Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

10 μηνύματα που δεν πρέπει να στείλεις ΠΟΤΕ στον πρώην σου

Πριν σκεφτείς να πατήσεις το "Αποστολή" διάβασε τους δέκα χρυσούς κανόνες επικοινωνίας μετά τον χωρισμό.


Η ημέρα του χωρισμού (ή η νύχτα) δεν είναι το πιο δύσκολο σημείο που καλείσαι να αντιμετωπίσεις όταν η σχέση σου με τον κύριο Τέλειο ρίχνει αυλαία.

Οι επόμενες μέρες (και κυρίως οι επόμενες νύχτες) που παίρνεις το κινητό σου στα χέρια και ετοιμάζεσαι να του στείλεις μήνυμα είναι (μετά από στατιστική και προσωπική εμπειρία) το πιο βασανιστικό κομμάτι. Κανείς δεν διαφωνεί ότι έχεις ανάγκη να επικοινωνήσεις μαζί του. Όσο ακίνδυνο και αν μοιάζει ένα μικρό μηνυματάκι, μπορεί τελικά να οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θες... να τον απομακρύνεις δηλαδή από κοντά σου. Απέφυγε τα παρακάτω 10 μηνύματα μεσώ κινητού ή Facebook, που αποδεδειγμένα δεν βοηθούν και καλή επιτυχία...

Πες όχι σε...



1. Μηνύματα που δεν βγάζουν νόημα
Αν έχεις κάτι να πεις ή να ρωτήσεις απλώς γράψε το. Μπες κατευθείαν στο θέμα και μην αναπτύσεις έκθεση ιδεών μέσω γραπτού μηνύματος. Μην τον φέρεις στη δύσκολη θέση να προσπαθεί να καταλάβει τον λόγο που επικοινώνησες ή να νομίζει ότι είσαι σε πλήρη σύγχηση.

2. Εικονίδια και φατσούλες

Δεν είστε πια ζευγάρι. Απέφυγε τα ζουζουνιάρικα κοσμητικά και τα εικονίδια με τα οποία "έλουζες" την γραπτή επικοινωνία σας όσο ήσασταν μαζί. Δεν μπορείς να τα χρησιμοποιείς πια.


3. Δακρύβρεχτες και οργισμένες λέξεις
Αν είσαι ακόμη θυμωμένη, πάρε τηλέφωνο την κολλητή ή τον κολλητό σου. Μην στέλνεις πικρόχολα σχόλια και κατηγορίες αν είσαι κουρασμένη, νιώθεις μοναξιά, ή αν βγήκες με φίλους και η βότκα σου "έλυσε" τη γλώσσα. Καλύτερα να επιλέξεις τον δύσκολο μεν, αλλά ασφαλή δε, δρόμο της σιωπής.


4. "Γιατί δεν μου απαντάς;"
Ένα μήνυμα δεν είναι η καταστροφή του κοσμού, αλλά αν δεν σου απαντήσει, απέφυγε το δεύτερο μήνυμα τύπου "γιατί δεν απαντάς;" Αποδέξου ότι η επικοινωνία μάλλον δεν είναι ευπρόσδεκτη εκ μέρους του και δωσε του χώρο και χρόνο.

5. Καμία αναφορά στο παρελθόν.
Το να φέρεις στο προσκήνιο τους λόγους που φτάσατε στον χωρισμό δεν θα βοηθήσει. Αυτές οι συζητήσεις πρέπει να γίνονται αποκλειστικά και μόνο κατ' ιδίαν. Ότι μαθήματα πήρες μοιράσου τα με τους φίλους σου ή ξέθαψε από τα συρτάρια σου το ημερολόγιο σου και γράψε τα εκεί.

6. Μήνυμα με σexουαλική πρόσκληση/ υπόσχεση.
Ποτέ, μα ποτέ δεν ήταν καλή ιδέα. Αν το σex μαζί του σου άρεσε πολύ, απλά θα θυμηθείς ότι δεν το έχεις πια. Αν πάλι ήταν μέτριο, ποιος ο λόγος να το ξαναζήσεις;

7. "Σε σκέφτομαι/Σε θέλω".
Ξέρουμε ότι πρέπει να το βγάλεις από μέσα σου, αλλά μάλλον αυτό το μήνυμα δεν φτάνει για να τον φέρει πίσω. Είναι πολύ λογικό ότι σε ένα πρόσφατο χωρσμό και οι δυο θα σκέφτονται ο ένας τον άλλον. Από τη στιγμή, όμως, που δεν είστε μαζί, ο πρώην σου δεν χρειάζεται να ξέρει τι σκέφτεσαι.

8. Σexι φωτογραφίες.
Ο λόγος να μην στείλεις ποτέ σexι ενσtαντανέ σου μπροστά στον καθρέφτη (!) ταυτίζεται με εκείνη του σexουαλικού μηνύματος. Ποτέ δεν είναι καλή ιδέα.

9. Απελπισμένα μηνύματα.
Μην προσπαθήσεις να τον κερδίσεις παρακαλώντας τον. Ακόμα και να έχεις μια ελπίδα, η εικόνα της απεγνωσμένης δεν ιντρίγκαρε ποτέ κανένα αρσενικό!

10. Δεύτερο και τρίτο μήνυμα.Του έγραψες αυτό που ήθελες να του πεις, εκείνος σου απάντησε, αλλά εσύ πρέπει να βρεις το κουράγιο να σταματήσεις πρώτη την επικοινωνία. Καλύτερα να είσαι εκείνη που θα τελειώσει τη συζήτηση και άσε εκείνον να στείλει το τελευταίο μήνυμα. Αν ξαναθελήσει επικοινωνία να είσαι σίγουρη ότι θα το προσπαθήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου