Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Γίνε... hacker με την βοήθεια του Google

Το Google είναι η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης στον πλανήτη εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι αποτελεσματική, όσο οι χρήστες χρειάζονται να είναι, εμφανίζοντας αποτελέσματα τα οποία συνήθως μας καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό όταν κάνουμε αναζητήσεις.
Μια τέτοια κολοσσιαία και αποτελεσματική μηχανή αναζήτησης πως θα σας φαινόταν αν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να κάνετε hack σε ένα κόσμο που βρίσκεται εκεί έξω - στο internet - αλλά δεν είχατε σκεφτεί να κοιτάξετε μέχρι τώρα.
Αυτή η...
διαδικασία έχει επικρατήσει να ονομάζεται, στις διάφορες μορφές της, ως Google Hacks. Έτσι ονομάζεται το κάθε τι με το οποίο χρησιμοποιώντας το Google εκμεταλλεύεστε κενά ασφαλείας, κατά κύριο λόγο, σε sites. Εισάγετε απλώς μερικούς "μυστικούς κωδικούς" στο κουτί αναζήτησης τουGoogle και σε λίγο θα έχετε πρόσβαση σε κάμερες ασφαλείας ανά τον κόσμο για παράδειγμα. Μην αναφέρουμε προσωπικά η εμπιστευτικά έγγραφα. Τα αρχεία αυτά βρίσκονται, από λάθος τις περισσότερες φορές αποθηκευμένα σε servers στο Internet οι οποίοι έχουν μείνει ανοικτοί στη Google, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει indexed.
Αν λοιπόν έχετε και εσείς κάποια τέτοια αρχεία φροντίστε να απαγορεύσετε την πρόσβαση (με κάποιο password ή μέσω του robots.txt). Το να ψάχνει κάποιος στη Google δεν είναι παράνομο. Προσέξτε μόνο γιατί όποιος ψάχνει... συνήθως κάτι βρίσκει. Αυτά που θα βρείτε δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι είναι πράγματα στα οποία θα έπρεπε να έχετε πρόσβαση ;-)
Hack σε κάμερες ασφαλείας

Θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε κάμερες ασφαλείας σαν και αυτές πχ που χρησιμοποιούνται σε parking, αυτοκινητόδρομους, αίθουσες και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε; Δεν έχετε παρά ναπληκτρολογήσετε το παρακάτω στο κουτί αναζήτησης του Google, να πατήσετε enter και να δείτε τα αποτελέσματα.
inurl:”viewerframe?mode=motion”
Κάντε μια... βόλτα στα αποτελέσματα και θα δείτε απίστευτα πράγματα.
Επειδή οι παραπάνω κάμερες όμως έχουν συνήθως αργό frame rate δεν είναι τόσο εντυπωσιακές. Πάμε να δούμε μερικές με καλύτερο ρυθμό frame rate, αφού βέβαια τελειώσετε την βόλτα σας.
Πληκτρολογείστε στο κουτί αναζήτησης του Google το παρακάτω:
intitle:”Live View / – AXIS”
Για πολλούς, αν όχι για όλους, τα Google Hacks μόλις έγιναν ενδιαφέροντα!
Κάντε Hack σε προσωπικά αρχεία
Αυτό είναι βέβαιο πως δεν είναι και τόσο νόμιμο, αφού πρόκειται για προσωπικά αρχεία, άρα κάτι που ο τρίτος, στον οποίο και ανήκουν, δεν θα θέλει να δείτε. Εμείς θα σας δώσουμε μια ιδέα, άλλωστε κάτι τυχαίο πρόκειται να δείτε και όχι κάτι που να σας ενδιαφέρει άμεσα.
Πληκτρολογείστε στο κουτί αναζήτησης το παρακάτω:
intitle:”curriculum vitae” “phone * * *” “address *” “e-mail”
μπορείτε να συνεχίσετε με το παρακάτω, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι ονομάζουν τα excel τους κάπως έτσι
filetype:xls inurl:”email.xls”
ή μπορείτε να δοκιμάσετε με το παρακάτω:
intitle:index.of finances.xls
Όπως αντιλαμβάνεστε στα ονόματα των αρχείων μπορείτε αν έχετε διαφορετικές ιδέες από εμάς να κάνετε τις δικές σας αναζητήσεις. Αντίστοιχα και στους τύπους αρχείων, μιας και εμείς αναζητήσαμε μόνο αρχεία xls.
Γενικές πληροφορίες
Τα Google Hacks είναι αρκετά ενδιαφέροντα γιατί απλά έχετε πρόσβαση εκεί που δεν θα φανταζόσασταν ότι θα είχατε ποτέ! Όπως αντιλαμβάνεστε αυτά είναι μόνο μερικά από τα κόλπα τωνGoogle Hacks και έχει αναπτυχθεί ολόκληρη θεωρία με αυτά. Έχουν ακόμα γραφτεί και βιβλία, ενώ δεν είναι απαραίτητο ότι πάντα προσπαθούν με τα hacks να γίνουν hackers. Μπορεί απλά να αλλάζει το λογότυπο της μηχανής αναζήτησης ή να κάνει άλλα κολπάκια με κώδικα στην σελίδα αναζήτησης.
Τελειώνοντας δείτε παρακάτω μερικά ενδιαφέροντα video για κάποια όμορφα κολπάκια. Καλή διασκέδαση!
"

[via]

2 σχόλια:

  1. προτιμώ τον καλό παραδοσιακό hacking. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσοι ξεκλείδωτοι υπολογιστές υπάρχουν έτοιμοι για να μπείς. Οι τεχνικές δύσκολες και οι ώρες ατελείωτες, αλλά το τι πλάκα κάνεις είναι άλλο πράμα....
    Πολύ ενδιαφέρον το blog σου. Συγχαρητήρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν ξέρω γιατί έφυγε ανώνυμο (?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή