Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

10 σημάδια που δείχνουν πως η σχέση σας σοβαρεύει

Γνωρίσατε κάποιον και περάσατε καλά για μερικούς μήνες. Αλλά πάει πουθενά αυτή η σχέση; Και, εδώ που τα λέμε, θέλετε κιόλας να πάει πουθενά. Διαβάστε τα δέκα σημάδια που δείχνουν πως η σχέση σας σοβαρεύει.



1. Κάνετε σχέδια μαζί

Καθώς το ειδύλλιο εξελίσσεται και οι μέρες γίνονται βδομάδες και μήνες τα ζευγάρια αρχίζουν, συνήθως, να κάνουν σχέδια μαζί. Είτε πρόκειται για μια συναυλία που γίνεται μετά από μερικές εβδομάδες είτε για διακοπές το να κάνετε σχέδια μαζί είναι ένα από τα σημάδια πως είστε έτοιμοι να δεσμευτείτε.
Αν, από την άλλη, έχουν περάσει μήνες αλλά εξακολουθείτε να ζείτε αποκλειστικά μέρα με τη μέρα μάλλον πρέπει να καταλάβετε πως ένας από τους δύο ή και οι δύο μάλλον δεν είναι πρόθυμος/ πρόθυμοι για
δεσμεύσεις.

2. Κομπλιμέντα για σένα, όχι μόνο για την εμφάνισή σου

Ναι, βέβαια, είναι ωραίο να σου λέει πως έχεις ωραίο χαμόγελο, καταπληκτικά μάτια και μεταξένιο δέρμα, αυτού του είδους οι φιλοφρονήσεις είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες. Αλλά καθώς η σχέση εξελίσσεται ο σύντροφός σας κάνει, επιπλέον, σχόλια για την προσωπικότητά σου, την ευφυΐα σου, το χιούμορ σου, τις αρχές σου κτλ. Η πνευματική ένωση δύο ανθρώπων πάντοτε ξεκινάει με αμοιβαίοι θαυμασμό οπότε αν αρχίζετε να καταλαβαίνετε πως ο σύντροφός σας ‘σας πιάνει’ βρίσκεστε στο σωστό δρόμο για να γίνει η σχέση σας σοβαρή.

3. Γελάτε μαζί

Το να κάνατε παρέα, να διασκεδάζετε και να γελάτε είναι οι θεμέλιοι λίθοι μιας καλής σχέσης. Αν μαζί μπορείτε να χαλαρώνετε, να κάνετε αστεία και να μοιράζεστε αστείες στιγμές τότε έχει ξεκινήσει η αρχή ενός δεσμού μεταξύ σας ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι ιδιαίτερο. Ορισμένοι λένε πως το γέλιο είναι η μικρότερη απόσταση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Σημαίνει πως έχετε κοινό κώδικα επικοινωνίας. Και είναι ένας πολύ καλός οιωνός για μακροημέρευση της σχέσης σας.

4. Τα φιλιά σας είναι και τρυφερά εκτός από παθιασμένα

Ένα φιλί μπορεί να είναι άγριο, παθιασμένο, σέξι αλλά μπορεί να είναι και τρυφερό και γλυκό. Και τα δύο είναι πολύ πολύ ευχάριστα -αλλά το τρυφερό φιλί είναι που δείχνει κάτι περισσότερο από σεξουαλική έλξη. Αν ο σύντροφός σας σας φιλάει και σας αγκαλιάζει αυθόρμητα, χωρίς προφανή λόγο ή αιτία παρά το να σας δείξει την τρυφερότητα και την αγάπη του, σίγουρα είστε σε καλό δρόμο.

5. Δεν φοβάστε να κουβεντιάσετε

Δεν λέμε να ζορίσετε τα πράγματα και να αρχίσετε να μιλάτε για παιδιά και γάμους και οικογένεια ενώ είστε μαζί τόσο λίγο καιρό -αυτός, συχνά είναι ο καλύτερος τρόπος να διαλύσετε το ρομάντσο προτού καλά καλά αρχίσει. Αλλά, αν είστε μαζί μερικούς μήνες και ο σύντροφός σας δεν μοιράζεται τίποτα ακόμα μαζί σας, θεωρήστε το προβληματικό.

6. Κοιτάζεστε κατάματα

Λένε πως μια εικόνα είναι όσες χίλιες λέξεις και πως τα μάτια είναι το παράθυρο της ψυχής. Και αν μπορείτε να κοιτάξετε βαθιά ο ένας μέσα στα μάτια του άλλου αυτό είναι ένα καλό σημάδι.

7. Αναζητάτε συμβουλές και υποστήριξη ο ένας από τον άλλο

Μια σοβαρή σχέση βασίζεται, σε μεγάλο βαθμό, στη συντροφικότητα και στην αμοιβαία υποστήριξη. Αν βγαίνετε με το νέο σας αμόρε για κάποιο διάστημα και μοιράζεται μαζί σας προβλήματα και προβληματισμούς ή ζητά τη συμβουλή σας είναι μια καλή ένδειξη πως έχετε γίνει σημαντικός και απαραίτητος ο ένας για τον άλλο και η γνώμη σας έχει αξία.

8. Εκπλήσσετε ο ένας τον άλλο

Μικρές ή μεγάλες εκπλήξεις υποδηλώνουν πως σας σκέφτεται. Ένας ερωτευμένος άνθρωπος έχει τον έρωτά του στο μυαλό όλη μέρα και όχι μόνο όταν είστε μαζί. Έχετέ το αυτό κατά νου καθώς και το ότι καθώς η σχέση ωριμάζει είναι οι μικρές χειρονομίες που κρατούν ζωντανή τη φλόγα και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να νιώσει δεδομένος.

9. Γνωρίζετε τους φίλους σας

Κάποιος που είναι ευτυχισμένος στη νέα σχέση του θέλει να επιδείξει περήφανος τον σύντροφό του σε όλοτον κόσμο. Η απόφαση να συστήσετε ο ένας τον άλλο σε φίλους ή συγγενείς μπορεί να έρθει μετά από εβδομάδες ή ακόμα και μήνες και είναι καλύτερο να γνωρίζεστε καλά μεταξύ σας πρώτα.

10. Σας ευχαριστεί να μοιράζεστε την καθημερινότητά σας

Ένα από τα ομορφότερα πράγματα του να βρίσκεστε σε μια τρυφερή σχέση είναι το ότι έχετε κάποιον να μοιράζεστε την καθημερινότητά σας. Αν μοιράζεται μαζί σας τα αστεία και τα προβλήματα της δουλειάς και μικρές λεπτομέρειες από το πως πέρασε τη μέρα του ο σύντορφός σας είναι σε καλό δρόμο για μια σοβαρή σχέση.

Πηγή: http://tsekouratoi20133.blogspot.com/2013/07/10_9085.html#ixzz2YUYGCHvC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου