Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011

Οι ακριβότερες και οι φθηνότερες πόλεις του κόσμου (Που βρίσκεται η Ελλάδα)

Σύμφωνα με την τελευταία αναθεώρηση της μελέτης της UBS, που διεξάγεται κάθε χρόνο, οι ακριβότερες πόλεις του κόσμου είναι το Όσλο, η Ζυρίχη και η Γενεύη. Από την άλλη πλευρά, οι φθηνότερες πόλεις του κόσμου είναι το Μουμπάι, η Μανίλα και το Νέο Δελχί. 
Να σημειωθεί ότι στην έρευνα λαμβάνονται υπόψη, οι τιμές, το ύψος των μισθών και η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Συγκεκριμένα, η UBS υπολογίζει ένα «καλάθι νοικοκυράς» που περιλαμβάνει 122 αγαθά και υπηρεσίες (χωρίς τα ενοίκια) σε 73 πόλεις. Επίσης, η ακρίβεια μετράται με βάση τις τιμές στην πόλη της Νέας Υόρκης που στη συγκεκριμένη μελέτη της αποδίδεται η τιμή «100» και είναι 14η στη λίστα. Το Όσλο προηγείται σε θέματα ακρίβειας έχοντας 139,1 μονάδες και έπονται η Ζυρίχη και η Γενεύη. Η Αθήνα είναι 38η στον κατάλογο. 

Όσον αφορά τους μισθούς, καμία πόλη δεν ξεπερνά τη Ζυρίχη. Λίγο χαμηλότερους μισθούς δίνει η Γενεύη και ακολουθεί η Κοπεγχάγη. 

Επίσης, το Παρίσι βρίσκεται στην 24η θέση και η Αθήνα στην 33η ενώ τελευταίες κατατάσσονται το Ναϊρόμπι, η Μανίλα και το Μουμπάι. 

Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι μισθωτοί σε Ζυρίχη, Σίδνεϊ και Λουξεμβούργο έχουν τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη με βάση. Στον τομέα αυτό η Αθήνα καταλαμβάνει την 35η θέση. 
www.greekfinanceforum.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου