Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

9+1 έξυπνες συμβουλές από διαιτολόγο

Tumblr_lmfx6op3uh1qgz6q0o1_500_largeΣτους χαλεπούς οικονομικά καιρούς που ζούμε προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από παντού. Έτσι, συχνά καταναλώνουμε φαγητά χαμηλότερης διατροφικής αξίας και ποιότητας με αποτέλεσμα τα περιττά κιλά να συσσωρεύονται στο σώμα μας με γεωμετρική πρόοδο. Ωστόσο, όπως αναφέρει  η διαιτολόγος-διατροφολόγος, Ελένη Πεννιά, υπάρχουν μερικά τρικ, που αν εφαρμοστούν σωστά, ο οργανισμός μας θα ξαναβρεί σύντομα τη φόρμα του...


1. Καταναλώστε καλό πρωινό. Η μη κατανάλωση πρωινού μειώνει το μεταβολισμό και μπορεί να οδηγήσει σε λιγούρες το απόγευμα και το βράδυ.

2. Προσπαθήστε να κάνετε μικρά και συχνά γεύματα (προσπαθήστε να τρώτε ανά περίπου 3 ώρες). Ιδανικά 3 κύρια γεύματα και 2 μικρότερα ενδιάμεσα προσδίδουν συνεχόμενη ώθηση στις καύσεις.

3. Πιείτε αρκετό νερό (1-2 λίτρα την ημέρα). Η λήψη του πρέπει να αρχίζει από το πρωινό ξύπνημα, να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και σε μικρές ποσότητες, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

4. Καταναλώστε ποικιλία τροφίμων. Ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από πολλά θρεπτικά συστατικά για να έχουμε καλή υγεία, κανένα όμως τρόφιμο δεν μπορεί να τα παρέχει όλα. Τρώγοντας διαφορετικά τρόφιμα εξασφαλίζετε επαρκή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.

5. Φάτε άφθονα λαχανικά και φρούτα. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που κάνουν καλό στην υγεία μας, περιέχουν άφθονές φυτικές ίνες που συντελούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, την μείωση της χοληστερίνης και την διατήρηση ιδανικού βάρους.

6. Προτιμήστε ψωμί και δημητριακά ολικής αλέσεως. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να αποτελούν την μεγαλύτερη πηγή ενέργειας καθημερινά. Επίσης περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες.

7. Καταναλώστε ανάλατους ξηρούς καρπούς και σπόρους (μια μικρή χούφτα καθημερινά, αρκεί). Παίρνετε όλα τα απαραίτητα λιπαρά και αντιοξειδωτικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός.

8. Χρησιμοποιείστε πιο πολλά μυρωδικά. Νοστιμίζουν το φαγητό, βοηθούν στον περιορισμό λίπους και αλατιού, εμπλουτίζουν τη διατροφή μας με αντιοξειδωτικά και επιταχύνουν τις καύσεις.

9. Τρώτε αργά, ήρεμα και μασάτε καλά το φαγητό ώστε να χωνεύονται καλύτερα και γρηγορότερα οι τροφές.

10. Προσπαθήστε το βραδινό γεύμα να είναι το αργότερο μέχρι τις 10 και να είναι μικρότερο σε σχέση με το μεσημεριανό.

www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου