Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

Μους σοκολάτας χωρίς τύψεις

Tumblr_lgbbygqbgx1qe4toio1_500_large

 Υλικά


  • 250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 κεσεδάκια (400 γραμμ.)γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 2 κεσεδάκιαημιαποβουτυρωμένο φρέσκο γάλα
  • Φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)








Βάζουµε την κουβερτούρα (ψιλοκοµµένη) µε το γάλα σε κατσαρόλα. Σε πολύ χαµηλή φωτιά αφήνουµε τη σοκολάτα µέχρι να λιώσει τελείως, ανακατεύοντας κατά διαστήµατα.

Αφού λιώσει η σοκολάτα, αφήνουµε λίγα λεπτά το µείγµα να γίνει χλιαρό. Το µεταφέρουµε στον κάδο του µίξερ. Προσθέτουµε το γιαούρτι και χτυπάµε το µείγµα µε το σύρµα µέχρι να οµογενοποιηθεί, για λίγα λεπτά.

Ισοµοιράζουµε την αραιή µους σε 6 ποτήρια. Την αφήνουµε στο ψυγείο µέχρι να σταθεροποιηθεί για περίπου 3 ώρες. Τη σερβίρουµε µε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα ή σκέτη.

Επιπλέον χρόνος παγώµατος

μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά

1 σχόλιο: