Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ : Η εύκολη και νόστιμη συνταγή!


Περιγραφή
Εύκολα λουκούμια ρόζ με αμύγδαλα!
Συστατικά
  • 750 γραμμάρια ζάχαρη.
  • 600 γραμμάρια νερό.
  • 110 γραμμάρια κόρν-φλάουρ.
  • 1 φλιτζάνι νερό.
  • 1/2 φλιτζάνι ροδόνερο.
  • 5-6 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • 100 γραμμάρια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα καβουρντισμένα και κοπανισμένα.
Οδηγίες



  1. Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν ,ανακατεύουμε καλά.
  2. Διαλύουμε το κορν-φλάουρ στο ένα φλιτζάνι νερό ,το προσθέτουμε στο νερό με την ζάχαρη ,χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς επί 20 λεπτά. Προσθέτουμε το χρώμα και το ροδόνερο συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  3. Όταν πήξει καλά το μείγμα το κατεβάζουμε από την φωτιά ,το βάζουμε σε τετράγωνο μικρό ταψάκι (25x20)που πασπαλίσαμε άχνη.
  4. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και αναποδογυρίζουμε το ταψί σε λαδόκκολα πασπαλισμένη και αυτή με άχνη.
  5. Κόβουμε τα λουκούμια μας σε μέγεθος που θέλουμε ,τα κυλάμε μέσα σε μπόλικια άχνη ,και τα φυλάμε σε στεγνό μέρος ,(εκτός ψυγείου).

Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα.

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/loykoymia-roz.html

2 σχόλια:

  1. Έφτιαξα τα λουκουμακια βγήκαν υπέροχα αλλά μετά από πολλές ώρες άρχισαν να βγάζουν ζουμιά κ να ρουφάνε την άχνη. Είναι καλά πηγμενα,τί φταίει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έφτιαξα τα λουκουμακια βγήκαν υπέροχα αλλά μετά από πολλές ώρες άρχισαν να βγάζουν ζουμιά κ να ρουφάνε την άχνη. Είναι καλά πηγμενα,τί φταίει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή