Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

YVES SAINT LAURENT: Η ΤΑΙΝΙΑ

Εκτός από τις πασαρέλες πάει και κινηματογράφο η Αλεξία Ζαραδούκα

Λίγες ημέρες πέρασαν από το επίσημο trailer για την ταινία που αφορά στην ζωή του Yves Saint Laurent που πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 8 Ιανουαρίου και ήδη οι σινεφίλ και λάτρεις της μόδας έχουν ενθουσιαστεί καθώς η μουσική και οι σκηνές είναι ιδιαιτέρως έντονες και εξάπτουν την φαντασία.
Η ταινία αφηγείται την πολυτάραχη ζωή του πασίγνωστου σχεδιαστή και γυρίστηκε με την απόλυτη συγκατάθεση του επί 50 ετών συντρόφου του, Pierre Berge ενώ επίσημη ανακοίνωση εκδόθηκε και από το ίδρυμα Pierre Berge-Yves Saint Laurent. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Jalil Lespert ενώ τον ταλαντούχο σχεδιαστή, το έργο του οποίου επηρεάζονταν σε μεγάλο βαθμό από την προσωπική του ζωή, θα υποδυθεί ο εξίσου ταλαντούχος ανερχόμενος ηθοποιός Pierre Niney.

Στη ταινία θα παρακολουθήσουμε την ζωή του μεγάλου σχεδιαστή από το 1958 και έπειτα όταν ανέλαβε την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Christian Dior σε ηλικία 21 ετών μέχρι το 1976. Επί της οθόνης αναμένεται να απολαύσουμε και την Charlotte Le Bon. H ταινία είναι μια παραγωγή των SND Groupe M6 Studios και είναι η μόνη που χαίρει της επίσημης αποδοχής των συντελεστών του οίκου Yves Saint Laurent και του συντρόφου του Pierre Berge.
Αν και παλαιότερα είχαν προβληθεί διάφορες ταινίες και ντοκιμαντέρ, όπως το Lʼ Amour Fou, που πραγματεύονταν τη ζωή των δύο αντρών καθώς και άλλες που αφορούσαν στη δημιουργία του οίκου του, καμία από αυτές δεν κατάφερε να αποσπάσει την έγκριση από τον σύντροφο και συνεργάτη του Yves Saint Laurent.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου