Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Γιατί ο Superman δεν είναι Έλληνας!!

Γράφει ο Λάμπρος Μοσχέτας

Έχω την τύχη να έχω γεννηθεί τη δεκαετία του ’80 και να μεγαλώσω με τη φιγούρα του Superman και άλλων υπερηρώων της κλάσης του. Βέβαια όταν ήμουν πιτσιρίκος αυτά ήταν μόνο γραφικά πάνω σε χαρτί ή κινούμενα σχέδια.
Μεγαλώνοντας όμως είχα τη χαρά να βλέπω, τους αγαπημένους μου ήρωες, να παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από τον κινηματογράφο και από την τηλεόραση.

Προς μεγάλη μου απογοήτευση ,επίσης, έβλεπα όλους εκείνους τους υπερήρωες να προτιμούν να μείνουν σε μια χώρα όπως η Αμερική, η Αγγλία, η Ρωσία και διάφορες άλλες, εκτός από την Ελλάδα.
Σήμερα, ώριμος πλέον, θα αναλύσω γιατί ,κατά τη γνώμη μου, δεν επέλεξαν την Ελλάδα για να ζήσουν αυτοί οι ήρωες και συγκεκριμένα ο Superman.
Οι λόγοι για κάποιους είναι προφανείς και πολλοί. Εγώ θα γράψω για τους λόγους που, οι περισσότεροι, δεν θέλουν να τους σκεφτούν και πολύ πιθανόν και να μην τους δεχτούν.
Μία αιτία που ο superman δεν είναι Έλληνας είναι, γιατί εμείς οι Έλληνες δεν είχαμε ποτέ Ήρωες με εξωγήινες η υπερφυσικές δυνάμεις ( με εξαίρεση βέβαια τον Ηρακλή, που ήταν γόνος θεού και βρήκε τραγική κατάληξη από τη μητριά του).
Οι Έλληνες ήρωες χρησιμοποιούσαν το μυαλό, το θάρρος και την σοφία τους για να ανταπεξέλθουν στις κακουχίες που συναντούσαν στη ζωή τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Λεωνίδας, που με το θάρρος τη λογική και τη σοφία του, κατάφερε να νικήσει τον μισό στρατό του Ξέρξη, μόνο με 300 άνδρες δίπλα του, και να δώσει το παράδειγμα στους υπόλοιπους Έλληνες να πολεμήσουν για την Ελευθερία τους.
Η προδοσία είναι ακόμα ένας λόγος που δεν μπορεί ο superman να είναι Έλληνας. Η ιστορία μας δίδαξε πως οι μεγαλύτεροι ήρωες που πολέμησαν για την Ελευθερία της χώρας μας, προδόθηκαν και είτε πέθαναν άδοξα πριν αναγνωριστεί το έργο τους είτε φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν. Αυτά συνέβαιναν από τα αρχαία χρόνια μέχρι την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας.
Για παράδειγμα αυτή τη φορά θα φέρω τον Κολοκοτρώνη που, αμέσως μετά την επανάσταση, φυλακίστηκε στο Ναύπλιο και καταδικάστηκε και σε θάνατο. Ο superman, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν είναι δυνατό να φυλακιστεί η να πεθάνει για αυτό δεν μπορεί να είναι Έλληνας ήρωας.
Ένας ακόμα λόγος που ο ‘’άνθρωπος από ατσάλι ‘’ δεν είναι Έλληνας, είναι γιατί στην Ελλάδα του 2013, οι πολίτες αυτής της χώρας είχαν την ευκαιρία τους να σωθούν αλλά την πέταξαν στα σκουπίδια για να μην χάσουν και τα λίγα, η μήπως και ξεβολευτούν από την τότε δήθεν σίγουρη θεσούλα τους.
Εννοώ τις εκλογές που είτε κάποιοι στήριξαν την τώρα κυβέρνηση με την ψήφο τους, είτε την στήριξαν με την καθόλου ψήφο και επιτρέποντας, απολίτιστους θαυμαστές εγκληματιών, να συμμετέχουν στην εικονική Δημοκρατία που έχουμε, οδήγησαν τη χώρα στη καταστροφή και το λαό της στην οικονομική εξαθλίωση, που ούτε οι υπερδυνάμεις του superman θα μπορούσαν να βοηθήσουν!
Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον, οι Έλληνες να μάθουν να χρησιμοποιούν τις υπερδυνάμεις που τους δόθηκαν απλόχερα από τον/τους θεό/θεούς, την εξυπνάδα, το θάρρος και τη σοφία, και να καταφέρουν να ζήσουν Ελεύθεροι και με αξιοπρέπεια!!

Υ.Γ. Ο σημαντικότερος λόγος που κανένας σούπερ ήρωας δεν είναι Έλληνας, είναι γιατί εμείς έχουμε μια ιστορία χιλιάδων χρόνων, γεμάτη θνητούς ήρωες και δεν αναπτύξαμε την ανάγκη για καινούργιους ήρωες, γιατί δεν παραδειγματιστήκαμε ούτε από τους παλιότερους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου