Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Με χημικό ευνουχισμό θα τιμωρούνται οι παιδεραστές στην Ινδονησία

Την τιμωρία έχουν υιοθετήσει έως τώρα η Πολωνία, η Ρωσία και η Εσθονία, και ορισμένες αμερικανικές πολιτείες. 

Διάταγμα με το οποίο θα εξουσιοδοτεί τη χρήση του χημικού ευνουχισμού για την τιμωρία των παιδεραστών, θα υπογράψει ο πρόεδρος της Ινδονησίας, έπειτα από μία σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων με θύματα παιδιά.


Με χημικό ευνουχισμό θα τιμωρούνται οι παιδεραστές στην Ινδονησία  Μεταξύ των χωρών που έχουν υιοθετήσει αυτή την τιμωρία είναι η Πολωνία, η Ρωσία και η Εσθονία, καθώς και ορισμένες αμερικανικές πολιτείες. Το 2011, η Νότια Κορέα έγινε η πρώτη ασιατική χώρα που έθεσε σε εφαρμογή αυτή την τιμωρία.   "Ανησυχούμε έντονα για τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.


 Το φαινόμενο αυτό έχει φθάσει σε αδιανόητα επίπεδα", δήλωσε αργά χθες το βράδυ στους δημοσιογράφους ο υπουργός Δικαιοσύνης.   "Συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει επιπλέον τιμωρία ώστε ο κόσμος να το σκέφτεται χίλιες φορές προτού το κάνει", είπε ο ίδιος. 

  Ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο αναμένεται να εκδώσει προεδρικό διάταγμα σύντομα με το οποίο θα εγκρίνει την τιμωρία αυτή έπειτα από τη συμφωνία στην οποία κατέληξε αργά χθες το βράδυ το υπουργικό συμβούλιο, πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.   Ο χημικός ευνουχισμός, είπε ο ίδιος, περιλαμβάνει τη χορήγηση με ένεση μίας θηλυκής ορμόνης με την ελπίδα "να εξαφανιστεί η σεξουαλική επιθυμία". 

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου