Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011

Μέχρι τις 25 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις

Μέχρι τις 25 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο... γγ του υπουργείου Βασίλης Κουλαϊδής στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Τα περισσότερα τμήματα τα οποία συγκεντρώνουν μεγάλη ζήτηση από τους υποψήφιους θα σημειώνουν αισθητή πτώση σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία.

Πάνω από 8.000 θέσεις σε δεκάδες ΤΕΙ θα ανοίξουν σε υποψηφίους με βαθμολογίες κάτω από 10.000 μόρια, ενώ αναμένεται ότι πάνω από 3.000 θέσεις θα μείνουν ακάλυπτες. 


Τμήματα, όπως τα ιατρική, οδοντιατρική, φαρμακευτική, πολυτεχνικές σχολές, νομική, παιδαγωγικά και οικονομικές σχολές στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αλλά και στην περιφέρεια θα χαμηλώσουν σημαντικά τις βάσεις εισαγωγής τους.


Παρόλα αυτά, θα υπάρξει και άνοδος των βάσεων στα κεντρικά τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης με μεσαίες, χαμηλές έως και πολύ χαμηλές βαθμολογικές βάσεις κυρίως του 1ου και 3ου Επιστημονικού Πεδίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι βάσεις σαν τις περσινές που άρχιζαν από τα 868 μόρια σε ΤΕΙ του 4ου Επιστημονικού Πεδίου ή από 1.000 έως 1.164 μόρια σε ΤΕΙ του 2ου ή του 5ου Επιστημονικού Πεδίου δεν θα δούμε φέτος.

[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου