Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Παρόμοιο DNA έχουν τα παντρεμένα ζευγάρια!

Οι σύζυγοι έχουν παρόμοιο DNA, σύμφωνα με ερευνητές.


Πιστεύατε ότι «τα ετερώνυμα έλκονται»; Αμερικανοί επιστήμονες έρχονται να διαψεύσουν τη λαϊκή ρήση, αποκαλύπτοντας ότι οι σύζυγοι μοιάζουν περισσότερο μεταξύ τους από ότι θα περιμέναμε.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν συμπεριφορικοί επιστήμονες που συνέκριναν το DNA 800 περίπου παντρεμένων ζευγαριών με το DNA ανθρώπων που τοποθετήθηκαν σε τυχαία ζεύγη, στο πλαίσιο της έρευνας.  Τα παντρεμένα ζευγάρια παρουσίαζαν σε μεγαλύτερο ποσοστό κοινό DNA συγκριτικά με τα άγνωστα μεταξύ τους άτομα.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια είπαν ότι αυτό μπορεί να εξηγηθεί εν μέρει από την τάση μας να παντρευόμαστε κάποιον, ο οποίος μένει κοντά μας ή είναι της ίδιας εθνικότητας. Ωστόσο, πέρα από αυτό, φαίνεται ότι μας ελκύουν άνθρωποι που φέρουν γονίδια παρόμοια με τα δικά μας.
Ο ερευνητής Ben Domingue, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τον τρόπο που «μυριζόμαστε» το σωστό άτομο, αλλά θεωρεί ότι ίσως να είναι τόσο απλό, όσο το να επιλέξουμε κάποιον βάση ενός προφανούς χαρακτηριστικού του, όπως είναι το ύψος. Είναι επίσης πιθανό, οι άνθρωποι με κοινά γονίδια να καταλήγουν μαζί λόγω των κοινών τους ενδιαφερόντων ή χόμπι.
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Proceedings of the National Academy of Sciences», έρχεται σε αντίθεση με παλιότερη έρευνα, η οποία επιβεβαίωνε τη θεωρία ότι τα αντίθετα έλκονται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου