Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Πώς μπορεί κάθε ζώδιο να πραγματοποιήσει τα ονειρά του;;;


Τα όνειρα δεν έχουν περιορισμό ή ταυτότητα. Μπορεί να είναι η κατάκτηση του προσώπου, που έχει κλέψει την καρδιά σου. Μπορεί να είναι η επιτυχία στη δουλειά ή στις σπουδές. Ένα υπέροχο σπίτι, μια ευτυχισμένη οικογένεια, ένα ταξίδι στην άκρη του κόσμου. Το θέμα δεν είναι τι ονειρεύεσαι, αλλά πώς το πραγματοποιείς. Και να ποιος είναι ο τρόπος του κάθε ζωδίου για να υλοποιεί εκείνο που λαχταρά η καρδιά του, αλλά και τα εμπόδια που καμιά φορά βάζει από μόνο του στον εαυτό του.

Όνειρα ζωής και συμβουλές για τα ζώδια

ΚΡΙΟΣ: Για έναν Κριό, δεν υπάρχουν όρια στα όνειρα. Η λέξη "αδύνατον" δεν του λέει και πολλά. Όσο για τη λέξη "δύσκολο", αυτή πια έχει διαγραφεί από το λεξιλόγιό του. Δεν σκέφτεται καν τους λόγους για τους οποίους θα μπορούσε να μην πραγματοποιηθεί εκείνο που επιδιώκει. Απλώς ορμάει και το κυνηγά. Δεν είναι αιθεροβάμων, απλώς πιστεύει στις απεριόριστες δικές του δυνάμεις. Και δεν διστάζει να αναθεωρήσει τους στόχους του προς τα πάνω, αν δει ότι έχει περιθώρια. Η τρικλοποδιά που βάζει ο ίδιος στον εαυτό του; Αν κάτι δεν πάει καλά, δεν παραδέχεται τα λάθη του, οπότε δεν μπορεί και να μάθει από αυτά.

ΤΑΥΡΟΣ: Ο Ταύρος έχει μια σταθερότητα στα όνειρά του. Που σημαίνει ότι είναι γνήσιες, βαθιές επιθυμίες ζωής, όχι παρορμητικά καπρίτσια, οπότε δεν θα παραιτηθεί από αυτές. Δεν θα του "περάσει" δηλαδή, δεν θα το ξεχάσει, δεν θα το εγκαταλείψει εύκολα. Κυνηγά το όνειρό του με υπομονή και αφοσίωση. Δεν πτοείται όσα εμπόδια κι αν παρουσιάζονται. Όπως το νερό κατατρώει τον πιο σκληρό βράχο, έτσι εκείνος ανοίγει αργά αλλά σταθερά τον δρόμο του. Προχωρά πάντα με υπολογισμένα, μεθοδικά, συντηρητικά βήματα. Με αυτό όμως μπορεί να σαμποτάρει τον εαυτό του. Γιατί μερικές φορές χρειάζεται ρίσκο και ταχύτητα για να πετύχει κανείς!

ΔΙΔΥΜΟΙ: Το κάθε όνειρο ενός Διδύμου έχει μια ρεαλιστική βάση, όλα μαζί σαν σύνολο όμως μπορεί να αποτελέσουν ένα χάος. Κι αυτό γιατί κυνηγά πολλά πράγματα ταυτόχρονα, εγκαταλείπει κάτι που έμοιαζε να είναι σκοπός ζωής για εκείνον, αλλά το ξαναπιάνει αργότερα ή βάζει στη θέση του κάτι εντελώς διαφορετικό. Στο μεταξύ έχει καταφέρει να παρασύρει κι άλλους να το μοιραστούν ή να το υποστηρίξουν, με τη γνωστή του πειστικότητα. Φυσικά, αλλάζοντας διαρκώς κατεύθυνση, δεν είναι εύκολο να πας πολύ μακριά. Αλλά τον Δίδυμο ποσώς τον ενδιαφέρει, γιατί το καινούργιο όνειρο, έτσι καθώς ξεπροβάλει δελεαστικό και άφθαρτο, είναι που μετράει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ο Καρκίνος στα όνειρά του βάζει πραγματικά όλη την ψυχή του. Άλλωστε τα πιο πολλά είναι συναισθηματικής φύσης και έχουν να κάνουν με την ερωτική και οικογενειακή ευτυχία, χωρίς τις οποίες η ζωή του θα είναι κενή. Όμως ακόμα και στα επαγγελματικά του όνειρα υπάρχει πάντα ένα στοιχείο έρωτα, γιατί τίποτα δεν τον κινητοποιεί όσο η περίφημη δύναμη της αγάπης. Θα πρέπει να προσέξει πάντως την τάση του όχι μόνο να απογοητεύεται, αν κάτι δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τις επιθυμίες του, αλλά και να το παίρνει προσωπικά, θεωρώντας πως μια κακόβουλη μοίρα τα έχει βάλει ειδικά μαζί του.

ΛΕΩΝ: Για τον Λέοντα οι ισχυρότεροι σύμμαχοι είναι ο δυναμισμός και η αυτοπεποίθησή του. Η αίσθηση ότι ο κόσμος του ανήκει, ή τέλος πάντων θα μπορούσε να του ανήκει, τον ωθεί να προχωρά και να παίρνει, δικαιωματικά κατά την άποψή του, αυτό που ονειρεύεται. Οι περισσότεροι Λέοντες είναι γεννημένοι για νικητές, από αυτή την άποψη. Φτάνει να μην πέφτουν στην παγίδα να κάνουν πράγματα αποσκοπώντας κατά κύριο λόγο στο να κερδίσουν τον θαυμασμό των άλλων. Έτσι υπάρχει κίνδυνος να προσαρμόσουν τις επιδιώξεις τους στο «κοινό μέτρο» (χρήμα, επιτυχία, αναγνώριση...) και να αποπροσανατολιστούν από εκείνο που πραγματικά ποθεί η καρδιά τους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Ο Παρθένος θα ακολουθήσει τα όνειρά του με μεθοδικότητα και εργατικότητα. Αφού όμως θα έχει πρώτα επιβεβαιώσει τον βαθμό του ρεαλισμού τους. Δεν πρόκειται να κυνηγήσει χίμαιρες. Θα υπολογίσει πόσες πιθανότητες έχει, αντικειμενικά, να πετύχει και μετά θα προχωρήσει. Το πρόβλημα όμως είναι με αυτό το «αντικειμενικά», που έτσι κι αλλιώς υποκειμενικό είναι... Τα όνειρα του Παρθένου αυτοπεριορίζονται σε «χαμηλές πτήσεις . Ενώ δηλαδή θα μπορούσε να έχει τη δυνατότητα (ή ακόμα και την τρέλα) να κυνηγήσει κάτι περισσότερο αντάξιό του, προτιμά να κινηθεί εκ του ασφαλούς, υπολογίζοντας και χρονοτριβώντας με την κάθε λεπτομέρεια και αποφεύγοντας να πάρει οποιοδήποτε ρίσκο.

ΖΥΓΟΣ: Ο Ζυγός αφιερώνει όλη του τη ζωή στην επιδίωξη του ιδανικού, της αρμονίας, της ισορροπίας και τα όνειρά του περιστρέφονται γύρω από την προσπάθεια να ζήσει σε ένα περιβάλλον, που να πλησιάζει όσο γίνεται την τελειότητα. Συναισθηματικά, αισθητικά και από κάθε άλλη άποψη... Το ταλέντο, η δημιουργικότητα, η έμφυτη αίσθηση της ομορφιάς τον βοηθούν σε αυτό. Αν μάλιστα προσθέσει κανείς και την ικανότητά του να κερδίζει τους ανθρώπους, έχει τον ιδανικό συνδυασμό. Φτάνει να μην βάζει ο ίδιος εμπόδια στον εαυτό του, με την αναποφασιστικότητα ή την τάση του να υπαναχωρεί, κάνοντας ένα βήμα μπροστά και ένα (ή περισσότερα...) πίσω.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Για τον Σκορπιό, από τη στιγμή που θα ονειρευτεί κάτι, είναι ζήτημα χρόνου να το κατακτήσει, στο 90% των περιπτώσεων. Ο δυναμισμός και το πείσμα αυτού του ζωδίου είναι έτσι κι αλλιώς ανεξάντλητα. Συνδέοντας τις επιδιώξεις του με το πάθος, γιατί έτσι λειτουργεί ο Σκορπιός, γίνεται μια δύναμη που τίποτα δεν τη σταματά. Επιπλέον, η προσωπική του γοητεία τον βοηθά να κερδίζει την υποστήριξη των άλλων για όσα θέλει να πετύχει. Τι μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά; Αυτό το ίδιο του το πάθος, αν μεταβληθεί σε εμπάθεια και εκδικητικότητα, κάνοντάς τον να «κολλήσει» σε μια εμμονή και να (ξε)χάσει τον ευρύτερο σκοπό του.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Ο Τοξότης έχει απεριόριστα όνειρα και απεριόριστη πίστη στην πιθανότητά τους να πραγματοποιηθούν. Σαν τον Κένταυρο με το τόξο που σημαδεύει προς τα πάνω, έτσι και για εκείνον το όριο είναι ο ουρανός και ακόμα ψηλότερα. Εκεί που κάποιος άλλος θα αναρωτιόταν αν κάτι είναι δυνατόν, ο Τοξότης θα πει «γιατί όχι;» και απλώς θα προχωρήσει για να το κάνει. Η θετική του σκέψη και η ικανότητά του να κερδίζει τους ανθρώπους είναι σίγουρα μεγάλη βοήθεια στα εγχειρήματά του. Από την άλλη πλευρά όμως, μπορεί μερικές φορές η αισιοδοξία του να μην έχει το αντίκρισμα στην πραγματικότητα που νομίζει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Για τον Αιγόκερω δεν υπάρχουν όνειρα, υπάρχουν στόχοι. Όχι πως αλλάζει τίποτα, απλώς η λέξη «όνειρο» έχει για εκείνον μια έννοια ουτοπικού, που τον ενοχλεί. Πάντως, όπως και να τα αποκαλεί, τα πετυχαίνει μια χαρά. Με επιμονή, προσήλωση, αφοσίωση και δύναμη απέναντι στις αντιξοότητες. Στο να ξεπερνά τα εμπόδια, τον βοηθά και το γεγονός ότι μπορεί να βάζει από πάνω τη λογική του και να παραμερίζει το συναίσθημα, που πιθανόν μερικές φορές θα λειτουργούσε ανασταλτικά. Οι αδυναμίες του;  Σε ορισμένες περιστάσεις υστερεί σε ευελιξία, προσαρμοστικότητα και ικανότητα διαπραγμάτευσης. Και νομίζει ότι μπορεί να τα καταφέρει όλα μόνος του...

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Τα όνειρα του Υδροχόου δεν έχουν κανέναν απολύτως περιορισμό, είτε αφορούν τον ίδιο είτε τον κόσμο γενικότερα. Η φαντασία και το πρωτοποριακό του πνεύμα τον οδηγούν σε ασύλληπτες επιδιώξεις, που συχνά μπορούν να ενθουσιάσουν και άλλους ανθρώπους. Για τον Υδροχόο, η πραγματικότητα είναι ένα τεράστιο πεδίο δράσης μέσα στο οποίο θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα. Και αυτό επιδιώκει χωρίς δισταγμούς και αναστολές. Μόνο που πολλές φορές βλέπει υπερβολικά μακριά και... δεν κοιτάει τι γίνεται ακριβώς μπροστά του. Με άλλα λόγια, χάνει το μέτρο του χρόνου, καθώς μπορεί να μην έχουν ακόμα ωριμάσει οι συνθήκες για εκείνο που ονειρεύεται.

ΙΧΘΕΙΣ: Ο Ιχθύς και τα όνειρά του είναι κάτι το αξεχώριστο. Δεν τον συνοδεύουν απλώς, δεν είναι μόνο ένα κομμάτι της ψυχής του. Χωρίς αυτά η ύπαρξή του θα ήταν αδύνατη. Τα ενισχύει με τη φαντασία του και με τη συναισθηματική του εμπλοκή, και αυτό είναι το κυριότερο όπλο του για να τα πετύχει. Του χρειάζεται όμως να θυμάται το γνωμικό: «Να έχεις το κεφάλι σου στον ουρανό και τα πόδια σου στη γη». Με άλλα λόγια, να ασχολείται και με την πρακτική πλευρά των επιδιώξεών του, και να μην περιμένει ότι αρκεί η μεγάλη του επιθυμία για να τις κάνει πραγματικότητα.
myastro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου