Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Ανορεξική γυναίκα 18 κιλών τα κατάφερε: Δείτε τη μεταμόρφωσή της


Νωρίτερα αυτήν τη χρονιά, η Rachael Farrokh ήταν στα πρόθυρα του θανάτου, καθώς το βάρος της ήταν μόλις 18 κιλά, εξαιτίας της νευρικής ανορεξίας από την οποία υπέφερε.

Όμως μετά από την απελπισμένη έκκληση βοήθειας που έκανε μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα δωρεών GoFundMe, κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν 200.000 δολάρια, τα οποία τη βοήθησαν στη θεραπεία της. Αρχικά, η ίδια δεχόταν φροντίδα στο σπίτι, ενώ έπειτα μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο στην πόλη της, το San Diego των ΗΠΑ, όπου ακολούθησε σωματική και ψυχική θεραπεία.
Πρόσφατα, μεταφέρθηκε σε ένα κέντρο αποκατάστασης στην Πορτογαλία και μπορεί ακόμα να έχει δυσκολίες με την υγεία της, αφού δεν μπορεί να σταθεί εύκολα και να περπατήσει μόνη της, έχει πάρει όμως βάρος και δείχνει εντελώς διαφορετική σε σχέση με το πώς έδειχνε λίγους μήνες πριν.

Όπως δήλωσε η ίδια μέσω του Facebook, είναι πολύ ενθουσιασμένη με τη ζωή, καθώς πριν 3 μήνες οι ευκαιρίες που είχε να παραμείνει ζωντανή ήταν ελάχιστες.Πλέον κάνει πολλές βόλτες μέσα στη μέρα, με σκοπό να δυναμώσουν οι μύες των ποδιών της και να βρει την ισορροπία της. Σύμφωνα με τον γιατρό της, η ψυχική της ανάκαμψη ήταν γρήγορη και πλέον νιώθει πολύ αισιόδοξη για το μέλλον. Επιπλέον, η γυναίκα έχει και μια γάτα που της κρατά συντροφιά και, όπως ανέφερε η Farrokh σε συνέντευξή της στο δίκτυο NBC, πλέον της φέρονται με σεβασμό, κάτι που στο παρελθόν δεν γνώριζε ότι αξίζει.

Με τις ευχές της ιατρικής ομάδας που την περιποιείται, η Farrokh ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον, για να συμμετάσχει στην ετήσια εκδήλωση Against ED, που διεξήχθη για δεύτερη φορά τον περασμένο Μάρτιο, ώστε να μιλήσει σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές και να αφυπνίσει τον κόσμο. Στόχος αυτού του συνεδρίου είναι να νομοθετηθεί η Πράξη Anna Westin, σύμφωνα με την οποία θα εκπαιδεύονται ειδικοί της υγείας και δάσκαλοι, αλλά και θα ερευνηθεί πώς οι αλλοιωμένες διαφημίσεις επηρεάζουν τις διατροφικές διαταραχές. ARION RADIO |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου