Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Έρευνα: Πώς αντιμετωπίζουν τον χωρισμό άντρες και γυναίκες

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, οι σωματικές και ψυχικές επιπτώσεις ενός χωρισμού βιώνονται διαφορετικά από άντρες και γυναίκες, όπως και η διαδικασία για να το ξεπεράσουν.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Binghamton και από το College London ζήτησαν από 5.705 ανθρώπους σε 96 χώρες να ανακαλέσουν τον τελευταίο τους χωρισμό και να βαθμολογήσουν τον συναισθηματικό και σωματικό πόνο που συνόδευσε το γεγονός.
Οι γυναίκες φάνηκε πως είχαν την τάση να νιώθουν εντονότερες τις συνέπειες του χωρισμού, με τον μέσο όρο του ψυχικού και του σωματικού τους πόνου να είναι αντίστοιχα 6,84 και 4,21. Οι άντρες, από την άλλη, με ποσοστά 6,58 για τον συναισθηματικό και 3,75 για τον σωματικό πόνο, απέδειξαν πως εν τέλει πονούν, απλώς όχι τόσο όσο οι γυναίκες.


Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Binghamton, Craig Morris, δήλωσε πως οι γυναίκες επενδύουν περισσότερο στη σχέση τους από ότι οι άντρες, καθώς για μια γυναίκα, μια σύντομη ερωτική συνεύρεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιθανή εγκυμοσύνη, ενώ για τον άντρα τα πράγματα είναι πιο απλά, καθώς μπορεί λίγα λεπτά αργότερα να μην σκέφτεται καν το περιστατικό. Αυτό είναι το ρίσκο της υψηλής επένδυσης, μιας και στη σύγχρονη εποχή, οι γυναίκες έχουν γίνει πολύ επιλεκτικές, οπότε ένας χωρισμός από έναν καλό σύντροφο πονάει πιο πολύ.

Όμως, παρά τον εντονότερο πόνο, οι γυναίκες μπορούν να ξεπεράσουν πλήρως έναν χωρισμό όσο περνά ο χρόνος, σε αντίθεση με τους άντρες, που η απώλεια πρέπει να ζυμωθεί μέσα τους και συχνά καθυστερεί να γίνει αποδεκτή. Οι άντρες νιώθουν βαθιά την απώλεια και βιώνουν για καιρό το κενό, μέχρι τη στιγμή που είτε θα αρχίσουν πάλι να ψάχνουν αυτό που θα τους κάνει να νιώσουν πλήρεις ή, χειρότερα, θα συνειδητοποιήσουν πως η απώλεια είναι αναντικατάστατη.

Μια άλλη μελέτη απέδειξε πως η συμβουλή αυτών που σας λένε «Απλά ξεπέρασέ το» δεν είναι πάντα και η καλύτερη.

 E-Radio.gr Daily 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου