Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Οι γυναίκες-αράχνη που έχουν αφήσει εποχή


Η ιστορία είναι γεμάτη από γυναίκες που έχουν καταστρέψει τους άντρες που έκαναν το λάθος να τις εμπιστευθούν...



Κλεοπάτρα
Πρώτα ξελόγιασε τον Καίσαρα. Και μετά τον άμοιρο Μάρκο (Αντώνιο) με την σχέση τους να καταλήγει σε διπλή αυτοκτονία, 11 χρόνια μετά την πρώτη τους γνωριμία.
Γιόκο Όνο
Η Γιαπωνέζα που ερωτεύτηκε ο John Lennon αποτελεί απόδειξη ότι δεν χρειάζεται για μια γυναίκα να είναι καν όμορφη για να κάνει πλύση εγκεφάλου σε ένα άντρα. Αρκεί εκείνος να πιστεύει ότι του είναι απόλυτη αφιερωμένη. Όπως ακριβώς η μανούλα του.
Ωραία Ελένη
Για χάρη της ξεκίνησε ο μεγαλύτερος πόλεμος της αρχαιότητας. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκληρίσει μια πόλη (την Τροία) και μια ολόκληρη οικογένεια. Ξεκινώντας από τον Έκτορα και τον Πάρη και συνεχίζοντας με τον μικρότερο αδελφό τους, τον Δηίφοβο, που την παντρεύτηκε μετά.
Monica Lewinsky
H 23χρονη τσουπωτή βοηθός του Λευκού Οίκου δεν ήταν ποτέ φτιαγμένη από στόφα femme fatale. Χωρίς να είναι ούτε πολύ όμορφη, ούτε πολύ έξυπνη κατάφερε ωστόσο να τσαλακώσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Έστω και κάποιον τόσο μπερμπάντη όσο τον Μπιλ.
Και όλα αυτά επειδή διαθέτει δυο πράγματα, κοινά σε πολλές γυναίκες. Την τάση για κουτσομπολιό (το είπε στην φίλη της που άρχισε να την μαγνητοφωνεί) και την προδιάθεση να μην πετάει τίποτα (όπως το περίφημο μπλε φόρεμα με το λεκέ από προεδρικό σπέρμα).
Μαρία Αντουανέτα
Δεν έφταιγε για την Γαλλική Επανάσταση. Και δεν είπε ποτέ την φράση «Αν δεν έχει ο λαός ψωμί, ας φάει παντεσπάνι». Παρόλα αυτά το γεγονός ότι ξόδευε το μισό και βάλε ΑΕΠ σε φορέματα, αρώματα, χορούς και δεξιώσεις έκανε την 20χρονη βασίλισσα άκρως μισητή στον λαό.
Ακόμη και αν το ανεξέλεγκτο shopping therapy της (άλλη μια συνηθισμένη γυναικεία ιδιότητα) ήταν απλά αντίδραση στο ότι ο Λουδοβίκος προτιμούσε την ερωμένη του από αυτή.
Δαλιδά
Η κλασσική ιστορία μιας γυναίκας που ερωτεύεται έναν άντρα με χαίτη και μετά κάνει τα πάντα για να του την κόψει. Με την διαφορά ότι, πέρα από την χαίτη, ο Σαμψών έχασε το φως του (τον τύφλωσαν οι Φιλισταίοι) και την ελευθερία του.
Courtney Love
Αν δεν την είχε γνωρίσει, ο Kurt Cobain θα ήταν ακόμη ζωντανός. Αυτό είναι το συμπέρασμα οποιουδήποτε εξετάσει ψύχραιμα, 20 πλέον χρόνια μετά, την άρρωστη δυναμική της σχέσης τους. Και τον τρόπο που η Courtney –με όπλο το σεξ- τον έκανε να ξεπουλήσει τις αρχές του και τους φίλους του, σε τέτοιο βαθμό που απλά δεν άντεξε άλλο.
Christine Keeler
Το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο των 60s με το 25χρονο call girl να έχει κάνει ταυτόχρονα σχέση με τον παντρεμένο Βρετανό Άμυνας (και ήρωα της απόβασης της Νορμανδίας) John Profumo και ένα αξιωματούχο της Σοβιετικής πρεσβείας στην οποία πάσαρε ότι μυστικό μάθαινε. Μετέπειτα έγινε και ταινία.


 http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου