Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

5 τροφές για χάσιμο λίπους στη κοιλιά

Εκτός από τη φυσική δραστηριότητα, ρόλο κλειδί στην προσπάθεια πολλών για την επίτευξη μιας πιο επίπεδης κοιλιάς διαδραματίζει και η διατροφή. Σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, πολλές τροφές λειτουργούν ως σύμμαχοι στην προσπάθεια απώλειας λίπους από την περιοχή της κοιλιάς.

1.Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε μια κατηγορία πολύ ισχυρών αντιοξειδωτικών, τις κατεχίνες. Οι συγκεκριμένες ουσίες βοηθούν τον οργανισμό στην καύση του λίπους. Με την κατανάλωση τριών φλιτζανιών πράσινου τσαγιού την ημέρα μπορείτε να «κερδίσετε» την απώλεια ενός κιλού σωματικού βάρους. Μία πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε πως η κατανάλωση της συγκεκριμένης ποσότητας μπορεί να “αυξήσει” το μεταβολισμό καίγοντας 30 θερμίδες περισσότερες σε καθημερινή βάση.


2.Αβοκάντο

Το αβοκάντο αποτελεί πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Diabetes Care» τα άτομα που κατανάλωναν μονοακόρεστα λιπαρά κατάφεραν να χάσουν περισσότερο λίπος από την περιοχή της κοιλιάς σε σχέση με εκείνα δεν προσλάμβαναν αυτού του είδους τα λιπαρά. Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα ελέγχουν καλύτερα τις αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα που σηματοδοτούν την αποθήκευση του λίπους κεντρικά. Η κατανάλωση ½ τεμαχίου αβοκάντο περιέχει 10 γραμμάρια των σημαντικών αυτών λιπαρών.

3.Μύρτιλλα και Βατόμουρα

Τα μύρτιλλα αποτελούν πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στη βελτίωση της ροής του αίματος εφοδιάζοντας έτσι τους μύες με περισσότερο οξυγόνο. Αυτό σημαίνει πως θα αισθάνεστε καλύτερα κατά τη διάρκεια της άσκησης, προκειμένου να μπορείτε να ασκείστε εντονότερα και συχνότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τόσο τα βατόμουρα όσο και τα μύρτιλλα βρίσκονται στην πρώτη θέση όσον αφορά στην αντιοξειδωτική ικανότητα των φρούτων. Προσθέστε τα φρέσκα ή αποξηραμένα στο πρωινό σας ή απολαύστε τα ως υγιεινά και γευστικά ενδιάμεσα σνακ.

4.Πλιγούρι

Δεν είναι λίγες οι μελέτες που αποδεικνύουν πως τα άτομα που καταναλώνουν ολικής άλεσης δημητριακά χάνουν περισσότερο κοιλιακό λίπος σε σχέση με εκείνα που προτιμούν τα επεξεργασμένα. Τα ολικής άλεσης δημητριακά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που διατηρούν τα επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα σε χαμηλά επίπεδα. Μία πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε πως αυτή η δράση των φυτικών ινών μπορεί να συμβάλλει στη συρρίκνωση των λιποκυττάρων. Το ½ φλιτζάνι μαγειρεμένο πλιγούρι περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες (4 γραμμάρια) και λιγότερες θερμίδες (74 θερμίδες) συγκρινόμενο με άλλα δημητριακά.

5.Γιαούρτι

Το γιαούρτι αποτελεί πλούσια πηγή προβιοτικών τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση του φουσκώματος που μπορεί να αισθάνεστε κάποιες φορές. Πιο συγκεκριμένα, τα προβιοτικά βοηθούν την ανάπτυξη της φυσιολογικής μικροχλωρίδας του γαστρεντερικού συστήματος, που αντιμετωπίζουν τα παθογόνα μικρόβια που προκαλούν το φούσκωμα και άλλες διαταραχές. Προσθέστε το γαιούρτι στις καθημερινές εναλλακτικές για ένα υγιεινό και χαμηλό σε θερμίδες σνακ.



http://pantocratoria.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα σας,

    Πολύ ενδιαφέρον άρθρο! θα ήθελα αν μου επιτρέπετε να προσθέσω ότι το πρόβλημα βάρους και το χάσιμο λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές πολλές φορές απαιτεί επιστημονική προσέγγιση και εξειδικευμένη αντιμετώπιση, αν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας Κέντρο Αισθητικής ESTET

    Ευχαριστώ Πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή