Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Το Facebook μεταμορφώνεται σε νεκροταφείο προφίλ: Το 2060 δεν θα έχει μείνει σχεδόν κανείς

Ο αιώνιος κύκλος ζωής και θανάτου ορίζει ότι μέχρι το τέλος του 2013 μερικά εκατομμύρια ανθρώπων θα έχουν «αποχωρήσει» από τη Γη για τόπους «χλοερούς».
Πέρα από αυτή την πικρή αλήθεια ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για το τι θα συμβεί στο facebook μετά από μερικές δεκαετίες, καθώς, υπολογίζεται ότι ένα μεγάλο ποσοστό από τους χρήστες του θα βρίσκεται στον ...

άλλο κόσμο με το διάσημο κοινωνικό δίκτυο μάλλον να μεταμορφώνεται σε νεκροταφείο προφίλ χρηστών.
Βέβαια κάποιος μπορεί να πει ότι το δίκτυο μπορεί να συνεχίσει να προσελκύει νεαρά άτομα και έτσι να διατηρήσει ένα είδος δημογραφικής και ηλικιακής ισορροπίας.
Από την άλλη είναι ήδη εμφανές ότι οι χρήστες των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης πάντα βρίσκουν ότι το νέο είναι πιο ελκυστικό και συναρπαστικό. Δεν αποκλείεται λοιπόν στο μέλλον να δούμε και άλλα δίκτυα να κερδίζουν μέσα σε λίγο χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους και τα παλιά να φυλλορροούν.
Ακόμα και έτσι το FB θα έχει κάτι πολύ νοσταλγικό σαν τα παλιά βινύλια σήμερα. Παππούδες και γιαγιάδες θα δείχνουν στις οθόνες τις παλιές φωτογραφίες στα εγγόνια τους και θα προκύψει ένα νέο επάγγελμα που θα είναι κάτι σαν ψηφιακός αρχαιολόγος.


yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου