Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Τα 10 πιο παράξενα φαγητά στον κόσμο

Ελπίζοντας να μην έχετε φάει τίποτα πριν διαβάσετε αυτό το άρθρο, σας παρουσιάζουμε 10 εδέσματα που δεν νομίζω να τα αγγίζατε ποτέ στην ζωή σας. Εσείς βέβαια μπορείτε να αλλάξετε την αρίθμηση κατά το δοκούν.

Νο 10: Σάντουιτς με τηγανισμένα μυαλά.
Πριν την εμφάνιση της ασθένειας των τρελών αγελάδων, ένα σάντουιτς φτιαγμένο με τηγανιτό μυαλό μόσχου σε άσπρο ψωμάκι, ήταν συνηθισμένο έδεσμα στα μενού του St. Louis, στο Missouri των ΗΠΑ. Στο Μεξικό και στο El Salvador το μυαλό των βοοειδών, sesos στα Ισπανικά, χρησιμοποιείται στα tacos και στα burritos.


Νο 9 : Haggis
Παραδοσιακό πιάτο στην Σκωτία, το Haggis περιλαμβάνει κιμά από καρδιά, συκώτι και πνεύμονες προβάτου ανακατεμένα με κρεμμύδια, μυρωδικά και αλεύρι βρώμης, που ψήνονται μέσα σε στομάχι προβάτου για αρκετές ώρες.

Νο 8 : Έντομα.
Η Εντομοφαγία είναι αρκετά διαδεδομένη στον κόσμο με εξαίρεση την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική.

Νο 7 : Στρείδια από τα Βραχώδη όρη.
Τι το παράξενο έχουν τα στρείδια? Τίποτα φυσικά. Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόκειται για τα γνωστά στρείδια της θάλασσας αλλά για τηγανισμένους όρχεις από βούβαλο, ταύρο ή αγριογούρουνο.

Νο 6 : Παραγεμισμένη καμήλα.
Ακούγεται σαν αστείο αλλά πιστέψτε με δεν είναι. Το βιβλίο των ρεκόρ Guinness, καταγράφει την συνταγή σαν το μεγαλύτερο πιάτο που θα συναντήσει κανείς στα μενού όλου του κόσμου. Πρόκειται για παραδοσιακό πιάτο των βεδουίνων, στο οποίο η καμήλα παραγεμίζεται με ένα ολόκληρο αρνί, το αρνί με κοτόπουλα και τα κοτόπουλα με αυγά και ρύζι.

Νο 5 : Hakari
Να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα ακριβώς πως το κάνουν αυτό, αλλά από τα λίγα που κατάλαβα φτιάχνεται από καρχαρία ο οποίος αφού καθαρίζεται από τα εντόσθια, βράζεται επί μακρό χρονικό διάστημα. Χώρα καταγωγής του είναι η Ισλανδία και σερβίρεται σε κύβους με οδοντογλυφίδες καρφωμένες επάνω, ενώ έχει έντονη μυρωδιά αμμωνίας.

Νο 4 : Fugu
Fugu είναι η Ιαπωνική ονομασία για ένα δηλητηριώδες ψάρι το οποίο διαθέτει θανάσιμες δόσεις τετραδοτοξίνης. Μόνο ειδικά εκπαιδευμένοι σέφ, που μαθητεύουν για 2 με 3 χρόνια επάνω στην τέχνη αυτή, μπορούν να το προετοιμάσουν.

Νο 3 : Casu Marzu
Με καταγωγή την Σαρδηνία της Ιταλίας, το casu marzu είναι ένα τυρί που αποτελεί το σπιτικό για ζωντανές προ νύμφες σκουληκιών. Αυτές οι προνύμφες προστίθενται επίτηδες στο τυρί γι ανα προάγουν το επίπεδο ωρίμανσης το οποίο είναι κοντά στην αποσύνθεση και στο οποίο σημείο τα λιπαρά του τυριού διασπώνται. Οι μικρές, διάφανες προνύμφες μπορούν να πηδήξουν μέχρι και 15 εκατοστά αν διαταραχθεί η ησυχία τους !!!

Νο 2 : Sannakji
Με το σούσι να έχει διαδοθεί σε όλον τον κόσμο, τα ωμά θαλασσινά δεν είναι κάτι παράξενο. Ωστόσο το Sannakji είναι κάτι διαφορετικό. Προέρχεται από την Κορέα και δεν πρόκειται για κάτι που είναι ψόφιο. Είναι μωρά χταπόδια τα οποία τεμαχίζονται και πασπαλίζονται με λάδι σουσαμιού. Τα πλοκάμια κινούνται ακόμα όταν σερβίρονται και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς οι βεντούζες μπορεί να κολλήσουν στην γλώσσα και στον λάρυγγα.

Νο 1 : Balut.
Διαδεδομένο στις Φιλιπίνες, την Καμπότζη και στο Βιετνάμ, το Balut είναι βρασμένο γονιμοποιημένο αυγό πάπιας ή κοτόπουλου, με το έμβρυο να έχει σχηματιστεί αρκετά καλά μέσα στο αυγό.

1 σχόλιο: