Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 35 χρόνια από την φρικτή ιστορία που ΣΟΚΑΡΕ το πανελλήνιο!!!

Οι πόρτες στο ισόγειο ενός σπιτιού στο χωριό Κωσταλέξι στη Λαμία ανοίγουν στις 7 Νοεμβρίου 1978 και μια ομάδα αστυνομικών και δημοσιογράφων έρχεται αντιμέτωπη με ένα θέαμα που δύσκολα θα ξεχάσει.
Η 47χρονη πια Ελένη Καρυώτη αντικρίζει τον ήλιο μετά από 29 ολόκληρα χρόνια εγκλεισμού της σ' ένα μικρό δωμάτιο, λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω απ' την Λαμία.
Η φρικτή ιστορία της ξεκινά από τα χρόνια του εμφυλίου πολέμου.
Η έφηβη τότε Ελένη, γόνος εθνικόφρονης οικογένειας, έκανε κάτι που στην μικρή και κλειστή κοινωνία του χωριού φάνταζε έγκλημα. Φήμες την ήθελαν να διατηρούσε ερωτική σχέση με τον δάσκαλο του χωριού, ο οποίος συν τοις άλλοις φερόταν να είχε προσχωρήσει στις τάξεις των κομμουνιστών ανταρτών.

Η γονείς της και τα τρία αδέλφια της, μπροστά σ' αυτήν την ντροπή, αποφασίζουν να δράσουν άμεσα κι αποφασιστικά. Φυλακίζουν την Ελένη στο ισόγειο του σπιτιού. Για αυτούς δεν υπάρχει πια. Το μοναδικό της ρούχο ήταν μια κουβέρτα ενώ δεν έβγαινε καθόλου από το δωμάτιο.
Το πιο λυπηρό ήταν πως πολλοί κάτοικοι του χωριού φαίνεται να γνώριζαν τι συνέβαινε. Κανείς όμως, ακόμα κι όταν πέρασαν τα χρόνια, δεν τόλμησε να κάνει έστω και μια ανώνυμη καταγγελία.
Η ιστορία που αποκαλύφθηκε από τους δημοσιογράφους πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Ουσιαστικά κατηγορήθηκε όλο το χωριό, ότι αν και γνώριζε για τον εγκλεισμό δεν έκανε τίποτα για να ελευθερώσει την κοπέλα.
Το Κωσταλέξι έγινε συνώνυμο με τη μιζέρια, την αθλιότητα και την απάνθρωπη συμπεριφορά.
Οι αστυνομικοί και δημοσιογράφοι που άνοιξαν την πόρτα βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια τρομαγμένη φιγούρα. Έβγαζε άναρθρες κραυγές, καθώς τόσα χρόνια δεν είχε κάποιον να μιλήσει. Μπορούσε μόνο να ψελλίσει μερικές λέξεις. Ο 29χρονος εγκλεισμός της, της άφησε εμφανή ψυχολογικά προβλήματα.
Η Ελένη Καρυώτη νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Λαμίας. Εκεί, όπως λέγεται, έγραψε σ' ένα κομμάτι χαρτί το όνομα του ανθρώπου που αγαπούσε. Έγραψε το όνομα του δασκάλου.
Τα αδέλφια της οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη και αθωώθηκαν.
Οι γιατροί αποφάσισαν την μεταφορά της σε ψυχιατρικό ίδρυμα.
Λίγα χρόνια αργότερα, η Ελένη Καρυώτη εξαφανίζεται κι έκτοτε αγνοείται η τύχη της.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου