Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

10 σημάδια πως ξεπέρασες τον πρώην (Νο1)

Τις περισσότερες φορές που διαβάζεις ένα άρθρο για χωρισμό, για τον καταραμένο εκείνο πρώην, το βάρος πέφτει στο πώς θα τον ξεπεράσεις, πόσο κολλημένη είσαι μαζί του, γιατί σε χώρισε, κι άλλα τέτοια χαρούμενα! Αυτή τη φορά, μπορείς απλά να τσεκάρεις την πρόοδο που έκανες από τότε που σε έστειλε ο πρώην. Κοινώς, μάθε αν και πόσο ξεπέρασες τον πρώην αγαπημένο σου.



1. Δεν θέλεις ν' αυτοκτονήσεις με το που μάθεις ότι βγαίνει με κάποια άλλη:


Θυμάσαι που στην αρχή του χωρισμού, ούτε μπορούσες να τον φανταστείς να κρατά από το χεράκι μια άλλη γυναίκα; Πλέον, το συναίσθημα αυτό σου έχει περάσει και δεν νιώθεις αυτόν τον κόμπο στο στομάχι κάθε φορά που μαθαίνεις πως έχει νέα αγαπημένη. Πλέον, εύχεσαι το καλύτερο για εκείνον! Το ότι το γλυκό με σας τους δύο δεν έδεσε, δεν σημαίνει πως πρέπει να γίνει καλόγερος. Ταυτόχρονα, βαθιά μέσα σου ξέρεις πως κι εκείνος από την πλευρά του θα χαρεί να μάθει πως κι εσύ προχώρησες στη ζωή σου.
Προσοχή: δεν χρειάζεται να φτάσεις στο σημείο να συζητάς μαζί του το τι κάνει στο κρεβάτι με τη νέα αγαπημένη! Ο πολύς πολιτισμός βλάπτει!



2. Δεν σπεύδεις ν' απαντήσεις στις κλήσεις/ τα μηνύματα ή τα email του:


Και το κάνεις αυτό όχι για να του δείξεις πως δεν τον σκέφτεσαι ή για να τον ψήσεις. Πλέον, η επικοινωνία μαζί του δεν είναι η πρώτη σου προτεραιότητα επειδή κι εκείνος δεν έχει την πρώτη θέση στην καρδιά σου. Τώρα, αν λόγω υποχρεώσεων πρέπει να τον βλέπεις καθημερινά, δώστου να καταλάβει πως δεν είστε εχθροί αλλά ούτε και μαζί. Η οικειότητες να λείπουν.


Προσοχή: δεν χρειάζεται να μην απαντάς ποτέ σε κλήσεις ή μηνύματα. Αν για παράδειγμα γιορτάζεις, άφησέ τον να σου πει τα χρόνια πολλά. Έτσι, κι αλλιώς, τόσα χρόνια σπατάλησες στο πλευρό του.




3. Υπάρχουν κι άλλοι
άντρες που σου αρέσουν (πραγματικά):




Σίγουρα, τις πρώτες ημέρες του χωρισμού και βγήκες και γνωριμίες έκανες αλλά κανένας άντρας δεν σε συγκίνησε αληθινά. Ήταν λες και το σώμα σου βρισκόταν εκεί, αλλά το μυαλό κάπου αλλού ταξίδευε. Κι εκεί που νόμιζες πως αυτό δεν θα σταματήσει να συμβαίνει, ένιωσες το σκίρτημα για τον μπάρμαν στο αγαπημένο σου στέκι ή για το αγόρι που έπεσε πάνω σου στο πανεπιστήμιο. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις, αλλά είσαι και πάλι έτοιμη να βγεις στην αγορά εύρεσης αγοριού, ψυχή τε και σώματι!


Προσοχή: το πρώτο αγόρι με το οποίο θα τα βρεις μετά το μεγάλο χωρισμό, θα αποτελεί αντικείμενο σύγκρισης με τον πρώην. Άσε τις συγκρίσεις και δώσε στη γλώσσα του σώματος την ευκαιρία να πάριε ενεργό λόγο. Άλλωστε όλα στη ζωή είναι θέμα καλής χημείας.


4. Πλέον συνειδητοποιείς ότι εκείνος δεν ήταν το κελεπούρι που φανταζόσουν:


Αφού ο καιρός πέρασε και έπαιξες δεκάδες φορές τη σκηνή του χωρισμού στο μυαλό σου, έρχεσαι και συνειδητοποιείς όλα εκείνα τα παραμύθια που σου ξεφούρνισε, τόσο στο τέλος της σχέσης, όσο και στη μέση και στις γωνίες. Ναι, ο Κύριος Τέλειος, ο Ένας είχε ελαττώματα, πολλά ελαττώματα, που εσύ φρόντιζες να παραβλέπεις. Αλλά πλέον όλα είναι διαυγή κι εσύ πιο ήρεμη που απαλλάχτηκες κ από εκείνον και από τα κουσούρια του.


Προσοχή: καθώς ο καιρός θα περνά, στο μυαλό σου θα μένουν μαζί με τα ελαττώματά του και πολλές καλές στιγμές. Αυτές μπορείς να τις βάλεις στο χρονοντούλαπο και κάθε φορά που πλημμυρίζουν τη σκέψη σου, άνοιξε το ημερολόγιο και θυμήσου όλες εκείνες τις μέρες που έκλαιγες για χάρη του.


5. Θεωρείς πως η σχέση μαζί του ήταν μια διδακτική εμπειρία:


Θυμήσου λίγο τη σχέση με τον πρώην: υπήρξαν ευτυχισμένες στιγμές, υπήρξαν προβλήματα, υπήρξαν συναισθήματα. Τώρα, που δεν είστε πια μαζί, μπορείς να ευχαριστείς την τύχη σου που έζησες όσα έζησες στο πλευρό του, γιατί πια θα έχεις τις εμπειρίες για να προχωρήσεις στη ζωή σου. Πλέον, θα βγεις στη μάχη του έρωτα έτοιμη και προετοιμασμένη για το τι σε περιμένει και δεν θα πέσεις στα βαθιά χωρίς σωσίβιο αυτή τη φορά. Γιατί πια ξέρεις! Ακόμα κι αν έχεις να θυμάσαι μόνο πόνο και δάκρυ. Ακόμα κι έτσι, έμαθες πόσο δυνατή είσαι και δοκίμασες τα όριά σου!


Προσοχή: ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατή!

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου