.

2 σχόλια:

  1. όλα όσα γράφεις συνοψίζονται στο τελευταίο σημείο...
    αν και συνήθως το 7 (τα λάθη δηλαδή) τα κάνουμε γιατί πιστεύουμε ότι θα πάμε σε κάτι καλύτερο, προσπαθώντας να πιάσουμε κάτι όσο πιο κοντά στο τέλειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. lypamai gia tin agapi pou den dimiourgithike k gia ton pono pou dimiourgithike...
    v.p.

    ΑπάντησηΔιαγραφή