Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Συνταγές για να φτιάξετε μόνοι σας τις καλύτερες γρανίτες

 Παγωμένη, γλυκιά, χρωματιστή, φρουτώδης, αλκοολούχα, τη γρανίτα μπορείς να τη φτιάξεις όπως τραβάει η όρεξή σου μέχρι να πεις κύμινο, σε αντίθεση με το μπελαλίδικο παγωτό. Ήρθε η ώρα να μάθεις γευστικότατες συνταγές τόσο εύκολες που μέχρι και οι ακαμάτρες της κουζίνας θα πάρουν κλέψουν τις εντυπώσεις.
Από τη Νίκη Ρωμανού
 

Υλικά (4-6 ξυλάκια):

120 ml γάλα ινδικής καρύδας
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
2 μπανάνες
Για εσάς που γλυκό σημαίνει οτιδήποτε έχει έστω μια τζούρα σοκολάτας, βάλτε όλα αυτά τα παραπάνω υλικά στο μπλέντερ, χτυπήστε τα καλά και βάλτε το μείγμα σε καλούπια γρανίτας ή και σε απλά πλαστικά ποτηράκια τοποθετώντας, σαν στικ, από πάνω το γνωστό ξυλάκι παγωτού. Μετά από τουλάχιστον 6 ώρες ψύξης, απολαύστε υπεύθυνα.  

Γρανίτα φράουλα γιαούρτι

 

Υλικά:
200 γρ φράουλες
100 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
Αφού καθαρίσετε τις φράουλες, τοποθετήστε αδειάστε το γιαούρτι στο μπλέντερ και έπειτα ρίξτε μέσα όλα τα παραπάνω υλικά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να βγει αυτή η παλ απόχρωση του ροζ. Και σε αυτή την περίπτωση, αν δεν έχετε ειδικές παγοθήκες, χρησιμοποιήστε τα πλαστικά ποτηράκια με την ίδια πατέντα του ξύλινου στικ. Υπομονή μερικές ώρες και ορμήξτε.

Γρανίτα μαργαρίτα

 

Υλικά:
¼ φλιτζάνι τεκίλα
2 κουταλιές της σούπας Cointreau
1/10 φλιτζάνι νερό
¼ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
Λίγο χοντρό αλάτι
2 φλιτζάνια χυμό λεμόνι
¼ χυμό lime
Φτάνει με τις γλυκές παρασπονδίες και περάστε στην αλκοολούχα έκδοση γρανίτας με βάση το περίφημο cocktail μαργαρίτα. Έχουμε και λέμε: βράστε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά το νερό και τη ζάχαρη, δυναμώνοντας σταδιακά τη φωτιά μέχρι να γίνει σιρόπι. Όταν κρυώσει το ανακατεύουμε με το χυμό λεμόνι, το lime, την τεκίλα και το Cointreau. Αφού βρίσκεστε ήδη στην Τρίτη συνταγή, θα έπρεπε να έχετε προμηθευτεί  τις ειδικές παγοθήκες. Ιδανικά σερβίρονται με συνοδεία αλατιού και λεπτής φέτας λεμονιού ως εναλλακτικός τρόπος «παπάρας».

Γρανίτα ανάμεικτη φρούτων

 

Υλικά:
Ό,τι φρούτα βρεθεί μπροστά σας
Πόσα είδη φρούτων πιάνουν χώρο αυτή τη στιγμή στο ψυγείο σου; Δε έχει σημασία. Όση ποσότητα και αν έχετε και από όποιο είδος –λογικά εποχής και καλύτερα σε διάφορα χρώματα για ένα όμορφο αποτέλεσμα- εξυπηρετούν το σκοπό της γρανίτας. Καθαρίστε τα καλά βάλτε τα στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει το μείγμα ένας πηχτός πουρές. Η διαδικασία έπειτα γνωστή, φορμάρισμα, κατάψυξη και υπομονή. 

Γρανίτα βερύκοκο με λικέρ αμαρέτο

 

Υλικά:
2 μπολ καθαρισμένα βερύκοκα
1 κούπα νερό
Χυμό μισού λεμονιού
1 κούπα ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο
Η αλήθεια είναι ότι η μίξη φρούτων και λικέρ δίνουν μια τσαχπινιά στη γεύση. Αν συμφωνείτε και επαυξάνετε, το μόνο που έχετε είναι να ανακατέψετε καλά την παραπάνω δοσολογία συστατικών στο μπλέντερ και στο τέλος να προσθέσετε το σφηνάκι αμαρέτο. 

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου