Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Αποκάλυψη: Περισσότερα πράγματα αγοράζεις με το παλιό χαρτονόμισμα των 5 ευρώ απ’ ότι με το καινούριο


Όσο απίστευτο και αν φαίνεται τα πράγματα κοστίζουν πιο φτηνά όταν χρησιμοποιείται το παλιό πεντάευρω!

Μια έρευνα που αψηφά κάθε λογική, αλλά που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα αποτελέσματά της, πραγματοποιήθηκε από ομάδα συνταξιούχων ερευνητών. Όσο απίστευτο και αν φαίνεται τα πράγματα κοστίζουν πιο φτηνά όταν χρησιμοποιείται το παλιό πεντάευρω παρά το καινούριο.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν ένας από τους ερευνητές, συνταξιούχος μαθηματικός, παρατήρησε πως όταν έδινε καινούρια χαρτονομίσματα για τα φάρμακα της υπέρτασης έπαιρνε πάντα λιγότερα ρέστα από ότι αν έδινε το παλιό χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ. Ρώτησε την υπάλληλο του φαρμακείου για την τιμή του φαρμάκου και όταν ξαναέδωσε καινούριο πεντάευρω τα ρέστα ήταν και πάλι λιγότερα. «Το παράδοξο είναι πως μαθηματικά πάντα στέκει το καινούριο χαρτονόμισμα να δίνει λιγότερα ρέστα από το παλιό. Η ταμειακή μηχανή, ενώ ο κωδικός του προϊόντος είναι ίδιος και το λαμβάνον ποσό σταθερό στα 5 ευρώ, δίνει διαφορετική διαφορά!», δήλωνε απορημένος ο 75χρονος.
Το παράδοξο προσπαθούν να σπάσουν όχι μόνο αξιωματούχοι της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και διακεκριμένα πανεπιστήμια ανά την υφήλιο. Ο κ. Γιώργος, περιπτεράς στην Ομόνοια, παραδέχεται πως κανείς ηλικιωμένος δεν δέχεται για ρέστα το καινούριο χαρτονόμισμα, ενώ μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα παραδοσιακά καφενεία, καθώς στοίβες κάνουν τα αζήτητα χαρτονομίσματα, ενώ τα παλιά γίνονται ανάρπαστα. Το γεγονός μάλιστα πως σύντομα το καινούριο χαρτονόμισμα θα αντικαταστήσει το παλιό έχει θορυβήσει τους ηλικιωμένους, που αγοράζουν στην μαύρη αγορά παλιά χαρτονομίσματα των πέντε ευρώ έναντι έξι, εξίμιση ή και πολλές φορές εφτά ευρώ. Η κυρία Ασπασία από τον Χολαργό δεν φοβήθηκε να μιλήσει στον ρεπόρτερ του κουλουριού, αμέσως μετά από μια τέτοια συναλλαγή:«Είμαι χαρούμενη, μόλις αντάλλαξα τα 600 ευρώ σύνταξης που είχα σε καινούρια πεντάευρα με 500 ευρώ σε παλιά χαρτονομίσματα. Έπιασα καλή τιμή, και τώρα ξέρω πως θα βγάλω με σχετική ασφάλεια και αυτόν τον μήνα. Ανακουφίστηκα».
Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Ενώσεων Συνταξιούχων Ελλάδος έβγαλε μάλιστα ανακοίνωση απειλώντας τις τράπεζες πως αν δεν σταματήσουν να φορτώνουν τα ATM με αποκλειστικά καινούρια χαρτονομίσματα, θα σταματήσουν να πηγαίνουν κάθε δεύτερη μέρα να ενημερώνουν τα βιβλιάρια, «μετατρέποντας έτσι τις τράπεζες από μέρη γεμάτα ζωή, ευχάριστη φασαρία και χαρά, σε ψυχρά και άχαρα μαρμάρινα ανταλλακτήρια χρήματος χωρίς ίχνος ανθρωπιάς και κοινωνικής θαλπωρής», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου